Jdi na obsah Jdi na menu

Skalice - Únanov Dorost + B

20. 7. 2014

Skalice - Únanov Dorost + B 2:1 (2:0)

G: M.Kuřitka (odr. míč), V.Šabata (penalta) - Trenz

Sestava - M.Křepela - R.Žitka, V.Křepela, Mar.Kölbl, M.Kratochvíl - M.Kuřitka, F.Gregor, V.Šabata, R.Gottlieb - K.Vančura, J.Jonák - M.Žitka, L.Komárek

K dalšímu zápasu jsme nastoupili den po turnaji v Jamolicích proti kvalitnímu týmu složeného z dorostenců Únanova, kteří skončili sedmí v krajské 1. třídě dorostu a hráčů B mužstva, kteří skončili na druhém místě 4. třídy skupiny B. V dresu hostů se objevili také tři naši bývalí hráči a to Fiala a bratři Binderové. Den po náročném turnaji jsme měli problémy se sestavou, a proto museli opět vypomoci M.Žitka a L.Komárek. Oproti turnaji chyběl Neuman, Hlávka, které nahradili Kratochvíl, Gottlieb a Kuřitka, který si odbyl zápasovou premiéru v našem dresu. Zápas se hrál opět za náročných klimatických podmínkách ve velkém vedru a střídalo se hokejovým způsobem. Začátek zápasu byl poměrně vyrovnaný, my jsme hrozili zejména po různých závarech a skrumážích a hosté po postupných kombinačních akcích. První gól zápasu jsme dali šťastně, když po několikátém závaru před brankou hostující dezorientovaná obrana trefila pouze Kuřitky a ten si připsal v prvním zápase také první gól. Druhý gol padl po pokutovém kopu, když Vančura si obhazoval obránce hostů, který se dotknul míče rukou a nařízenou penaltu proměnil Šabata, který si tuto činnost vyzkoušel na včerejším turnaji, kde byl nejlepší střelcem v soutěži kopů ze značky pokutových kopů. Naší největší možnost na další gól měl Gottlieb, který po dalším závaru hlavou přehlavičkoval polodokrytou hostující branku. Hosté zhruba od poloviny poločasu zvýšili svou aktivitu a vypracovali si opravdu velké množství šancí, ale nás brankář M.Křepela dnes předvedl opravdu vynikající výkon a soupeřovi činilo velké problémy vstřelit mu gól. Nutno říci, že hostující útočníci měli v zakončení také velkou smůlu, zejména hráč s č. 15 (zřejmě známý dlouholetý kanonýr Dočekal), který ukazoval svůj čich na dostání se do vyložených šancí , ale v zakončení zahodil snad 6 vyložených šancí. Přestávka byla tedy za příznivého stavu 2:0 pro nás.

Druhá půle pokračovala v tlaku domácích, kdy si vypracovávali mnoho střeleckých pokusů, ale náš brankář i přesto dlouho držel čisté konto. Až zhruba v 70 minutě po centru z levé strany se k hlavičce dostal jeden z hostujících ofenzivních hráčů a zkorigoval výsledek. Na našem týmu byla znát únava po náročném programu posledních dnů a tak jsme se po většinu času druhé půlky dostávali pouze k záchranným odkopům od naší branky, ale s vypětím všech sil jsme nakonec cenné vítězství udrželi. My jsme si vypracovali v druhém poločasu šance po brejcích, kdy za zmínku stojí akce Šabaty, který hledal ještě přihrávkou před prázdnou branku Vančury, ale jeho přihrávka byla o něco pomalejší a tak Vančura v tísni nakonec překopl prázdnou branku, dále technická střela Gregora, kdy jeho střelu mířící k tyči zneškodnil brankář hostů Binder a individuální akce Gottlieba, který po průniku po křídle se dostal až do dobré střelecké pozice, ale jeho zakončení minulo branku. Pochvalu za přístup a výkon zaslouží všichni hráči, ve velmi dobrém světle se ukázal opět také M.Žitka, který sice teprve vyšel základní školu, ale v zápase tento věkový handicap nebyl znát. Nakonec jsme si tedy připsali proti velmi kvalitnímu týmu velmi cennou výhru, která sice byla velmi šťastná, ale těžce vybojovaná a měla by být povzbuzením do další práce. Příští týden by měl čekat některé naše hráče v sobotu turnaj v malé kopané v Horních Kounicích a v neděli ještě silnější tým než dnes a to postupující mužstvo Jamolic.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář