Jdi na obsah Jdi na menu

Dobřínsko - Skalice 0:2 (0:1)

15. 9. 2013

     Dobřínsko - Skalice 0:2 (0:1) 

G: - M.Věchet (tr.kop), M.Hlávka (M.Věchet).

Žluté karty: R.Sysel, Zd.Svoboda.

Sestava -  L.Klim - K.Tapšík, R.Sysel, M.Kratochvíl, V.Křepela - L.Bartuněk (65.Zd.Svoboda), B.Horák, M.Věchet, R.Gottlieb - M.Hlávka, M.Vyžrálek.

V dalším kole jsme odjížděli na půdu kvalitního soupeře z Dobřínska, který sice byl v tabulce za námi, ale očekávali jsme těžký zápas, protože na jejich půdě se nám v poslední době příliš nedaří. V zápase chyběl Hajzner, který dostal stop na jeden zápas. Naše sestava nastoupila tentokrát v novém rozestavení, kdy na krajích obrany hrál Kratochvíl a Křepela a Gottlieb nastoupil na pozici levého záložníka. V první půli jsme byli lepším týmem, v obraně jsme si dávali velký pozor na domácího střelce Vondráka, který se blýskl pouze dvěma nepřipravenými střelami z hranice vápna a donutili jsme jej se stáhnout na pozici záložníka. Nám se v první půli dařil rychlý kombinační přechod do útoku a hrozili jsme brejkovými šancemi a dlouhými auty do vápna, které jsme si vypracovali díky větší aktivitě našeho týmu. První z našich zahrozil Hlávka, ale brankář proti němu rychle vyběhl a nedal mu šanci zakončit situaci golem. Velkou šanci po rohu Věcheta měl Sysel, který jeho přízemní roh tečoval na přední tyči a míč jen těsně minul branku. Další šance jsme si vypracovali po dlouhých autech Věcheta na Sysla, kdy se míč odrazil dvakrát k Horákovi, který však netrefil branku a jeho třetí šance sice skončila golem, když hozený míč propadl bez kontaktu s nikým, až na zadní tyč, kde míč dorazil do sítě, ale rozhodčí gol neuznal po konzultaci s domácím pomezním z důvodu dorážky za brankovou čarou, což bohužel ani samotný střelec nemohl posoudit. O chvilku později jsme však vstřelili gol a to opět výstavní. Věchet tvrdou střelou napálil přímý kop z poměrně velké vzdálenosti přesně do šibenice domáci branky a tato branka mohla směle konurovat té z minulého týdne. Po jednom chytře rozehraném přímém kopu se do šance dostal opět Horák, ale domácí golman mu zmenšil úhel a střelu chytil. Domácí v první půli zahrozili pouze jednou, kdy přímý kop z úhlu trefil Hladký pod břevno, naštěstí však pouze doprostřed a nás brankář jeho pokus vyrazil na roh.

Ve druhé půli úvodních 15 minut nás domácí zatlačili před vlastní branku, ale jejich možnosti však vyřešila obrana nebo náš brankář. Největší šanci měli domácí po přízemní střele z hranice vápna, kdy náš brankář míč pouze vyrazil, ale Prokop následnou dorážkou z velkého úhlu trefil pouze boční síť. Poté už se hrál vyrovnaný zápas s možnostmi na obou stranách, za nás si největší šance vypracoval Vyžrálek, ale jedna jeho střela z hranice vápna mířila těsně vedle a při druhé šanci zakončil sice tvrdě ale nepřesně. V další šanci se změnil do role nahrávače, když po vysunutí Horáka dával míč před branku Věchetovi, který měl před sebou prázdnou branku ale netrefil jí. Stoprocentní šanci na zvýšení náskoku měl také Sysel, který sám před brankářem zakončil přízemní střelu, kterou mu domácí brankář rozštěpem vyrazil. Konec zápasu bylo tedy velké drama, zvláště když domácí si vypracovali kromě možností také tři velké šance, naštěstí tvrdé nebezpečné střely z hranice vápna, zneškodnil náš golman skvělými robinzonádami a v jednom případě mu pomohla také tyč. V 88. minutě jsme zápas definitivně rozhodli, když do rohu Věcheta nastavil na zadní tyči hlavu Hlávka a obloučkem přehodil vysokého domácího brankáře podruhé. Ještě v poslední minutě měli domácí další velkou šanci, kterou opět zahodili hlavičkou vedle. V úplném závěru nás vyděsil pád našeho útočníka Hlávky ve vápně, kdy mu vyskočilo koleno, které se naštěstí vrátilo zpět a doufejme, že nebude mít žádné vážné potíže. Tento hráč svůj první letošní gol vykoupil tedy nepříjemným zraněním. Naše mužstvo předvedlo podle mě nejlepší výkon v sezoně, kdy od první minuty šla jasně vidět ohromná snaha získat na hostujícím hřišti tři body a celkově si výhru zasloužila. Podařily se také změny v sestavě, kdy obrana pracovala velmi spolehlivě a také Gottlieb na pozici záložníka předvedl kvalitní výkon. Příští týden máme volno a další týden nás čeká derby s Trstěnicemi.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář