Jdi na obsah Jdi na menu

Jiřice - Skalice 2:2 (1:1)

6. 3. 2016

Jiřice - Skalice 2:2 (1:1)

G: L.Dudycha, ? - R.Křepela (tr. kop), M.Kratochvíl (V.Šabata)

Žlutá karta: 

Sestava hostů R.Venhuda - R.Žitka, M.Kratochvíl, Mar.Kölbl, R.Gottlieb - L.Bartuněk, P.Krotký R.Křepela, F.Gregor - V.Šabata, J.Jonák

V prvním přípravném zápase na jarní část sezony 2015/2016 jsme zajížděli na půdu Jiřic, které hrají sice o třídu výš, ale v tabulce se nachází na posledním místě. Tohoto soupeře jsme zvolili, protože jsme si chtěli vyzkoušet zápas na hřišti soupeře, jehož šířka hřiště je jedna z největších na okrese. V zápase jsme se museli vypořádat s několika absencemi, a proto jsme k zápasu odjeli pouze v jedenácti lidech a ještě v brance jsme využili R.Venhudy, který v současné době hostuje v dorostu Únanova. Soupeř oproti nám mohl využit i náhradníky a v jeho základní sestavě se objevili hráči, kteří v podzimní části oblékali dresy našich soupeřů a patřili také k jejich nejnebezpečnějším hráčům. Úvod první půle patřil domácím, kteří byli aktivnější a výsledkem jejich převahy byla první branka Dudychy, který dostal pěknou přihrávku za obranu a svůj průnik zakončil zkušeně přesnou střelou k tyči. Stejný hráč nám na podzim vstřelil hattrick v dresu Rybníků. Po této brance jsme se však osmělili směrem dopředu a do konce poločasu jsme si připravili několik střeleckých možností, kdy jsme využívali zejména rychlosti našich ofenzivních hráčů. První šance na vyrovnání měl V.Šabata, ale jeho střelám chyběla větší razance. Srovnání jsme se tak dočkali po nenápadné situaci, kdy R.Křepela vystřelil z trestného kopu zhruba z třiceti metrů, jeho střela zaplavala a skočila těsně před domácím brankářem, který si s ní pak nedokázal poradit. Největší šance na otočení výsledku měl poté Jonák, který ve dvou dobrých příležitostech nepřekonal domácího brankáře, pěkná střela R.Křepely zpoza vápna pak orazítkovala spojnici domácí branky a když branka V.Šabaty nebyla uznaná pro údajný ofsajd, zůstal poločasový výsledek 1:1. Domácí se v první půli sice snažili hodně kombinovat, ale kromě branky si více nebezpečných akcí nevypracovali a naopak my jsme několik nadějných brejků nevyřešili ideálně.

Ve druhé půli už byli domácí nebezpečnější, když hned v úvodu se radovali z branky, kdy po nepřímém trestném kopu domácí hráč rozvlnil síť naší branky, ale rozhodčí nechal celou situaci opakovat pro špatné rozehrání této situace, kterým si však osobně nejsem jistý. Další šanci pak měl Dudycha, ale jeho střela letěla nad naší branku a jiný domácí hráč před poloprázdnou naší brankou zakončil pouze do našeho obránce stojícího na čáře, který míč zblokoval na tyč. Domácí neuspěli ani při průniku jednoho z jejich hráčů, který běžel sám na našeho brankáře R.Venhudy, který však tvrdou přízemní střelu dokázal zneškodnit. My jsme si mnoho vyložených šancí v druhé půli nevypracovali, ale i přesto jsme se ujali vedení, kdy V.Šabata odcentroval před branku domácích, kde míč usměrnil do branky M.Kratochvíl. Těsně před koncem zápasu jsme vstřelili ještě další branku, kdy J.Jonák dostal přihrávku za obranu a obstřelil domácího brankáře, ale rozhodčí jej neuznal pro ofsajd, který však podle diváků opět nebyl. Rozhodčí to v zápase měl velmi složité, protože se zápas hrál bohužel bez pomezních rozhodčích. Domácí se nakonec tři minuty před koncem zápasu dočkali vyrovnání, kdy se nám po dlouhém autovém vhazování nepodařilo pořádně odvrátit míč a domácí hráč pak z otočky vystřelil nechytatelně k tyči. V prvním zápase jsme si tedy připsali remízu, když hlavně s první půlí můžeme být spokojeni, ale do mistrovských zápasů by to chtělo lépe řešit naše šance. V neděli nás čeká v 15 hodin na domácím hřišti tým Křepic, který hraje také třetí třídu a chtěli by jsme mu vrátit předchozí dvě prohry z minulých přátelských zápasů.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář