Jdi na obsah Jdi na menu

Dolní Kounice B - Skalice 1:5 (1:1)

8. 8. 2016

Dolní Kounice B - Skalice 1:5 (1:1)

G: ? - L.Venhuda (odr. míč), Jan Jonák (R.Křepela), M.Vyžrálek (odr. míč), Jan Jonák (L.Klim), Jan Jonák (R.Křepela)

Žlutá karta: 

Sestava hostů - L.Klim - M.Kratochvíl, M.Žitka, Mar.Kölbl, D.Vorbis - V.Křepela, L.Bartuněk, L.Venhuda, R.Křepela - Jan Jonák, M. Vyžrálek - Jakub Jonák, R.Venhuda

Po minulém debaklu v Litobratřicích jsme v neděli sehráli další přípravný zápas v Dolních Kounicích proti zdejšímu B týmu. Tento zápas byl pikantní pro našeho hráče L.Venhudy, který v podzimní části oblékal dres našeho soupeře. K zápasu jsme opět nenastoupili v úplně kompletním složením, ale to se nám už v přípravných zápasech nepoštěstilo hodně dlouho. Za domácí nastoupilo k zápasu poměrně dost hráčů, kteří těsně před zápasem odehráli přátelský zápas za A tým Dolních Kounic, ale v první půli to nebylo na hřišti znát a domácí byli lepším týmem. Velké problémy nám dělaly přihrávky za obranu na rozběhlé útočníky, ale náš brankář L.Klim několik těchto nebezpečných akcí zneškodnil výbornými zákroky. Při dalších příležitostech domácích jsme měli také štěstí, že domácí hráči zakončovali své akce nepřesně. V našem dresu jako první zahrozil M.Vyžrálek, jehož střela šajtlí se však nakonec vytočila mimo tři tyče. Domácí se ujali vedení zhruba po 20 minutách hry, kdy přihrávku z pravé strany vykopl náš brankář na hranici vápna k volnému domácímu hráči, který jej usměrnil do naší odkryté branky. My jsme vyrovnali po podobné situaci, kdy domácí brankář vykopával míč z rohu pokutového území, ale tento míč našel L.Venhudy, který jej z třiceti metrů poslal na branku a domácí brankář už nedokázal tuto střelu pod břevno vyrazit mimo tři tyče. Těsně před koncem první půle jsme se nakonec ještě mohli ujat vedení my, kdy se průnikem do pokutového území dostal R.Křepela, ale jeho zakončení orazítkovalo pouze tyč domácí branky. 

V druhé půli domácím došly síly, takže jsme byli lepším týmem my a svou převahu jsme korunovali také brankami. Domácí navíc po první inkasované brance přestali věnovat patřičnou pozornost defenzívě a my jsme dokázali těchto volných prostorů velmi dobře využívat. Jako první měl z našich hráčů vyloženou šanci Jan Jonák, který běžel sám na domácího brankáře, ale v dobré příležitosti pouze překopl domácí branku. Stejný hráč se za chvíli radoval z branky, kdy dorazil do prázdné branky zakončení M.Vyžrálka, ale tato branka nebyla uznána z důvodu ofsajdu. Naší druhou branku však nakonec stejně vstřelil on, když se po autovém vhazování uvolnil R.Křepela a přihrál míč před prázdnou branku na Jana Jonáka, který dorazil míč do branky. Naší další šanci měl pak M.Vyžrálek, který běžel sám na domácího brankáře, ale ten jeho záměr o lob přečetl a jeho zakončení tak chytil. Stejný hráč za chvíli vstřelil kuriózní branku, kdy jeho tvrdou střelu z hranice vápna dokázal domácí brankář vyrazit, ale tento vyražený míč nakonec dopadl na břevno, od kterého se míč odrazil na brankovou čáru a od brankáře se míč odrazil do branky. Také domácí se poté dostali ke dvěma nebezpečným střelám z pokutového území, ale náš brankář předvedl další dva dobré zákroky. Také domácí brankář chytal velmi dobrý zápas, což dokázal při samostatném nájezdu L.Venhudy, kterému jeho šanci dokázal zneškodnit. Čtvrtou naší branku přidal po dlouhém výkopu našeho brankáře Jan Jonák, který svůj únik zakončil střelou k bližší tyči. Poslední branku vstřelil opět Jan Jonák, když využil při odkopu R.Křepely z naší obrany nedůslednosti domácí obrany a svůj únik z levé strany zakončil střelou ke vzdálenější tyči. Těsně před koncem zápasu se dostal do samostatného úniku také jeho bratr Jakub Jonák, ale jeho zakončení minulo domácí branku. V zápase jsme tedy zvítězili 1:5 a příští týden nás už čeká generálka na podzimní část, kdy na našem hřišti přivítáme tým Hlubokých Mašůvek, který v uplynulé sezoně sestoupil zpět do čtvrté třídy. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář