Jdi na obsah Jdi na menu

Skalice - Mackovice 6:1 (5:0)

2. 3. 2014

 Skalice - Mackovice 6:1 (5:0)

G: M.Vyžrálek (tr. kop), K.Tapšík (tr.kop), R.Sysel, J.Jonák (odr.míč), M.Kratochvíl (M.Věchet), V.Šabata (odr.míč) - Kročil

Žlutá karta: 

Sestava - J.Březina - K.Tapšík, R.Sysel, Mar. Kölbl, M.Kratochvíl - L.Bartuněk, B.Hajzner, M.Věchet, J.Neuman - V.Šabata, M.Vyžrálek - R.Gottlieb, M.Křepela, J.Jonák, K.Vančura, R.Žitka.

Po absolvování zimní přípravy, ve které jsme jezdili do haly v Rouchovanech, nás čekal první fotbalový zápas nového kalendářního roku, kdy nás na domácím hřišti čekal soupeř z Mackovic, který hraje také čtvrtou třídu, ale nachází se v jiné skupině.  Během zimní přestávky došlo k prodloužení hostování B. Hajznera z Oleksovic, dále se do našeho týmu vrátil z hostování v dorostu Hostěradic M.Bílý a po půlroce jsme opět přivítali u nás J.Neumana, který přišel na hostování z Hostěradic.  S týmem Mackovic jsme sehráli přátelský zápas také před začátkem podzimní části, kdy zápas skončil nerozhodně a soupeř se v tomto zápase prezentoval dobrým výkonem. O to větší bylo překvapení, že se tento tým nachází ve své skupině na posledním místě a připsal si jen dva body.  Z webových stránek soupeře jsme zjistili, že v  zimní přestávce došlo v týmu soupeře k odvolání trenéra  a také k příchodu nových hráčů, a proto jsme byli zvědaví, v jakém světle se tento tým předvede. V naší sestavě chyběli z různých důvodu L.Klim, B.Horák, Z.Svoboda, V.Křepela, Mich. Kölbl a M.Bílý, a proto za nás nastoupili také dorostenci hostující v Horních Kounicích a v brance zaskočil za našeho brankáře golman sousedních Trstěnic J.Březina. Zápas se hrál za nepříjemného větru, který také tento zápas ovlivnil. Jelikož se jednalo o přátelský zápas, střídalo se hokejovým způsobem. Na obou stranách bylo velké množství šancí, a proto dnes popíši pouze golové situace. Na úvod se patří říct, že výsledek neodpovídal situaci na hřišti, protože tým Mackovic kombinoval lépe než náš tým, měl ve svém středu velmi kvalitní hráče, kterým nedělala problém práce s míčem, ale jejich akce končili na nepřesnostech ve finální fázi útoku, na naší dobře fungující obraně nebo nepřesnou střelbou. Hned na začátku zápasu jsme se ujali vedení, když trestný kop z úhlu zahrál Vyžrálek tak přesně, že míč skončil v šibenici u vzdálenější tyče. Druhému golu pomohl hostující brankář, který byl malého zrůstu a nedokázal zneškodnit trestný kop Tapšíka z vlastní poloviny našeho hřiště. Kolem 10 - 25. minuty jsme předvedli nejlepší část zápasu z naší strany a na tuto část by jsme se měli pokusit navázat také v dalších zápasech a v jarní části sezony. Na 3:0 zvyšoval Sysel, když jeho přízemní střela za hranicí vápnem skončila u tyče hostující branky. Další gol dal Jonák, který dorazil do branky střelu tuším, že Śabaty. Pátý gol padl po rohovém kopu Věcheta, který přízemním rohem našel naběhnutého Kratochvíla, jehož přízemní střela prošla klubkem těl a skončila až u vzdálenější tyče branky.

Druhá půle už nenabídla tolik golových momentů. My jsmé hráli mírně proti větru, takže nás hosté tlačili a my hrozili zejména brejky. Nejdříve hosté vstřelili gol, když jejich trestný kop se po odrazech dostal, až na malé vápno, kde jejich útočník míč dopravil do sítě. Konečnou podobu výsledku dal Šabata, který dorazil do branky střelu, kterou hostující brankář pouze vyrazil. V zápase šlo vidět, že jsme do zápasu šli z přípravy v hale a byli jsme v podstatě poprvé na venkovním hřišti. Také fyzické síly nebyly ještě stoprocentní, ale to se jistě dalšími zápasy bude jenom lepšit. Se zápasem můžeme být spokojení, protože ač tomu výsledek neodpovídá soupeř předvedl dobrý výkon, ale v určitých chvílích měl smůlu a nevyvaroval se také většímu množství taktických chyb v defenzívě. Příští týden nás prověří další soupeř z jiné skupiny čtvrté třídy a to Hostěradic B.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Radek Přikryl - ;)

3. 3. 2014 12:49

http://kohoutimackovice.webnode.cz/news/pripravny-zapas-skalice-mackovice/

Martin Kölbl - Re: ;)

3. 3. 2014 17:15

Děkujeme za návštěvu webu a do sezony hodně štěstí ;)