Jdi na obsah Jdi na menu

Skalice - Oleksovice 3:0 (1:0)

23. 2. 2015

Skalice - Oleksovice 3:0 (1:0)

G: J.Jonák (), J.Jonák (pok. kop), F.Gregor (R.Křepela)

Žluté karty - 

Sestava: L.Klim - R.Žitka, M.Bílý, Mar.Kölbl, R.Gottlieb - V.Křepela, F.Gregor, R.Till, R.Křepela - V.Šabata, J.Jonák - M.Věchet, M.Kratochvíl, L.Bartuněk, F.Žák

Poslední část přípravy na jarní sezonu jsme zahájili prvním letošním přátelském zápase na našem hřišti, kde jsme přivítali tým Oleksovic, hrající třetí třídu. Našemu týmu chybělo několik hráčů a tak stejně jako v minulém zápase za nás nastoupil M.Věchet a R.Křepela. V průběhu druhé půle se v našem dresu objevil i dorostenec F.Žák, který nahradil našeho brankáře L.Klima, který musel odjet. Soupeř přijel na zápas v hojném počtu hráčů, kdy zkušené ostřílené hráče Oleksovic doplnili dorostenci. Dres soupeře už bohužel nenavlékl náš bývalý hráč K.Tapšík, stejně jako další náš hráč M.Vyžrálek, který byl po podzimní části nejlepším střelcem tohoto týmu. V dresu soupeře se však představil náš bývalý hráč B.Hajzner a dorostenci Holas, Koudelka a Dočekal, kteří dříve působili v dorostu našeho týmu. Podle očekávání byl soupeř aktivnější a vytvořil si převahu v poli, naopak my hrozili zejména po brejkových situacích, při kterých obraně hostů velmi pomáhal brankář Valenta, který svými výběhy zabránil několika našim nadějným akcím. Jako první v zápase zahrozili hosté, když se hostující hráč po pravém křídle probil až před naší branku, ale jeho střela na zadní tyč minula naší branku. Naopak my jsme hned v úvodu zápasu svoji první šanci proměnili, když dostal míč do běhu J.Jonák a po jeho tvrdé střele pod břevno zpoza vápna se brankář hostů Valenta natahoval marně. Vyloženou šanci na vyrovnání si hosté vypracovali zhruba po dvaceti minutách, když se jejich hráč dostal až před našeho brankáře, ale svůj nájezd zakončil pouze střelou do tyče. Poté přišla část zápasu, kdy měli hosté největší převahu, když jsme dvakrát přečkali jejich šance i s přispěním štěstí. Nejblíže vstřelení branky byly po střele hostujícího záložníka, který napřáhl zpoza šestnáctky, kdy jeho tvrdou střelu vytáhl náš brankář L.Klim s obtížemi na břevno a následný závar zakončil ještě střelou k tyči Zimmermann, kterou však náš brankář dokázal vytáhnout tentokrát na tyč. Naše největší šance na zvýraznění náskoku měl Šabata, když nejprve jeho hlavičku po centru R.Křepely vytáhl brankář hostí na roh a druhou příležitost si vypracoval po nepřesné střele jednoho našeho hráče, ale tomuto zakončení chyběla větší razance. Po první půli jsme tedy i díky štěstí vedli 1:0.

Do druhé půle už zasáhli v našem dresu také M.Kratochvíl a L.Bartuněk, kteří nestihli úvod zápasu. Druhá půle už nenabídla tolik šancí jako první a také převaha hostů už nebyla tak velká. Jako první jsme zahrozili přízemní střelou M.Věcheta my, ale jeho střela minula branku hostů. Jednu z mála šancí hostů ve druhé půli si vypracovali po špatné rozehře v naší defenzívě, kdy se jejich hráč dostal s míčem až do vápna, kde však prováhal možnost k zakončení a nakonec jeho střelu zblokovala naše obrana. My jsme zahrozili akcí na jejichž konci byl faul na R.Tilla v pokutovém území a nařízenou penaltu proměnil J.Jonák a připsal si tak druhý gól v tomto zápase. Poslední velkou příležitost ke zdramatizování výsledku si hosté připravili zhruba v 65. minutě, kdy centr z levé strany našel ve vápně hostujícího útočníka, který však svou střelou těsně minul naší branku. My jsme si v druhé půli připravili také pouze pár nadějných příležitostí, které jsme však v pokutovém území soupeře vyřešili špatně a tak ani brankář hostů nemusel zasahovat. V poslední minutě jsme soupeři zasadili poslední úder, když si po dlouhém vhazování R.Křepely odblokoval obránce F.Gregor a svůj průnik z levé strany zakončil přízemní střelou, která znamenala třetí branku v síti hostů. Nakonec jsme tedy v tomto zápase s přispěním štěstí a dobré produktivity zvítězili 3:0. S výsledkem musíme být nadmíru spokojeni, protože jsme porazili tým hrající o třídu výš. V dalším domácím přátelském zápase nás čeká papírově nejtěžší soupeř během přípravy na jarní sezonu a to tým Jamolic, kterému jsme v přípravě před zahájením podzimní části po kanonádě v druhé půli podlehli 0:6. Tento tým však ukázal svoji sílu i během podzimní části letošní sezony, kdy se jako nováček ve třetí třídě umístil na krásném pátém místě.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář