Jdi na obsah Jdi na menu

Břežany - Skalice 5:3 (2:2)

24. 3. 2017

Břežany - Skalice 5:3 (2:2)

G: R.Lysák 3 (1 z PK), J.Bártl 2 - M.Vyžrálek (odr. míč), Jan Jonák (M.Knap), M.Knap (př. kop)

Sestava: L.Klim (46.R.Venhuda) - R.Žitka, M.Knap, Mar. Kölbl, M.Kratochvíl - R.Křepela, L.Bartuněk, V.Šabata, Jan Jonák - L.Venhuda, M.Vyžrálek 

Poslední přátelský zápas před zahájením jarní části jsme odehráli v Břežanech. Náš soupeř měl značné problémy se složením sestavy, a proto jsme na začátek zápasu museli čekat dlouhých 30 minut než se domácí hráči postupně shromáždili, ale i tak jich bylo pouze 10, a proto jsme jim zapůjčili Jakuba Jonáka. Začátek zápasu nám vyšel, když hned v samotném úvodu se po rohovém kopu dostal k míči M.Vyžrálek, který napálil míč křižnou ranou k tyči a rozvlnil domácí síť. Poté se ukázali individuální schopnosti domácích, kteří nás v poli přehrávali a výsledkem jejich převahy bylo několik možností. Po domácích rohových kopech nás 2x zachraňoval R.Křepela na brankové čáře a proti dobře zahranému přímému kopu domácích se vytáhl L.Klim. Domácí nakonec přece jen srovnali z rohového kopu, kdy na zadní tyči usměrnil míč hlavou do naší branky Bártl. My jsme hrozili zejména po brejkových situacích, kdy sami na domácího brankáře běželi M.Vyžrálek a R.Křepela, ale oba hráči při snaze přelobovat domácího brankáře narazili pouze na rukavice domácího brankáře. Do vedení jsme se tak dostali po standartní situaci z naší obranné poloviny, kdy M.Knap našel Jana Jonáka, který se dostal za záda domácí obrany a zakončením na zadní tyč překonal domácího brankáře. Domácí byli i nadále aktivnější druhou branku mohl přidat Bártl, ale jeho zakončení po rohovém kopu olízlo tyč naší branku, tvrdé zakončení Lysáka k tyči dokázal L.Klim vyrazit na rohový kop. Do konce půle však domácí přece jenom srovnali zásluhou Bártla.

Začátek druhé půle nám vůbec nevyšel, díky čemuž domácí odskočili do dvoubrankového vedení a tento okamžik se ukázal jako klíčový. Nejprve se do našeho pokutového území dostal Lysák, po souboji s V.Šabatem upadl a nařízenou penaltu sám faulovaný hráč bezpečně proměnil. Stejný hráč se o chvíli později po další individuální akci dostal do našeho pokutového území a překonal našeho brankáře podruhé. Po této brance se na předstopera postavil R.Křepela, což mělo na naši hru pozitivní efekt a od této chvíle jsme začali lépe kombinovat a častěji ohrožovat domácí branku. Hrál se otevřený fotbal na obě strany, při kterém jsme si však vypracovali více brankových možností. Kontaktní branku vstřelil z nařízeného přímého kopu M.Knap, který pěknou střelou přes zeď překonal domácího brankáře. Velké šance na srovnání si poté vypracovali M.Vyžrálek, který běžel sám na domácího brankáře, který však jeho přízemní zakončení vyrazil, únik L.Venhudy zastavila tyč domácí branky, od které se míč odrazil smolně k domácím, stejný hráč se dostal do vyložené pozice také po centru Jonáka, ale jeho zakončení letělo nad branku, také Jonák se dostal do dobré střelecké příležitosti, při které však minul domácí branku. Také domácí si vypracovali některé střelecké příležitosti, kdy za zmínku stojí zejména přímý kop Lysáka, který orazítkoval břevno naší branky. Těsně před koncem zápasu nakonec zkompletoval hattrick domácí Lysák a zápas tak skončil naší prohrou 5:3. Již v neděli náš čeká složitý start do jarní části proti nepříjemným Rybníkům, které se nám však podařilo na podzim na jejich půdě šťastně porazit.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář