Jdi na obsah Jdi na menu

Břežany A/B - Skalice 4:0 (1:0)

20. 3. 2016

Břežany A/B - Skalice 4:0 (1:0)

G: R.Lysák 4 -

Žlutá karta: 

Sestava domácích L.Klim - R.Žitka, L.Venhuda, P.Krotký, Mar.Kölbl - J.Jonák, R.Till, L.Bartuněk, Mich.Křepela - V.Šabata, F.Gregor - M.Žitka, M.Kratochvíl

V třetím přípravném zápase jsme zajížděli na půdu Břežan a jak se ukázalo v zápase, jednalo se kvalitativně o nejlepšího soupeře z dosavadní přípravy. V zápase jsme se opět museli obejít bez několika hráčů a tak jsme k zápasu nastoupili ve značně kombinované sestavě. Soupeř nastoupil podle mého názoru v silném složení, když se v jejich sestavě objevilo dost hráčů jejich A mužstva, které ještě doplnily R.Lysák (podzim hostování Hrušovany nad Jevišovkou - 1.A třída) a M.Fojtík (podzim hostování Mikulovice - Okresní přebor, kde se stal v loňské sezoně nejlepším střelcem). Soupeř si tedy v zápase vypracoval předpokládanou převahu, ale do zhruba 20.minuty byla jeho převaha bez vyložených šancí. Naopak my jsme zahrozili brejkem, na jehož konci běžel z úhlu na brankáře domácích Mich.Křepela, ale jeho střela levou nohou těsně minula šibenici domácí branky. V dalším průběhu první půle se soupeřova převaha stupňovala a výsledkem toho byly také šance domácích, které si vypracovali zejména po standartních situacích a centrovaných míčích, kde se projevovaly lepší hlavičkářské schopnosti domácích hráčů. Do dvou nebezpečných zakončení se dostal také domácí Fojtík, ale jeho střely těsně minuly branku. Zhruba v 30.minutě se domácí ujali vedení, kdy se na přesný centr z levé strany natáhl Lysák a nohou usměrnil míč přesně k tyči. Naší největší šanci v první půli pak měl Gregor, který se snažil přehodit vyběhnutého domácího brankáře, ale nepodařilo se mu trefit branku. 

Ve druhém poločasu pokračovala převaha domácích hráčů, ale oproti první půli se hrál více útočný fotbal, kdy si obě mužstva vypracovaly spoustu vyložených šancí. V úvodu druhé půle jsme si vypracovali dvě vyložené šance na vyrovnání, které jsme však bohužel neproměnily. Gregor vystihl špatnou rozehrávku domácích, ale ve chvíli, kdy by běžel sám na domácího brankáře však šlápl na míč a skončil na zemi a Šabatova střela mířila těsně nad branku. Také soupeř si vypracoval šance, když hrozila zejména trojice Lysák, Nevoral a Fojtík, která ukazovala velkou kvalitu v jejich útočných akcích. My jsme si vypracovali ještě další vyložené šance, když Šabata se třikrát objevil úplně sám před domácím brankářem, ale ten všechny jeho šance dokázal vyrazit na rohový kop a střele Tilla z hranice vápna chybělo velmi málo. Po těchto našich neproměněných šancí přišel trest, kdy nám domácí během zhruba 15 minut nasázeli 3 branky. První branku dali domácí po kombinaci na hranici ofsajdu, kdy Fojtík našel v pokutovém území Lysáka a ten střelou k tyči překonal našeho brankáře. Další branku dali domácí po naší malé domů, kdy náš brankář nedokázal skákající míč pořádně odkopnout a Lysák pak přehodil našeho brankáře. Poslední branku přidal opět Lysák, který se ocitl sám v našem pokutovém území, počkal si na pohyb našeho brankáře a poté jej překonal počtvrté. Kromě těchto branek domácí ještě trefili tyč naší branky, jednou jsme odkopávali míč z brankové čáry a dvě standartní situace Fojtíka vyrážel náš brankář. Těsně před koncem zápasu se ještě dostal do další šance Šabata, ale domácí brankář jeho tvrdou střelu opět vyrazil a stejný hráč měl poté i velkou dávku smůly, kdy vystihl brankářovu kličku, ale míč se odrazil přímo do náruče brankáře. Tato situace symbolizovala naší útočnou smůlu, kdy podle mého názoru by jsme branku nevstřelili ani kdyby jsme hráli až do večera. Soupeř si připsal tedy jednoznačnou výhru, kdy se projevila jeho větší kvalita, ale podle mého názoru je nula vstřelených gólů na naší straně až příliš krutá, protože jsme si vypracovali velké množství vyložených šancí. V posledním přátelském zápase nás v sobotu ve 14 hodin čeká tým Těšetic.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář