Jdi na obsah Jdi na menu

Damnice - Skalice 0:2 (0:1)

12. 3. 2017

Damnice - Skalice 0:2 (0:1)

G: Jan Jonák (rohový kop), Jan Jonák (V.Šabata)

Sestava: R.Venhuda - R.Žitka, M.Kratochvíl, Mar. Kölbl, R.Gottlieb - R.Křepela, L.Bartuněk, V.Šabata, Jan Jonák - M.Knap, F.Gregor - Jakub Jonák, M.Žitka

K dalšímu přátelskému zápasu jsme zajížděli na půdu Damnic, které se pohybují po podzimu na špici tabulky 4. třídy skupiny C. I v druhém přátelském zápase chybělo několik hráčů, ale oproti předchozímu týdnu jsme tentokrát měli i dva náhradníky. Průběh prvního poločasu připomínal minulý týden, kdy domácí velmi dobře kombinovali a nepůjčovali nám téměř míč, ale jejich převaha v poli nepřínášela brankové příležitosti. Za celý poločas si vypracovali pouze dvě nebezpečné situace, když se po rohovém kopu dostal k nebezpečné hlavičce Obořil a při druhé příležitosti nás podržel R.Venhuda, který zneškodnil nájezd domácího hráče. Také my jsme mockrát soupeřovu branku neohrozili, kdy blízko brance byl zejména V.Šabata, ke kterému vyrazil míč domácí brankář, ale jeho zakončení zablokovala domácí obrana těsně vedle tyče. Jedinou branku první půle tak vstřelil Jan Jonák, který zakroutil míč z rohového kopu přímo do domácí branky. První poločas tak i přes převahu domácích v držení míče skončila našim jednobrankovým vedením.

V úvodu druhé půle jsme předvedli naši nejvydařenější část zápasu, když jsme si v první patnáctiminutovce vypracovali několik střeleckých příležitostí a jednu z nich jsme přetavili v druhou branku. Tu vstřelil Jan Jonák, kterého vyslal do samotného nájezdu V.Šabata a náš hráč přízemní střelou prostřelil domácího brankáře. Stejný hráč se dostal ještě do dalších dvou nebezpečných hlaviček, ale v obou případech zamířil mimo tři tyče. Z naší strany ještě zahrozil R.Křepela, ale domácí brankář jeho střelu z hranice šestnáctky vyrazil. Od šedesáté minuty se hra vrátila do starých kolejí z prvního poločasu, kdy nás domácí kombinačně přehrávali, ale svou převahu nedokázali přetavit ve vstřelenou branku. Nejblíže brance byli po střele Obořila, který byl u míče dřív než náš brankář, ale jeho zakončení těsně minulo naší branku. Náš brankář vyřešil do konce zápasu ještě pár ošemetných situací, a proto zápas skončil naší výhrou 0:2. I v druhém přátelském zápase se nám tak podařilo zvítězit, i když byl soupeř v poli lepším týmem, takže doufejme, že nás štěstí neopustí v mistrovských zápasech. Poslední přátelský zápas před zahájením jara odehrajeme v sobotu v 15:30 na hřišti Břežan, které hrají 3. třídu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář