Jdi na obsah Jdi na menu

Memoriál Jamolice 2014

20. 7. 2014

Memoriál Jamolice 2014 

V sobotu 19. července 2014 jsme zahájili zápasovou přípravu na sezonu 2014/2015 na fotbalovém memoriálu v Jamolicích. Turnaje se zúčastnil tým složený z rodinných příslušníků rodiny Křišťálů, ve kterém hrálo mnoho hráčů současného jamolického A mužstva doplněných i o hráče z Dukovan, druhým týmem byl tým Jamolic, kde starší bývalé hráče Jamolic doplnilo pár současných hráčů Jamolic a třetím týmem jsme byli my. Turnaj byl hrán za velkého tepla, a proto se hrálo 2 x 30 minut.  Z našeho kádru se memoriálu nezúčastnili Gottlieb, Kratochvíl, Kuřitka, Mich. Kölbl, Bílý a Bulín, z nichž první tři se představí v našem dresu v dnešním přátelském zápase na domácím hřišti proti Únanovu B. Z důvodů absencí nám vypomohli na tomto turnaji M.Žitka hrající za mládežnické týmy Moravského Krumlova a L. Komárek hrající za dorost Hostěradic.

Křišťálovci - Skalice 6:0 (1:0)

Sestava - M.Křepela - Mar.Kölbl, K.Vančura, R.Žitka, J.Neuman - V.Křepela, V.Šabata, J.Jonák - F.Gregor - M.Hlávka, M.Žitka - L.Komárek

V prvním zápase jsme nastoupili proti favoritovi turnaje rodině Křišťálů, kterému jsme jakžtakž odolávali pouze na začátku prvního poločasu, ale v průběhu poločasu se jejich tlak stupňoval. Tento tým byl sice lepší ale vyložených šancí si v první půli mnoho nevypracoval a tak jejich jediný gól v prvním poločase padl z pokutového kopu po faulu Neumana na jejich křídelního hráče, který svojí rychlostí dělal naší obraně velké problémy. Z našeho týmu stojí v první půli za zmínku pohotové zakončení Křepely z těžké pozice, kterou však domácí brankář zkušeně chytnul. Ve druhé půli jsme sice zatočili se sestavou, ale soupeř nás jednoznačně přehrával. Útočil ve velkém množství hráčů a tak nás neustále přečísloval a nasázel nám v druhém poločase 5 gólů. Z naší strany stojí za zmínku průnik Vančury, který se dostal až před brankáře, ale jeho střela minula branku a zakončení Hlávky které brankář vyrazil na roh.

 

Jamolice - Skalice 2:3 (0:2)

G: M.Hlávka (Mar.Kölbl), J.Neuman (Mar.Hlávka), K.Vančura (odr. míč)

Sestava - M.Křepela - R.Žitka, M.Žitka, Mar.Kölbl, J.Neuman - V.Křepela, V.Šabata, F.Gregor, J.Jonák - M.Hlávka, K.Vančura - L.Komárek

Po krátké přestávce jsme nastoupili k druhému zápasu proti výběru Jamolic. Naše sestava nastoupila opět v trošku jiném složení, když nejvýznamnější bylo zatažení Gregora více do středové řady. Začátek zápasu byl z naší strany tak bleskový, že jsme si ani nestačili všimnout absence pomezních rozhodčích a z hraniční situace jsme vstřelili první gól. Kölbl vybojoval míč našel volného Hlávky, který si zasekl míč na střed a přízemní střelou vstřelil náš vedoucí gól a oslavil svůj návrat do sestavy po dlouhé absenci. Poté se hrál vyrovnaný zápas, kdy domácí hrozili zejména střelami ze střední vzdálenosti, které létaly vedle nebo je pochytal náš brankář Křepela. Nám se podařilo vstřelil druhý gól po rohovém kopu rozehraném na krátko, kdy Hlávka přihrál Neumanovi a ten z úhlu vymetl šibenici vzdálenější tyče. Za zmínku stála ještě naše další velká příležitost, kdy brejk 4 na 2 zakončil Gregor střelou z dálky, kdy viděl opuštěnou část branky, do které se však brankář domácích stihl vrátit. Do druhé půle jsme tedy šli za nadějného vedení 2:0. Ve druhé půli pokračovalo snažení domácích o korigování výsledku a my jsme hrozili zejména z brejkových situací. Domácí zkorigovali výsledek z nenápadné akce, kdy přízemní centr se dostal až za záda našich středových obránců a domácí útočník usměrnil míč vedle vyběhnuvšího našeho brankáře. My jsme vstřelili třetí gol po velmi šťastné situaci, kdy odkop domácího hráče trefil druhého obránce a míč se odrazil do běhu Vančurovi, který samostatný únik zakončil přesně střelou vedle brankáře. Vypracovali jsme si ještě další šance, střela Vančury trefila tyč, Jonákova tvrdá střela z vápna po přihrávce Křepely trefila pouze domácího brankáře a i s následnou dorážkou si brankář poradil. Pak jsme měli ještě pár střel z hranice vápna, které však neskončili golem stejně jako domácí, kteří hrozili zejména těmito střelami za vápnem. Domácí nakonec vstřelili druhý gol po avizovaném posledním rohovém kopu, kdy náš brankář na tento roh nedosáhl a po dvou prohraných hlavičkových soubojích skončil míč až za čárou. Díky této výhře jsme nakonec dosáhli druhého místa na tomto turnaji, protože poslední zápas skončil výhrou Křišťálovců nad Jamolicemi 4:0 a odvezli jsme si pohár pro druhý nejlepší tým.

1. místo Křišťálovci

2. místo Skalice

3. místo Jamolice

 

Součástí turnaje byla také dovednostní soutěž v kopání penalt, kterého se zúčastnilo velké množství nejenom hráčů z obou domácích týmu, ale i z řad fanoušků. Náš tým v této soutěži reprezentoval M.Žitka, R.Žitka, K.Vančura, trenér M.Březina a V.Šabata. Nejdále z našeho týmu se dostal V. Šabata, který proměnil všechny penalty a díky tomu nakonec v tomto klání zvítězil a získal pohár, balení piv, víno a dva krýgly.

 


 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář