Jdi na obsah Jdi na menu

Sezona 2013/2014

11. 8. 2013

 Skalice - Tavíkovice 6:1 (1:0)

G: M.Věchet (K.Tapšík), B.Hajzner (K.Tapšík), B Hajzner (...), M.Věchet (M.Hlávka), K.Tapšík (odr. míč), B.Hajzner (K.Tapšík) - Fendrych

Sestava -  L.Klim - R.Sysel, B.Hajzner, Zd.Svovoda (75. Mar.Kölbl), R. Gottlieb - L.Bartuněk (46. M.Hlávka), B.Horák, M.Věchet, V.Křepela - K.Tapšík, M.Vyžrálek.

V prvním zápase v novém ročníku jsme v prvním zápase narazili na tým z Tavíkovic, který v loňské sezoně skončil na předposledním místě, ale v jarním zápase na jejich hřišti jsme pouze remizovali a tak jsme měli soupeři co oplácet. Nastoupili jsme v silném složení, kdy nám chyběl pouze Kratochvíl, který byl na dovolené. V prvním poločasu jsme byli lepším týmem, ale také hostě si vypracovali čtyři šance, které však nedokázali pořádně ani zakončit. My jsme si vypracovali také řadu šanci, ale Vyžrálek, Tapšík, Horák i Bartuněk své šance nevyužili. Jediný, kdo se trefil v prvním poločase byl Věchet, který po přihrávce Tapšíka prostřelil brankáře střelou z hranice šestnáctky.

Ve druhé půli jsme byli jasně lepším týmem, soupeře jsme jasně přehrávali a svoji převahu zúročili také goly. Na 2:0 zvyšoval nový muž v naší sestavě Hajzner, kdy jeho přízemní střela byla sice ještě tečována, ale i tak skončila v síti. Třetí gol padl po nádherné kombinační akci našeho týmu kdy jsme se prokombinovali až k vápnu, kdy Hajzner střelou k tyči překonal brankáře potřetí. Čtvrtý gol přidal Věchet po situaci, kdy se před ním rozestoupila hostující obrana a tvrdou střelou prostřelil brankáře počtvrté. Pátý náš gol padl po skrumáži, kdy se míč dostal k Tapšíkovi a ten jej trefil přesně k tyči. Hosté vstřelili čestný gol po našem zaváhání v obraně, když se jejich hráč dostal přes několik našich hráčů a vystřelil pěkně pod břevno. Poslední náš gol vstřelil Hajzner, který natáhl za vápnem na střelu a ta skončila v šibenici hostující branky a tímto uzavřel hattrick v jeho prvním zápase za náš tým. Mnoho dalších naších šancích už bylo nevyužito, a proto skončil zápas naší zaslouženou výhrou 6:1. Příští týden nás čeká v sobotu zápas ve Vedrovicích se zdejším béčkem.

Vedrovice B - Skalice 4:0 (1:0)

G: Pavel Slaný 2, Vojtěch Bohdanský, Tomáš Sigmund - 

Žluté karty:

Sestava -  L.Klim - R.Sysel, B.Hajzner, Zd.Svovoda, R. Gottlieb (70. Mar. Kölbl) - L.Bartuněk (46. M.Kratochvíl), B.Horák (75. Mich. Kölbl), K.Tapšík, V.Křepela (46. M.Věchet) - M.Hlávka, M.Vyžrálek.

Ve druhém kole jsme nastoupili v sobotu proti Vedrovicím B, kteří v minulm zápase uhráli remízu na hřišti Trstěnic. Na zápas jsme se sešli v plném složení, pouze Věchet zůstal na lavičce z důvodu zranění paty. V prvním poločase byli v úvodní dvacetimunutovce lepší domácí, kteří hrozili zejména díky rychlému přechodu do útoku a šikovnosti jejich levého útočníka, který nám dělal velké problémy. V této době si vypracovali několik šancí, z nichž dvě největší s velkým vypětím sil vytáhl náš brankář na břevna. Postupem času jsme se také osmělili a vypracovali jsme si také několik šancí, když dvě střely Tapšíka za hranicí vápna vytáhl domácí brankář na břevno. Největší šanci jsme měli po povedém výkopu našeho brankáře, kdy šel sám na brankáře Vyžrálek, domácí obrana ho však faulem rozhodila a poté zakončil pouze do vyběhnuvšího brankáře. Když už vypadalo, že se do kabin pujde za bezbrankového stavu se domácí prosadili střelou z vápna, když se nám nepodařilo dostat míč z tohoto prostoru pryč. Šanci na gol si vypracoval poté ještě Sysel, ale jeho hlavička po standartní situaci minula těsně šibenici domácí branky.

Do druhé půlky nastoupil indisponovaný Věchet a Kratochvíl s cílem otočit výsledek zápasu, což se nám bohužel nepodařilo. I ve druhém poločase domácí stále hrozili z velmi nebezpečných brejků a naopak my jsme se nedokázali střelecky prosadit. Šanci na srovnání měl Věchet, když jeho tvrdá střela z přímého kopu těsně minula šibenici domácí branky. Domácí si vypracovali ještě větší šanci, když jejich útočník, který nám vstřělil první gol, po nedorozumění v naší obraně šel sám na našeho brankáře, který proti němu nevyběhl, ale to ho asi překvapilo, a proto tuhle vyloženou šanci zakončil slabým zakončením do brankáře. O chvíli později si to však tento hráč vynahradil, když jeho nádherná střela za vápnem zapadla nechytatelně do šibenice naší branky. Třetí gol přidali domácí z pokutového kopu po faulu Gottlieba na domácího útočníka, který byl nejlepším hráčem na hřišti. Ten se nakonec prosadil golově také, když využil brejku, ve kterém utekl naší obraně, následně zaseknul míč do střelu a pohodlně obstřelil našeho brankáře. My jsme si vypracovali také řadu šancí, ale bohužel nám nebylo přáno a asi by jsme nedali gol, i kdyby jsme hráli do neděle. Vybavuji si dvě šance Hlávky, kdy bohužel minul branku, Vyžrálek trefil tyč, Sysel minul po hlavičce domácí branku a těch šancí bylo určitě víc. V zápase, kde jsme čekali tři body tedy přišla nečekaná ztráta a doufejme, že se z tohoto zápasu poučíme a příště předvedeme lepší výkon. 

  Skalice - Loděnice 1:2 (0:1)

G: R.Sysel (M.Věchet) - Navrátil, Cimbál

Žluté karty: M.Vyžrálek.

Sestava -  L.Klim - K.Tapšík, R.Sysel, Zd.Svovoda, M.Kratochvíl - L.Bartuněk, B.Horák, M.Věchet, V.Křepela - M.Hlávka, M.Vyžrálek.

V druhém domácím zápase jsme přivítali kvalitního soupeře z Loděnic, kterého jsme, ale v jarní části minulé sezony na domácím hřišti porazili 3:2. Před zápasem se řešily problémy v obraně, kde chyběli Hajzner, Gottlieb a Kölbl, a proto se na kraj obrany stáhl Kratochvíl a na stopera Tapšík. V úvodu zápasu byli lepším týmem hosté a svoji převahu korunovali brankou po hezké kombinaci, kdy hostující záložník zakončoval do prázdné branky. Postupem času jsme hru vyrovnali a šance se střídali na obou stranách, ale jak Vyžrálek tak hostující střelec Jedlička si dnes neobuli střelecké kopačky. Naše největší šance v první půli měl Vyžrálek, který dvakrát sám před brankářem zakončil vedle. Stejně dopadl i kolega z útoku Hlávka, který přetlačil hostujícího obránce a utíkal na soupeřovu branku, ale jeho střela na zadní tyč skončila vedle. Další šanci jsme měli po rohu, kdy se dostal k hlavičce na přední tyči Sysel, ale zamířil vedle. Hostující brankář si připsal dva zákroky po přímých kopech Tapšíka, které vyrazil mimo dosah našich útočníků a v situaci, kdy už byl brankář překonán ho zastoupil obránce, který vykopl Horákovu střelu z brankové čáry. I soupeř si vypracoval řadu dobrých šancí, kde nejaktivnější byl v tomto ohledu Jedlička, ale další své šance už neproměnili, a proto se šlo do kabin za stavu 0:1.

Ve druhé půli se hrál vyrovnaný fotbal, kdy se útoky střídali na obou stranách, ale oběma týmům se nedařilo vypracovat golové šance. Nám se útoky nedařilo pořádně zakončit, protože když jsme se dostali až k brance soupeře, tak jsme si přihráli do statických pozic, ze kterých nešlo pořádně zakončit. V 70. minutě přišlo zasloužené vyrovnání, kdy tentokrát roh z kopačky Věcheta Sysel hlavou usměrnil do sítě. Možností na otočení skore měl Vyžrálek, ale jeho střela z úhlu těsně minula branku. Dále Věchetovu střelu po přihráce Vyžrálka golman hostů vykopl nohou. Velkou šanci měl i Horák, ale jeho série kliček skončila nepřesným zakončením. Po brejkové situaci měl šanci Bartuněk, kdy si míč na hranici vápna dal odražený míč na levačku, čímž obelstil hostujícího obránce, ale jeho střela levou skončila vedle. V 88. minutě však vzal osud zápasu do rukou rozhodčí Kahoun a po kličkované hostujícího hráče, který s vypětím všech sil ustál několik soubojů na hranici faulu doklopýtal až k vápnu, kde po souboji s Kratochvílem už upadl a rozhodčí po určité chvíli zapískal a ukázal k velkému překvapení na značku pokutového kopu. V případě tohoto rozhodčího to není poprvé, máme v paměti jeho památný výkon v Rybníkách, kdy s úsměvem v tváři odpískal proti nám tři pokutové kopy a zápas jsme nakonec smolně prohráli 4:2. Penaltu poté proměnil hostující brankář a hosté šli do vedení. V dlouhém nastaveném čase jsme si vypracovali dva závary po rohových kopech, ale nepodařilo se nám dotlačit míč až do branky, nejblíže byl Křepela, ale míč v těžké pozici nedotlačil do sítě. Na začátku soutěže se trápíme hlavně v koncovce, kdy se nám nedaří proměnit golové šance, kterých si vypracujeme dostatek, a proto jsme v tomto remízovém zápase prohráli 1:2.

   Braníšovice - Skalice 1:3 (1:3)

G: Miroslav Kališ - B.Hajzner (M.Vyžrálek), B.Horák (M.Věchet), K.Tapšík (tr.kop).

Žluté karty: M.Kratochvíl.

Sestava -  L.Klim - K.Tapšík, R.Sysel, M.Kratochvíl, R.Gottlieb - B.Hajzner, B.Horák, M.Věchet, V.Křepela - M.Hlávka (65.Mich. Kölbl), M.Vyžrálek.

Ve čtvrtém kole jsme zajížděli na hřiště Braníšovic, kde se nám dlouhodobě nedaří a tak jsme chtěli konečně tuto negativní šňůru prolomit. Oproti minulé základní sestavě chyběli zdravotně indisponovaný Bartuněk a Svoboda, které nahradili Hajzner a Gottlieb. V první půli jsme byli lepším týmem, ale hned na začátku po osvobozujícím odkopu domácí obrany jsme ve středu pole zaváhali a dali domácím možnost brejku, který bez problému golově zakončili. Naštěstí jsme hned za pár minut vyrovnali, když Vyžrálkův centr za obranu zakončil golově Hajzner. Poté jsme měli další šance, ale domácí brankář vyrazil střely Horáka i Věcheta a golově neskončily ani šance Hlávky. Proto mohli jít do vedení domácí, když jejich hráč prošel naší obranou, ale na vápně zamířil vedle. Svoji převahu jsme korunovali druhým golem, kdy si na přesně zahraný rohový kop Věcheta naskočil Horák a dal svůj první gol po příchodu z Hostěradic. Třetí gol jsme přidali po trestném kopu zahrávaného z poměrně velkého úhlu, kdy Tapšík zatočil míč pod břevno a golman na něj nedosáhnul. Do kabin se šlo tedy za stavu 1:3 pro nás.

Druhou půli nás Braníšovice přehrávali a my hrozili hlavně po brejkových situacích. Největší šanci si vypracovali domácí po centru jejich hráče, když míč skončil nakonec na tyči naší branky a domácím útočníkům se nepodařilo následný odražený míč protlačit do naší branky. Jejich další šance byly buď zakončeny nepřesným zakončením nebo vše nakonec vyřešilo naše obrana. Také my jsme si vypracovali šance, největší Vyžrálek, který svůj nájezd na golmana zakončil tvrdou střelou do tyče. Brankovou konstrukci orazítkoval i Věchet, kdy mu na velké vápno nabil Vyžrálek a jeho následná dělovka skončila pouze na břevně. Ještě jednu brejkovou šanci měl Vyžrálek, ale jeho zakončení postrádalo přesnost. Úplně na závěr rozhodčí pustil signalizovaný ofsajd a domácí útočník šel tedy sám na brankáře, faulem ho vyrušil ještě Kratochvíl, za což dostal žlutu kartu a následnou jeho kličku brankáři Klim zneškodnil. Odvážíme si z Braníšovic tedy tři body, které se nerodily lehce, ale o to jsou cennější. 

    Skalice- Jezeřany B 3:2 (1:1)

G: M.Věchet (odr.míč), K.Tapšík (penalta), M.Vyžrálek (R.Sysel) - Vlk penalta, Jakub Popela.

Žluté karty: K.Tapšík, R.Sysel, B.Hajzner.

Červená karta: B.Hajzner.

Sestava -  L.Klim - K.Tapšík, R.Sysel, Zd.Svoboda, R.Gottlieb (67. M.Hlávka) - M.Kratochvíl, B.Hajzner, M.Věchet, V.Křepela (80.M.Křepela) - L.Bartuněk, M.Vyžrálek.

V dalším domácím zápase jsme přivítali béčko Jezeřan a chtěli jsme potvrdit zisk tří bodů z Braníšovic. Zápas byl nakonec velmi vyrovnaný a nakonec jsme byli šťastnějším týmem. První šanci měli hosté, ale brejkovou situaci zakončili střelou z úhlu do boční sítě. Naše první střela skončila golem a ne jen tak ledajakým. Za vápnem se do odraženého vysokého míče opřel Věchet a jeho tvrdá střela skončila pod břevnem a aspirovala na titul gol roku našeho týmu. Mnoho šancí první půle nenabídla, pouze za nás měl šanci Vyžrálek, ale zakončil ji nepřesně a hosté se prezentovali střelou z vápna, kterou Klim vyrazil. Rozhodčí, který v první půlu nasadil přísný metr nám vyloučil v první půli Hajznera, který dostal první kartu za řeči a druhou za faul na půlce a tak jsme museli hrát přes 50 minut v oslabení. Na situaci jsme zareagovali stažením Bartuňka na střed zálohy a dohrávali jsme s jediným útočníkem. Vyrovnání přišlo v 42. minutě z pokutového kopu, i když náš brankář vystihl směr exekutora, tak na míč nedosáhl. Do kabin se šlo tedy za nerozhodnutého stavu.

Druhá půle začala pro nás nejhorším možným scénářem, když hostující záložník vystřelil za vápnem a jeho střela skončila pod břevnem. Naštěstí hned za chvíli jsme kopali také my penaltu, kdy faul na Vyžrálka potrestal z pokutového kopu Tapšík. Také druhá půle nenabídla mnoho šancí, hosté hrozili střelami z dálky, které jim naštěstí nešli a největší šanci měli po jednom rohu, kdy jsme měli velké štěstí, když hostující hráč zakončil přesně doprostřed. Nám se podařilo v oslabení přidat třetí gol, kdy Sysel vysunul Vyžrálka a ten zakončil přesně k tyči. Nakonec se nám tedy podařilo tento těžký zápas ubojovat a připsat si i v deseti lidech důležité tři body. V dnešním zápase si připsal premiéru v našem dresu Křepela a v závěru nám pomohl svou bojovností.

     Dobřínsko - Skalice 0:2 (0:1) 

G: - M.Věchet (tr.kop), M.Hlávka (M.Věchet).

Žluté karty: R.Sysel, Zd.Svoboda.

Sestava -  L.Klim - K.Tapšík, R.Sysel, M.Kratochvíl, V.Křepela - L.Bartuněk (65.Zd.Svoboda), B.Horák, M.Věchet, R.Gottlieb - M.Hlávka, M.Vyžrálek.

V dalším kole jsme odjížděli na půdu kvalitního soupeře z Dobřínska, který sice byl v tabulce za námi, ale očekávali jsme těžký zápas, protože na jejich půdě se nám v poslední době příliš nedaří. V zápase chyběl Hajzner, který dostal stop na jeden zápas. Naše sestava nastoupila tentokrát v novém rozestavení, kdy na krajích obrany hrál Kratochvíl a Křepela a Gottlieb nastoupil na pozici levého záložníka. V první půli jsme byli lepším týmem, v obraně jsme si dávali velký pozor na domácího střelce Vondráka, který se blýskl pouze dvěma nepřipravenými střelami z hranice vápna a donutili jsme jej se stáhnout na pozici záložníka. Nám se v první půli dařil rychlý kombinační přechod do útoku a hrozili jsme brejkovými šancemi a dlouhými auty do vápna, které jsme si vypracovali díky větší aktivitě našeho týmu. První z našich zahrozil Hlávka, ale brankář proti němu rychle vyběhl a nedal mu šanci zakončit situaci golem. Velkou šanci po rohu Věcheta měl Sysel, který jeho přízemní roh tečoval na přední tyči a míč jen těsně minul branku. Další šance jsme si vypracovali po dlouhých autech Věcheta na Sysla, kdy se míč odrazil dvakrát k Horákovi, který však netrefil branku a jeho třetí šance sice skončila golem, když hozený míč propadl bez kontaktu s nikým, až na zadní tyč, kde míč dorazil do sítě, ale rozhodčí gol neuznal po konzultaci s domácím pomezním z důvodu dorážky za brankovou čarou, což bohužel ani samotný střelec nemohl posoudit. O chvilku později jsme však vstřelili gol a to opět výstavní. Věchet tvrdou střelou napálil přímý kop z poměrně velké vzdálenosti přesně do šibenice domáci branky a tato branka mohla směle konurovat té z minulého týdne. Po jednom chytře rozehraném přímém kopu se do šance dostal opět Horák, ale domácí golman mu zmenšil úhel a střelu chytil. Domácí v první půli zahrozili pouze jednou, kdy přímý kop z úhlu trefil Hladký pod břevno, naštěstí však pouze doprostřed a nás brankář jeho pokus vyrazil na roh.

Ve druhé půli úvodních 15 minut nás domácí zatlačili před vlastní branku, ale jejich možnosti však vyřešila obrana nebo náš brankář. Největší šanci měli domácí po přízemní střele z hranice vápna, kdy náš brankář míč pouze vyrazil, ale Prokop následnou dorážkou z velkého úhlu trefil pouze boční síť. Poté už se hrál vyrovnaný zápas s možnostmi na obou stranách, za nás si největší šance vypracoval Vyžrálek, ale jedna jeho střela z hranice vápna mířila těsně vedle a při druhé šanci zakončil sice tvrdě ale nepřesně. V další šanci se změnil do role nahrávače, když po vysunutí Horáka dával míč před branku Věchetovi, který měl před sebou prázdnou branku ale netrefil jí. Stoprocentní šanci na zvýšení náskoku měl také Sysel, který sám před brankářem zakončil přízemní střelu, kterou mu domácí brankář rozštěpem vyrazil. Konec zápasu bylo tedy velké drama, zvláště když domácí si vypracovali kromě možností také tři velké šance, naštěstí tvrdé nebezpečné střely z hranice vápna, zneškodnil náš golman skvělými robinzonádami a v jednom případě mu pomohla také tyč. V 88. minutě jsme zápas definitivně rozhodli, když do rohu Věcheta nastavil na zadní tyči hlavu Hlávka a obloučkem přehodil vysokého domácího brankáře podruhé. Ještě v poslední minutě měli domácí další velkou šanci, kterou opět zahodili hlavičkou vedle. V úplném závěru nás vyděsil pád našeho útočníka Hlávky ve vápně, kdy mu vyskočilo koleno, které se naštěstí vrátilo zpět a doufejme, že nebude mít žádné vážné potíže. Tento hráč svůj první letošní gol vykoupil tedy nepříjemným zraněním. Naše mužstvo předvedlo podle mě nejlepší výkon v sezoně, kdy od první minuty šla jasně vidět ohromná snaha získat na hostujícím hřišti tři body a celkově si výhru zasloužila. Podařily se také změny v sestavě, kdy obrana pracovala velmi spolehlivě a také Gottlieb na pozici záložníka předvedl kvalitní výkon. Příští týden máme volno a další týden nás čeká derby s Trstěnicemi.

    Trstěnice - Skalice 2:3 (0:2) 

G: Gregor 2 - B.Horák (odr. míč), M.Vyžrálek (B.Hajzner), B.Hajzner (M.Věchet).

Žluté karty: B.Hajzner, B.Horák.

Sestava -  L.Klim - K.Tapšík, R.Sysel, Z.Svoboda, M.Kratochvíl, - L.Bartuněk (65.M.Křepela), B.Horák, M.Věchet, R.Gottlieb (30. V.Křepela) - B.Hajzner, M.Vyžrálek.

Po týdenní pauze z důvodu přeložení hodového zápasu nás čekal nejočekávanější zápas podzimu na hřišti Trstěnic. První půle mnoho šancí nenabídla, hra byla nervózní a šlo vidět, jak oba týmy chtějí v tomto zápase uspět. Lepším týmem jsme byli my, ale vyložených šancí moc nebylo a tak jsme museli zakončovat i střelami z dálky. Domácí hrozili zejména z brejkových situací a jejich nejlepším hráčem Sklenským. První vyloženou šanci zápasu měli domácí, když hlavička Gregora skončila na břevně naší branky. Za nás zahrozil Vyžrálek, když jeho únik byl zakončen střelou na bližší tyč, kterou domácí brankář Březina vyrazil na roh. Ve 20.minutě jsme se už radovali, když odražený míč na vápně uklidil Horák přízemní střelou k tyči. Ke druhému golu jsme přišli velmi lehce po nedorozumění v domácí obraně, kdy Bauer pouštěl míč brankáři, tohoto míče se však zmocnil Vyžrálek, který díky tomu šel sám na brankáře, který mu sice dobře zmenšil úhel, ale Vyžrálek trefil přesně ke vzdálenější tyči. Za zmínku ještě stojí střela z hranice vápna Horáka po přiťuknutí od Hajznera, ale domácí brankář míč vytáhl na roh. První půle tedy skončila vedením našeho týmu 2:0.

Ve druhé půli se domácí tým zlepšil a ze začátku se hrál vyrovnaný fotbal bez šancí na obou stranách. První obrovskou šanci druhé půli jsme si vypracovali po výkopu Klima, který prodloužil Vyžrálek na Hajznera, který šel sám na brankáře, ale situaci prováhal a zakončil slabou střelou, kterou brankáře nepřekonal. Hosté zahrozili křídelní akcí, kdy centr Nováka letěl na bránu a náš brankář jej s obtížemi vytěsnil mimo tři tyče. Další šanci měl domácí útočník Gregor, ke kterému se odrazila hlavička Kratochvíla, ale ten svoji šanci uspěchal a střelou minul branku. O chvíli později se domácí už radovali, po dlouhém autovém vhazování, které náš brankář podběhl, se míč nešťastně odrazil do naší branky. V této době domácí ještě zvýšili svoje úsilí a vytvořili si některé střely, které musel řešit náš brankář. Druhý gol jsme soupeři doslava darovali, když Tapšík nahrál přímo na nohu Gregora, který situací zakončil rychlou střelou, která skončila v naší síti. Klíčový okamžik nakonec nastal v 85. minutě, kdy rohový kop Věcheta lízl na přední tyči Hajzner a překonal domácího brankáře potřetí. Do konce zápasu se už nic zajímavého nestalo, a proto jsme si připsali další tři body do tabulky. Příští týden máme volno, tak doufáme že zraněný Gottlieb se stihne dát do příštího zápasu do pořádku, protože na marodce už je Hlávka, kterého čeká operace vazů. 

 Skalice - Rybníky 2:3 (1:1)

G: Mich. Kölbl (M.Vyžrálek), R.Sysel (M.Křepela) - Becha 2 , Hrubý

Žluté karty: B.Hajzner, Zd. Svoboda

Sestava -  L.Klim - K.Tapšík, R.Sysel, Z.Svoboda, M.Kratochvíl, - M.Křepela , B.Hajzner, M.Věchet, L.Bartuněk - Mich. Kölbl (75.V. Křepela), M.Vyžrálek.

V dalším domácím zápase jsme přivítali Rybníky, které byly v tabulce o bod před námi, ale proti kterým se nám v poslední době nedaří bodovat. Oba týmy nehráli v nejsilnějším složení, když nám chyběl Horák, zranění Gotllieb, Hlávka a alespoň na lavičku usedl zdravotně indisponovaný Křepela. Hostům také chyběli někteří hráči, z nichž největší ztrátou byla absence bývalého hráče Moravské Krumlova Vybírala a Bartuňka. V úvodu zápasu jsme byli aktivnějším týmem a díky tomu jsme si vypracovali nebezpečnou střelu Věcheta z úhlu, kterou hostující brankář vyrazil. V 5. minutě jsme však inkasovali lacinou branku, když hostující Becha vystřelil z poměrně velké vzdálenosti, ale jeho střela měla na mokrém trávníku nepříjemný odskok se kterým si nedokázal poradit náš brankář. Oba týmy hodně nakopávali míče na útočníky a tak se střídali akce na obou stranách. Hosté posilnění úvodní brankou zakončovali z každé pozice, ale jejich střely byly hodně nepřesné. My jsme si dlouho nemohli vypracovat žádnou možnost, i když snaha byla zřejmá, ale naše pokusy zvládala hostující obrana odvracet. Druhý gol tak mohl vstřelil Becha, který se akrobaticky položil do centru, ale míč špatne trefil a tak šel míč vedle. My jsme zahrozili po rohovém kopu Věcheta, který našel hlavu Tapšíka, který míč hlavou nedokázal usměrnit na branku. Poté se podařilo střelou Věcheta po závaru dostat míč do branky, tomu však předcházel signalizovaný ofsajd hostujícím pomezním a tak rozhdočí gol neuznal. O chvíli později dostal míč Věchet opět do sítě, když doběhl přihrávku za obranu, kde stál v ofsajdu Vyžrálek, ale hostující pomezní vyhodnotil jeho pohyb za aktivní, a proto rozhodčí neuznal už druhý gol. Poté mohli hosté kopat penaltu, když po zákroku Svobody skončil hostující hráč na zemi, rozhodčí však zůstal klidný a odpískal rohový kop. Konec poločasu přinesl hodně vzruchu, nejdříve měli hosté vyloženou šanci, když Šnefenberk hlavičkoval na zadní tyč, ale náš brankář dokázal jeho hlavičku vytáhnout. Mohlo tedy platit straé pravidlo nedáš dostaneš, když výkop Klima, přelétl hostující obranu a Vyžrálek byl sám před brankářem, kterého chtěl přehodit, míč však branku minul. V 43. minutě jsme se už radovali když centr hlavičkou posunul Vyžrálek před branku, kde míč uklidil hlavou do sítě Kölbl, hostující pomezní opět mávnul ofsajd, ale tentokrát jej hlavní rozhodčí neodpískal, a proto se šlo do kabin za nerozhodnutého stavu.

Druhá půle nabídla podobný fotbal jako první půle, hosté opět zakončovali útočné akce střelami za vápnem, ale celkově byli o něco aktivnější než v první půli. První naší možnost měl Vyžrálek, když se ve vápně dostal k míči, který měl však na jeho slabou pravou nohu a tak zakončil střelou levou, která byla nepřesná. V 65. minutě jsme se radovali, když centr Sysla z úhlu přelétl brankáře a zapadl na zadní tyč hostující branky. Poté jsme hrozili brejky, které však zastavoval hostující pomezní ofsajdy. Největší šanci na pojištění náskoku měl Vyžrálek, který běžel sám na brankáře, ale vyloženou šanci zakončil velmi nepřesnou střelou. S přibývajícím čase hrozili hosté stále více, když si vypracovali několik střel, které zblokovala naše obrana. V 84. minutě se hosté radovali z vyrovnávací branky, když se za naší obranou objevil Becha, který šel sám na našeho brankáře, tuto akci zakončil střelou do brankáře, míč se však odrazil zpátky k jeho nohám a od nich pak do opuštěné naší branky. V 87. minutě bylo ještě hůř, když po autu se dostal opět sám před našeho brankáře Hrubý, který zakončil placírkou k tyči a otočil tak výsledek. Nakonec jsme tedy tento vyrovnaný zápas, ve kterém jsme byli blízko třem bodů prohráli a po zápase se nám tak mohla vybavit zkušenost z Rybníků, kde jsme jednou vedli ještě v 75. minutě 3:0 a tento zápas nakonec ztratili 3:4. V letošní sezoně se nám bohužel nedaří příliš na domácí půde, kde jsme v minulé sezoně téměř neztráceli body a patřili k nejlepším týmům v tabulce domácích zápasů. Letos jsme si připsali už druhou prohru v domácím prostředí. Příští týden můžeme tuto ztrátu napravit v Olbramovicích, kde náš však nečeká nic lehkého, protože zdejší béčko na domácí půde dokázalo porazit druhé Loděnice a uhrát remízu s vedoucími Jamolicemi.

  Olbramovice B - Skalice 2:2 (0:0)

G: Katolický Tomáš, Houba Josef - B.Hajzner (penalta), M.Věchet (př.kop).

Žlutá karta: B.Horák

Sestava -  M.Křepela - M.Věchet, M.Kratochvíl, Z.Svoboda, Mar. Kölbl - Mich. Kölbl, B.Horák, B.Hajzner - Svoboda od 46. min. M.Vyžrálek

Do dalšího zápasu nás potkal rekordní počet absencí, když kvůli zdravotním problémům nemohl nastoupit kromě delší dobu absentujícího Hlávky a Gotllieba také Bartuněk, V. Křepela a na poslední chvíli také Klim. Kvůli práci zase chyběl Tapšík a Sysel. Nakonec jsme tedy do Olbramovic odjeli na začátek zápasu pouze v devíti lidech, když až na druhý poločas přijel Vyžrálek. Domácí měli také problémy se sestavou, protože jejich A tým hrál ve stejnou dobu v Petrovicích, ale narozdíl od nás nastoupil v jedenácti lidech a nakonec měl i jednoho náhradníka. V našem týmu si odbyl premiéru v brance M.Křepela a po roce nastoupil i přes stále trvající zdravotní potíže v základní sestavě také Mar. Kölbl.  Domácí byli v první půli lepším týmem, když se projevovala jejich přesila dvou hráčů v poli, ale zpočátku byl jejich tlak bez vyložených šancí. V průběhu poločasu však jejich tlak sílil, naštěstí pro nás své šance nedokázali proměnit, a tak jsme mohli dokonce jít i do vedení , když chvíli před koncem poločasu Horák vysunul  Mich. Kölbla, který šel sám na domácího brankáře, kterého však nepřekonal. V první půli jsme tedy vydřeli bezgolovou remízu, když všichni hráči bojovali na více než sto procent a zásluhou práce našich záložníku zejména Horáka a Hajznera jsme dokázali otupit chvílemi i místy drtivý tlak domácích.

Do druhé půli nastoupil také Vyžrálek a v deseti lidech jsme byli už soupeři více vyrovnaný soupeř, ale přesto jsme během úvodních 15. minut inkasovali dva goly. Když nejprve domácí útočník utekl naší obraně a překonal našeho brankáře poprvé. Druhý gol padl po centru z pravé strany, který uklidil domácí útočník hlavou do sítě. Nás dostala do zápasu penaltová situace, kdy po centru zahrál jeden z domácích  hráčů v pokutovém území rukou a nařízenou penaltu procedil se štěstím za záda brankáře Hajzner. Poté byly možnosti na obou stranách, za nás zahrozil jedním brejkem Vyžrálek, když však z těžké pozice vystřelil vedle a do několika složitých zakončení se dostal Horák, který však také branku netrefil. Klíčový okamžik nastal v 80. minutě, když domácí útočník ve vápně chytře obhodil Mar. Kölbla a poté upadl přes jeho nohu a rozhodčí nařídil pokutový kop, který však domácí zadák zakončil střelou vedle. V 84. minutě se na nás usmálo štěstí, které jsme si za předvedený bojovný výkon v početním oslabení zasloužili a podařilo se nám vyrovnat, když přímý kop zahrál Věchet a na jeho technickou střelu pod břevno domácí brankář, který však v bráně pouze zaskakoval, nedosáhl. Do konce zápasu se už nic důležitého nestalo, a tak jsme si připsali bod se kterým jsme před začátkem zápasu nedoufali ani v nejoptimističtějších představách. Veliká škoda, že zrovna na tento zápas nás potkala taková smůla se sestavou, protože jinak by jsme museli tento zápas jistě vyhrát. 

   Skalice - Jamolice 2:5 (1:3)

G: M.Vyžrálek (odr. míč), K.Tapšík (R.Sysel) - Řezáč 2, Jiří Smejkal 2, David Smejkal

Žlutá karta: 

Sestava - L.Klim - K.Tapšík, R.Sysel, Z.Svoboda, Mar. Kölbl - M.Kratochvíl, B.Horák, M.Věchet, Svoboda - R.Gotllieb, M.Vyžrálek

V posledním zápase sezony nás čekal prozatimní suverén soutěže z Jamolice, který se netají cílem postoupit do třetí třídy a prozatím ztratil pouze 4 body díky dvěma remízám. Naše sestava se opět nerojila lehce, kromě zdravotně indisponovaných Bartuňka, Křepely a Hlávky chyběli tentokrát ještě M.Křepela, Mich. Kölbl a B.Hajzner. Nakonec jsme tedy nastoupili v jedenácti lidech, když musel nastoupit i Gotllieb, který má stále problémy s kotníkem, a proto se postavil do útoku. Také hostující tým měl absence, když kvůli červené kartě chyběl Polák a nepřijela i letní posila z Dukovan Balík, ale i přesto se ukázala velká šířka kádru hostů, když i přes tyto okolnosti byli na lavičce připravení 4 náhradníci. Do zápasu jsme šli s cílem co nejdéle udržet bezbrankový stav, což se nám bohužel nepodařilo.  Zhruba po čtvrthodině se dostali hosté do vedení střelou z úhlu, která letěla přímo na našeho brankáře, ale ten si s ní bohužel nedokázal poradit. Hned za chvíli jsme inkasovali podruhé, když hosté podnikli brejk, který vypadal pro hosty už beznadějně, když si jejich záložník posunul míč daleko od nohy, ale téměř z brankové čáry kopl míč na naší branku a podél přední tyče, kterou si náš brankář nepohlídal skončil míč v síti. Třetí gol jsme soupeři opět darovali, když hosté obrali Tapšíka a šli ve dvou sami na brankáře hostující Novák zakončil akci střelou do tyče, tento míč se však odrazil k druhému hráči, který jej dorazil do prázdné branky. My jsme vstřelili kontaktní gol po situaci, které předcházel pokutový kop po faulu na Věcheta. Míč si postavil tradiční exekutor Tapšík, který trefil pouze tyč, ale následnou skrumáž ukončil přízemní střelou Vyžrálek, který tak překonal hostujícího brankáře Křišťála. Hosté byli v první půli lepším týmem, ale mrzí hlavně vlastní hrubé chyby, díky kterým se dostali hosté snadno do vedení.

Ve druhé půli jsme se zvedli a hosté naopak polevili a tak se hrál vyrovnaný fotbal, který nenabízel mnoho šancí na obou stranách. Ze začátku druhé půle jsme tlačili soupeře a výsledkem byla velká šance Věcheta, který šel z úhlu sám na brankáře, ale střela mu nesedla a skončila vedle branky. Hosté se chvíli poté dostali ke střele z dálky, která zapadla k tyči pod břevno naší branky a bylo prakticky po zápase. Pátý gol dali hosté opět po střele z dálky, která hostujícímu záložníkovi sedla perfektně a náš brankář byl tentokrát bez šance. Nám se podařilo ještě v závěru korigovat stav, když Sysel měl míč za hranicí vápna a místo střely, kterou čekala hostující obrana našel přihrávkou Tapšíka, který se ocitl sám před brankářem, kterého také překonal.  V zápase proti vedoucímu týmu, aby jsme měli šanci zabodovat bylo potřeba předvést bezchybný výkon s trochou štěstí, což se nám bohužel nepovedlo, a tak jsme si odnesli porážku 2:5. Po podzimu tedy přezimujeme na čtvrtém místě s náskokem jednoho bodu na páté Dobřínsko a ztrátou 3 bodů na třetí Rybníky. Horší je fakt, že na podzim jsme na domácím hřišti neuspěli ani proti jednomu týmu, který je v tabulce před námi, a proto se budeme muset snažit překvapit tyto soupeře na jejich hřišti. 

   Skalice - Vedrovice B 3:4 (0:0)

G: F.Gregor (odr.míč), M.Vyžrálek (F.Gregor), M.Vyžrálek (R.Sysel) - J.Čepera 2, A.Červínek, D.Větříček.

Žlutá karta: 

Sestava - L.Klim - K.Tapšík, R.Sysel, Z.Svoboda (76.M.Křepela), M.Kratochvíl - J.Neuman (61.V.Křepela), L.Bartuněk, M.Věchet, R.Gottlieb - M.Vyžrálek, F.Gregor.

V prvním jarním zápase nás čekal tým Vedrovic B, se kterým jsme na podzim prohráli výsledkově jednoznačně 0:4. V sestavě chyběli nemocní Kölbl a Bílý a Žitka, který byl na veletrhu. První poločas jsme byli aktivnějším celkem, ale nepodařilo se nám naše šance využít. Nejprve si vypracoval dvě možnosti Gregor, který však branku přestřelil. Hostujícího brankáře jsme zkoušeli překonat i střelami z dálky, ty však nebyli přesné a když už trefili branku jako třeba střela Sysla, tak jí hostující brankář s problémy zneškodnil. Tento hráč měl v první půli ještě jednu slušnou možnost, ale odražený míč, který ho našel na hranici vápna řešil silově a střela mu vůbec nesedla. Největší šance měl však náš útočník Vyžrálek, který se po dlouhých nákopech dostal třikrát za obranu hostů do úniku, ale jeho střely mířili vedle. Hosté si vypracovali v první půli dvě velké šance, v první jejich útočník, který byl sám před brankářem na velkém vápně, vystřelil hodně vedle. Druhou vyloženou šanci si vypracovali v již nastaveném čase, kdy jejich druhý útočník běžel sám na našeho brankáře, ale ten jeho střelu vykopl nohou.

Druhá půle nabídla sedm branek, bohužel v naší síti jich skončilo o jednu více. V 53. minutě se ujali vedení hosté, když centr vyrazil náš brankář pouze na velké vápno , kde byl osamocený hostující záložník a svou střelu uklidil nechytatelně do horního rohu branky. Šanci na vyrovnání jsme nevyužili, když v dalším sólovém úniku zakončil Vyžrálek nad a hosté nás potrestali druhým golem. Náš brankář neudržel zakončení z velké vzdálenosti a z úhlu, které před nim skočilo a hostující útočník, který byl sám před brankářem uklidil v pohodě míč do sítě podruhé. Nám se podařilo vstřelil konktatní gól Gregorem, který po závaru nakonec uklidil míč do sítě. Šanci na vyrovnání si vypracoval také Gottlieb, ale jeho tvrdá střela z úhlu pouze vyprášila rukavice hostujícího brankáře. Jelikož jsme prohrávali, tak jsme se tlačili hodně do útoku a hosté měli více prostoru pro brejky a právě jeden takový se jim podařilo zakončit třetím golem, když jejich útočník utekl naší obraně a samostatný únik zakončil střelou, která smolně prošla našemu brankáři pod rukou. Čtvrtý gol vstřelili hosté po střele z úctihodné vzdálenosti, která však našeho mírně povyblěhlého brankáře zaskočila a přeletla jej. Bohužel až kolem 70. minuty se nám podařilo vstřelit dva kontaktní goly, když hostující obraně opět utekl Vyžrálek a tentokrát nedal brankáři šanci. Naši největší šanci na vyrovnání měl po autu Věcheta Sysel, ale jeho hlavička bohužel přelétla, jak brankáře tak i branku. V prvním zápase jara jsme tedy bohužel prohráli, když jsme doplatili na smolné inkasované goly a produktivitu za vyrovnaného stavu. Příští týden zajíždíme na půdu velmi těžkého soupeře z Loděnic, ale třeba se nám podaří tento tým překvapit.

 Loděnice - Skalice 1:0 (0:0)

G: 

Žlutá karta: 

Sestava - L.Klim - K.Tapšík, R.Žitka, R.Sysel, M.Kratochvíl - V.Křepela (72. M.Bílý), L.Bartuněk (84. Mich. Kölbl), M.Věchet, R.Gottlieb - M.Vyžrálek, F.Gregor.

V dalším zápase jsme zajížděli na půdu Loděnic - druhého týmu tabulky a do zápasu jsme šli s tím, že nemáme co ztratit, ale můžeme soupeře překvapit a to se nám také nakonec podařilo. Čekali jsme, že domácí vstoupí do zápasu velmi aktivně, protože jejich soupeř v boji o první místo Jamolice včera prohrál překvapivě na hřišti Jezeřan B. Tento předpoklad se, ale nenaplnil a překvapivě jsme byli v první půli nebezpečnejším týmem my. V úvodu poločasu jsme zahrozili dvěma přímými kopy, první zahrávaný Věchetem bohužel trefil našeho útočníka Gregora a druhý zahrávaný Tapšíkem vyškrábl brankář. Nejblíže golu jsme byli zhruba ve 20.minutě, když střela za vápnem z kopačky Bartuňka byla domácí obranou ztečovaná a skončila na tyči domácí branky. Další možnost ke vstřelení golů měl Vyžrálek, který běžel z těžkého úhlu sám na brankáře, ale trefil nakonec pouzě boční síť. Tento hráč měl v první půli ještě jednu možnost, když po přihráce Sysla utekl domácí obraně, ale jeho zakončení v těžké pozici chytnul domácí brankář. Domácí zahrozili nejvíce jejich kanonýrem Jedličkou, ale přízemní centr mu před kopem skočil a míč skončil vysoko nad. Jinak hrozili domácí pouze střelami z hranice vápna, které však nebyli nebezpečné.

Ve druhé půli už byli nebezpečnějším týmem domácí, kteří hned v úvodní pětiminutovce zahrozili dvěma velkými šancemi, když nejprve Jedličkovu střelu z úhlu vytáhl náš brankář na roh a další šanci, kdy domácí útočník, který se ocitl sám na hranici vápna zakončil svoji šanci pouze střelou vedle. Další šanci si opět vypracoval Jedlička, ale i jeho druhou tvrdou střelu vytáhl náš brankář na roh. Poté byli domácí stále lepším týmem, ale dostávali se pouze ke střelám z hranice vápna, které většinou mířili vedle nebo je zneškodnil náš brankář. My jsme zahrozili pěknou střelou Vyžrálka z dálky a úhlu, která však bohužel branku netrefila. Rozhodující moment nastal v 70. minutě, kdy se domácí záložník dostal na hranici vápna ke střele levou nohou, která bohužel skončila přesně pod břevnem naší branky. Do příležitosti na srovnání výsledku se dostal Vyžrálek, kterému přiťukl míč Bílý, ale svůj průnik zakončil střelou, která mu bohužel vůbec nesedla. Na výsledku už nic nezměnil ani roh v poslední minutě, při kterém vběhl do vápna i náš brankář, tento roh skončil závarem, kdy naši hráči reklamovali ruku domácího zadáka, ale penalta se nepískala. Zápas jsme tedy nakonec smolně prohráli, i když jsme si za předvedený výkon a bojovnost alespoň bod zasloužili. V dalším zápase náš čeká na domácí půdě tým Braníšovic a budeme chtít získat první body na jaře.

 Skalice - Braníšovice 6:2 (2:2)

G: vlastní, V.Křepela (M.Vyžrálek), M.Vyžrálek (Mar. Kölbl), R.Sysel (V.Křepela), M.Vyžrálek (K.Tapšík), M.Vyžrálek (V.Křepela) - Škůrek, Potůček

Žlutá karta: 

Sestava - L.Klim - K.Tapšík, R.Žitka, Mar.Kölbl, M.Kratochvíl - V.Křepela, L.Bartuněk, R.Sysel, R.Gottlieb (63. J.Neuman) - M.Vyžrálek, F.Gregor (56. M.Bílý).

V třetím kole jarní části jsme přivítali na našem hřišti Braníšovice a chtěli jsme konečně poprvé v jarní části zabodovat. V sestavě oproti minulému zápasu chyběl Věchet, který se včera oženil, naopak po nemoci se vrátil Kölbl. Zápasu prospělo, že se hrál na podmáčeném terénu, který přál ofenzivnímu fotbalu. V úvodu zápasu jsme byli aktivnějším týmem, ale první šance se nám nepodařilo přetavit v gól a tak jsme vstřelili úvodní gol zhruba v 15.minutě, kdy centr Vyžrálka našel hlavu Gottlieba a jeho hlavičku si nakonec hostující obrana sama srazila do branky. Poté se hosté osmělili a začali nás přehrávat, když tradičně hrozili svými vysokými ofenzivními hráči, kteří se těžko odstavují od míče a tak není divu, že první dvě jejich šance byly po hlavičkách, které naštěstí netrefili branku. Vyrovnávající gol vstřelili hosté po naší nepřesné rozehrávce a brejkové situaci, kterou zakončil hostující útočník Škůrek přízemní střelou na bližší tyč, se kterou si náš brankář nedokázal poradit. Hodně nám zatrnulo po souboji hostujícího hráče s našim brankářem, který naštěstí rozhodčí neposoudil jako penaltový, i přes velkou nevoli hostů. Hosté se nakonec dostali do vedení, když využili naší menší koncentrace v obraně, kde jsme si bohužel více všímali ležícího autora prvního hostujícího golu, který nakonec pro zranění zápas nedohrál a brejkovou situaci, do které se dostal Potůček, který běžel sám na brankáře zakončil zmíněný hráč druhým golem. Nám se podařilo vyrovnat v nastaveném čase prvního poločasu, kdy Vyžrálek našel před brankou Křepely (stojícího možná v ofsajdu), který uklidil míč do prázdné branky. Do kabin se tedy šlo za stavu 2:2

Druhá půle byla už v naší režii, kdy jsme soupeře fotbalově jasně přehráli, tak jako už dlouho nikoho, ale i tak za stavu 2:2 si hosté vypracovali vyloženou šanci, kdy jejich útočník bežel z úhlu na našeho brankáře, ale jeho křižná střela naštěstí minula naší branku. Úvodní šance v druhém poločasu se nám sice nepodařilo využít, ale i tak již brzo po zahájení druhé půlky jsme vstřelili třetí gol, když Kölbl vystihl hostující rozehru a poslal přihrávku do běhu Vyžrálkovi, který bežel z pravé strany na hostujícího brankáře a trefil se přesně na zadní tyč hostující branky. Čtvrtý gol padl po hezké kombinační akci, kdy se míč dostal na pravou stranu, kde Křepela nádherným centrem našel přesně hlavu Sysla, který překonal hostujícího brankáře počtvrté. Pátý gol jsme vstřelili po brejkové situaci, kdy Tapšík z obrany poslal dlouhý míč za obranu na Vyžrálka, který běžel sám na brankáře a vyběhnutého brankáře přehodil. Náš poslední gol padl opět po pěkné akci, kdy opět Křepela našel zpětným centrem Vyžrálka, který míč uklidil do sítě. Ve druhé půli jsme si vypracovali opravdu velké množství vyložených šancí, takže se nejde zmiňovat o každé, ale hosty třikrát uchránila od dalších golů branková konstrukce po střelách Tapšíka, Vyžrálka a Sysla. Nakonec jsme si tedy připsali první tři body, které díky předvedenému výkonu ve druhé půli jsou zasloužené, ale soupeř v první půli zlobil a v určitých situací se k nám přiklonilo i štěstí. Další týden zajíždíme v sobotu na půdu Jezeřan B, kteří mají na jaře dobrou formu, když se jim v minulém domácím zápase podařilo porazit i vedoucí tým Jamolic, ale budeme se snažit urvat nějaké cenné bodíky.

 Jezeřany B - Skalice 1:1 (0:0)

G: M.Hájek - M.Vyžrálek (M.Věchet)

Žlutá karta: M.Vyžrálek, M.Věchet

Sestava - L.Klim - K.Tapšík, R.Žitka, Mar.Kölbl, M.Kratochvíl - V.Křepela (46.J.Neuman), M.Věchet, R.Sysel, L.Bartuněk (75. M.Bílý) - M.Vyžrálek, F.Gregor 

Ve čtvrtém jarním zápase jsme odjížděli na hřiště Jezeřan B, kteří nás díky třem výhrám na jaře v tabulce předstihli o 4 body. S tímto soupeřem tradičně hrajeme velmi vyrovnané zápasy, ve kterých zejména na jejich hřišti nepadá příliš golů a ani tentokrát se na tom nic nezměnilo. V naší sestavě byla opět jedna změna místo Gottlieba, který byl na rybách se vrátil do sestavy Věchet. Zápas se hrál za silného větru, který také průběh zápasu ovlivnil. V první půli měli výhodu větru domácí, a proto nás na hřišti přehrávali a vypracovali si kromě náznaků šancí také tři vyložené šance. V průběhu celého zápasu nám dělal problémy hlavně jejich velmi rychlý pravý záložník a také první dvě vyložené šance domácích v zápase byly po centrech z pravé strany, ale domácí zakončovatelé naštěstí ve svých pozicích netrefily branku. Největší šanci však měli domácí v 30. minutě, kdy z brejkové situace běžel jejich útočník sám na našeho brankáře, ale ve svoji šanci zakončil naštěstí jen do tyče. My jsme se osmělili hlavně ke konci poločasu, když jsme si vypracovali Vyžrálkem dvě možnosti ke vstřelení gólů, ale jeho obě střely minuly branku. Do kabin se šlo tedy za bezbrankového stavu.

Druhá půle už byla vyrovnanější, ale dlouho nepřinášela žádné velké šance. My jsme si vypracovali možnosti Gregorem, který těsně přestřelil branku a Vyžrálkem, jehož střely však domácí obrana stačila zablokovat, stejně jako pár dalších našich střel. Domácí si také nemohli vypracovat vyložené šance, protože také naše obrana jejich nebezpečné akce dokázala, někdy i na poslední chvíli chvíli odvrátit. Hra v druhé půli byla rozkouskovaná velkým počtem našich faulů a po jednom z nich se domácí nakonec v 72. minutě ujali vedení, když střela domácího Vlka skončila na břevně a odražený míč uklidil domácí hráč do sítě, ale při této brance se v souboji zranil a protože domácí už neměli žádného náhradníka museli dohrávat zápas v deseti. Domácí se tedy soustředili na ubránění výsledku a my jsme si vypracovali díky převaze jednoho hráče v poli tlak a také velké šance na vyrovnání. Domácí totiž v bránění nechávali poměrně hodně prostoru našim útočícím hráčům a tak jsme si postupně vypracovali velké šance na vyrovnání nejprve Kölbl po přihrávce Vyžrálka, trefil pouze vyběhnuvšího brankáře. Poté vzal zakončení na sebe také Vyžrálek, ale také domácího brankáře nepřekonal. Stejně dopadla i střela Bílého po závaru, která neletěla daleko od šibenice domácí branky.V 87. minutě chtěl domácí brankář asi ušetřit co nejvíce času, ale Vyžrálek mu míč vypíchl a tak ho domácí brankář stáhl na zem za což viděl červenou kartu a dostali jsme výhodu pokutového kopu. Do branky se tedy musel postavit domácí zadák, ale Tapšík z penalty minul branku. V 92. minutě jsme dostali ještě možnost posledního rohového kopu, na který si naběhl na přední tyč také náš brankář, přízemní roh však minul, na hranici vápna si křikl o tento míč Vyžrálek, kterému míč pustil Tapšík a jeho přízemní střela z první prošla domácímu hráči, který musel dochytat zápas až do sítě. Nakonec se nám tedy podařilo vydřít alespoň bod z půdy Jezeřan a vzali jsme domácím první body na jaře. Mužstvo si zaslouží velkou pochvalu za bojovnost v celém zápase, zejména však za snahu udělat něco s výsledkem do poslední vteřiny. Opět se ukázalo, že letošní sezona je velmi vyrovnaná a každý tým může při troše štěstí porazit každého soupeře. Bod z dnešního zápasu je podle mě spravedlivý, protože oba týmy si nevypracovali do úvodního gólu mnoho šancí a byl to typický zápas prvního gólu. V příštím kole nás čeká další těžký zápas doma proti Dobřínsku, ale budeme se snažit navázat bodově na poslední dva zápasy.

Skalice - Dobřínsko 2:2 (0:2)
 
G: M.Vyžřálek (odr. míč), M.Věchet (R.Gottlieb) - Vondrák, Herout

Žlutá karta: M.Vyžrálek, R.Žitka, L.Bartuněk

Sestava - L.Klim - K.Tapšík, R.Žitka, Mar.Kölbl, M.Kratochvíl - L.Bartuněk (75.J.Neuman), M.Věchet, R.Sysel, R.Gottlieb (86.M.Bílý) - M.Vyžrálek, F.Gregor (55.V.Křepela)

V dalším domácím zápase nás čekalo Dobřínsko, které na nás v tabulce ztrácí dva body a dal se tedy očekávat vyrovnaný zápas. V zápase jsme jsme se sešli v plném složení, a proto jsme si chtěli připsat tři body. V první půli měli výhodu větru hosté a to také určilo vývoj zápasu. Začátek zápasu se nám  vůbec nepodařil a hostům jsme první gol doslova darovali, když náš obránce měl na kopačce míč, který však nakonec neodvrátil a ten se dostal nakonec až k Vondrákovi, který svou střelou orazítkoval obě tyče a poté skončil míč za brankovou čárou. Tento okamžik se na nás podepsal a hosté nás i nadále přehrávali a tak zhruba po deseti mutách už byl stav 0:2, když hostující útočník zaútočil po pravé straně a jeho zpětnou přihrávku do branky doslova procpal Herout. Hosté si vypracovali i další šance, ale jejich střely pochytal náš brankář. My jsme se osměli v druhé polovině první půle, když jsme si vypracovali také šance, ale hlavička Gottlieba orazítkovala pouze břevno, Gregor svoji šanci nedokázal zakončit střelou, zakončení Sysla a střílená přihrávka Vyžrálka nakonec prolétli těsně kolem tyče hostující branky. Do kabin se šlo tedy za nepříznivého stavu 0:2.

Ve druhé půli jsme se chtěli co nejdříve vrátit golem do zápasu a to se nám s přispěním hostující obrany povedlo velmi rychle, když hostující obránce odvrátil míč pouze k Vyžrálkovi, který svou akci zakončil obstřelením brankáře. Obrovskou šanci na vyrovnání si o chvíli později vypracoval opět Vyžrálek, který využil zaváhání hostujícího brankáře, kterému vypadl míč z rukou, ale náš útočník posléze ze dvou kroků překopl prázdnou branku. Vyrovnávající gol byl opět dílem štěstí, když hostující obrana chtěla odvrátit míč razantním odkopem, který však trefil pouze Gottlieba do hlavy, od kterého se míč odrazil k Věchetovi, který prostřelil brankáře podruhé. Od tohoto stavu se hrál vyrovnaný zápas, který nenabízel už mnoho šancí na obou stranách, hostující střely pochytal náš brankář a z naší strany se dostal do zakončení několikrát Věchet a jednou Vyžrálek, ale jejich střely však bohužel netrefily branku. Zápas tedy skončil podle mého názoru zaslouženou remízou, nás může mrzet zejména úvod zápasu, který jsme zaspali a umožnili soupeři vstřelit dva snadné goly. V dalším kole nás čeká vedoucí tým tabulky z Jamolic, ve kterém se budeme snažit tohoro soupeře co nejvíce potrápit.

 Jamolice - Skalice 3:1 (1:0)

 
G: Polák, Balík, Křišťál PK - F.Gregor (M.Věchet)

Žlutá karta: M.Vyžrálek, R.Žitka, M.Věchet

Sestava - L.Klim - K.Tapšík, R.Sysel, Mar.Kölbl, R.Žitka - V.Křepela (75.Mich. Kölbl), M.Věchet, M.Kratochvíl, M.Bílý - F.Gregor, M.Vyžrálek

V dalším zápase jsme zajížděli na půdu prvního týmu z Jamolic a v sestavě nám bohužel chyběli zdravotně indisponovaný Bartuněk, Gottlieb, který rybařil a Neuman, který měl pracovní povinnosti. V první půli jsme hráli s nevýhodou větru a bohužel zápas začal stejně jako náš domácí zápas s tímto soupeřem, když hned z první nebezpečné akce domácí uděřili, když po rohu vyrazil náš brankář míč pouze k domácímu Polákovi, který jej s přispěním tyče dostal až do sítě. My jsme se v první půli soustředili na taktické kouskování hry a soupeř s tímto stylem měl problémy, protože se nemohl dostat do tempa a také z tohoto důvodu si nevypracoval i přes stálou převahu příliš mnoho vyložených šancí. Díky dobře fungující defenzivě našeho týmu si vypracovali v úvodním poločase kromě branky ještě další dvě vyložené šance, když nájezd Smejkala zneškodnil náš brankář a jedno zakončení po centru těsně minulo vzdálenější tyč naší branky. Ostatní ošemetné situace vyřešila buď naše obrana, která pracovala velmi dobře nebo soupeř chyboval ve finální fázi útoku. My jsme si vypracovali v první půli tři nebezpečné brejky, ale ve dvou případech nám nevyšla finální nahrávka a v největší šanci, kdy Vyžrálek posunul míč na Křepely náš hráč bohužel minul branku. Do kabin se šlo tedy pro nás za příznivého stavu 1:0 pro soupeře.

Ve druhé půli jsme opět hrozili brejky, kdy domácí obraně dělal problémy Vyžrálek, kterého domácí obránci zastavovali většinou pouze fauly. Domácí byly opět fotbalovějším týmem, ale po jednom rohovém kopu se nám podařilo dokonce vyrovnat, kdy Věchet našel hlavu Gregora, který usměrnil míč do sítě. Domácí měli opět převahu, hrozili zejména rychlými křídelními akcemi a problémy nám dělal rychlonohý Rozmahel, který v tomto týmu hostuje z Horních Kounic, ale jejich střely zneškodňoval náš brankář a tak jsme inkasovali bohužel smolně po standartní situaci v blízkosti naší branky, kdy nepovedená střela se zastavila u kopaček Balíka, který se štěstím zakončil a jeho střela skončila u tyče naší branky. Poté předvědl zákrok dne náš brankář, který zneškodnil šanci domácích i následnou dorážku z malého vápna, ale bohužel nám to k ničemu nebylo, protože o chvíli později po závaru šel do souboje Bílý, kterému míč skončil na ruce a rozhodčí odpískal pokutový kop, který domácí brankář Křišťál proměnil. Zápas tedy skončil 3:1 pro domácí, osobně bych viděl v tomto zápasu pozitiva, že i když jsme měli problémy se sestavou, tak jsme první tým tabulky potrápili a kdoví jak by zápas probíhal nebýt smolné druhé branky. V dalším kole nás čeká derby proti sousedním Trstěnicím.

  Skalice - Trstěnice 1:1 (1:0)

 
G: V.Křepela (R.Sysel) - Novák

Žlutá karta: Mar. Kölbl, L.Klim

Sestava - L.Klim - K.Tapšík, R.Žitka, Mar.Kölbl, M.Kratochvíl - V.Křepela, M.Věchet, L.Bartuněk (75.M.Bílý), R.Gottlieb - R.Sysel, F.Gregor (70.J.Neuman)

V dalším domácím zápase nás čekalo derby proti Trstěnicím, v tomto zápase nenastoupil Vyžrálek, proto musel jít do útoku Sysel a naší hru to samozřejmě poznamenalo. V první půli jsme soupeře přehrávali, ale bohužel jsme měli smůlu v zakončení, když Křepela se dvakrát dostal z pravé strany sám před brankáře, ale jeho první střela orazítkovala břevno a druhá těsně přelétla břevno hostující branky. Břevno hostující branky orazítkoval také Věchet střelou ze střední vzdálenosti a hlavičce Sysla po rohovém kopu chybělo také pár centimetrů. Jedinou branku jsme nakonec vsítili po rohovém kopu, který se míč dostal přes Sysla ke Křepelovi, který jej usměrnil do sítě. Hosté v první půli byly po většinu času pod tlakem takže hrozili z brejků, ale k přímému ohrožení naší branky se dostaly pouze jednou, když také střela Nováka rozezvonila břevno naší branky. Do kabin jsme šli tedy s jednobrankovým náskokem.

Druhá půle se nám však vůbec nepovedla, po většinu času jsme se soutředili na nakopávání balonů na naše útočníky, tyto míče však hostující obrana odvracela, popřípadě propadlé míče posbíral hostující brankář Březina. Sráželo nás také velké množství zkažených lehkých přihrávek a tak naší největší šanci na druhý gol byla střela Bartuňka, která bohužel opět trefila pouze břevno. Hosté byly v útoku oproti první půli nebezpečnější, ale vyložené šance si nevypracovávali, zahrozili pouze pár střelami ze střední vzdálenosti, které posbíral náš brankář. Vyrovnávající branka padla po přečíslení hostů, kdy zblokovaná střela Grundaje se odrazila do vápna k volnému Novákovi, který neměl problém vstřelit gol. V posledních 15 minutách jsme hráli proti deseti, protože hostům se zranil Novák, ale ani této výhody jsme nedokázali využít a naší poslední možnost udělat něco s výsledkem byla střela Bílého z úhlu, kterou ale hostující brankář chytl. V zápase jsme doplatili na neproměněné šance v první půli a opět nám nepomohlo ani potřebné štěstíčko ke třem bodům.

  Rybníky - Skalice 4:0 (2:0)

 
G: Hrubý Rudolf 2, Světlík, Šnefenberg

Žlutá karta: 

Sestava - L.Klim - R.Sysel, R.Žitka, Zd.Svoboda, Mar. Kölbl - V.Křepela, M.Kratochvíl, R.Gottlieb, M.Bílý - Mich. Kölbl, F.Gregor 

K dalšímu zápasu jsme zajížděli na půdu Rybníků, které jsou na třetím místě tabulky a jedná se o tým se kterým se nám dlouhodobě nedaří. K situaci ohledně skládání sestavy se raději nevyjadřuji, protože k tomu nemám slov. V zápasu jsme se tedy museli obejít bez našich nejzkušenějších hráčů, naštěstí však máme v týmu hráče, kterým není osud mužstva lhostejný a do zápasu nastoupili i přes velké vedro, skutečnosti, že už pravidělně nenastupují a bylo zřejmé, že velké šance na úspěch v tomto zápasu nemáme (Mich. Kölbl, Z.Svoboda). Velký respekt zaslouží zejména Z.Svoboda, který i přes svůj věk a opravdu velké horko odehrál velmi kvalitní výkon. Vývoj zápasu nás však překvapil, domácí byly sice lepším týmem, který si vypracoval trvalou převahu a řadu možností, ale také my jsme zahrozili několika velkými šancemi. První gol zápasu dali domácí bohužel poměrně brzy, kdy odvrácený míč hlavou skončil na kopačce domácího hráče, který sí míč zpracoval a uklidil míč přízemní střelou k tyči, na kterou náš brankář nemohl zareagovat. Druhý gol dali domácí po křídelní akci, kdy přízemní míč před brankou našel domácího útočníka, který jej uklidil do prázdné branky. Domácí si samozřejmě vypracovali také další možnosti ke skórování, ale jejich střely buď zneškodnil náš brankář nebo letěly vedle branky. My jsme hrozili zejména nákopy, díky kterým jsme si vypracovali řadu brejků, které však často zbrzdila nepřesná finální přihrávka. Kromě těchto možností jsme si vypracovali také tři jasné golové šance, které však dvakrát Mich. Kölbl a Kratochvíl neproměnili, když Kratochvílovu střelu vykopával z prázdné branky domácí stoper Vybíral. Do kabin se šlo tedy za stavu 2:0 pro domácí.

Druhá půle opět začala našimi možnosti, ke kterým nám vydatně pomáhala domácí defenzíva, ale tyto akce zůstaly opět nevyužity. Hra měla stejný průběh jako v první půli a také třetí a čtvrtý gol padl po podobných situacích jako druhý gol, když domácí hráči dostali z křídelních prostorů míč před branku, kde byl velký počet domácích hráčů, kteří byly nepokryti a neměli problém uklidit míč do prázdné branky. Domácí měli ještě další možnosti, které však už zůstaly nevyužity díky našemu brankáři a nepřesné střelbě. V poslední minutě nám také pomohla tyč po střele domácího středopolaře. My jsme si opět vypracovali velké šance, které volali po golu, ale střela Žitky mířila vedle, průniky Gottlieba také neskončily golem, samostatný nájezd Křepely z úhlu skončil střelou nad domácí svatyni a poslední šanci měl Mich. Kölbl, který se snažil z velké vzdálenosti obstřelit domácího vyběhnutého brankáře, ale také jeho střela branku netrefila. Zápas jsme tedy prohráli 4:0, když nás soupeř v poli přehrával, ale paradoxně my jsme si vypracovali větší množství vyloženějších šancí, které jsme však nevyužili a zřejmě i kdyby se hrálo do rána tak kýženou branku nevstřelíme. V dalším zápase nás čeká na domácím hřišti tým Olbrtamovic B.

 Skalice - Olbramovice B 0:4 (0:2)

 
G: Kellner 2, Paračka, Holas

Žlutá karta: V.Křepela

Sestava - L.Klim - R.Sysel, R.Žitka, Mar. Kölbl, M.Kratochvíl - V.Křepela, M.Bílý (57.J.Neuman), M.Věchet, R.Gottlieb (62.Z.Svoboda) - K.Tapšík, F.Gregor (52.Mich. Kölbl)

V dalším domácím zápase náš čekal tým Olbramovic B. Těžko k zápasu něco psát, protože jsme prodloužily sérii posledních nepodařených zápasů, ve kterých se nám vůbec nedaří. V první půli se hrál poměrně vyrovnaný zápas, ve kterém byli hosté mírně aktivnější a i když si vypracovali pouze 3 vyložené šance, tak jim to stačilo na vypracování dvoubrankového náskoku. Úvodní gol zápasu dali hosté po samostatném úniku jejich útočníka, ke kterému se dostala přízemní přihrávka, kterou se nám nepodařilo odvrátit a hostující hráč svým zakončením nedal šanci našemu brankářovi. Druhou velkou šanci hosté spálili, když jejich útočník, který byl sám před našim brankářem střelou levou nohou vysoce překopl naší branku. Třetí šanci si vypracovali krátce před závěrečným hvizdem úvodní půle, kdy po nedorozumění v naší obraně se dostal k míči hostující hráč, který centrem našel hruď dalšího hráče, který jej usměrnil do sítě. My jsme zahrozili pouze pár střelami z dálky, které však byly nepřesné. Do kabin se šlo tedy za stavu 0:2.

Druhá půle byla z naší strany velmi špatná, kdy jsme nechávali hostům hodně prostoru a ti si tak v pohodě dokráčely ke třem bodům. I v druhé půli nám vstřelili dva goly, když třetí gol padl po dlouhém autu do vápna, na který si naběhl nekrytý hostující hráč a hlavou usměrnil míč do sítě. Poslední gol padl po rohovém kopu, který našel přesně hlavu hostujícího hráče a ten rozvlnil síť počtvrté. My jsme si vypracovali největší a asi i jedinou opravdovou šanci až těsně před koncem zápasu, kdy po přihrávce Neumana běžel Věchet sám na brankáře, který však jeho nájezd zneškodnil. Příští týden hrajeme poslední zápas sezony proti Tavikovícím a snad už konečně prolomíme sérii bez vstřeleného golu.

 Tavíkovice - Skalice 5:2 (4:0)

 
G: Krainer Jakub 2, Tesař Vladimír, Vrana Jan, Fendrych Matěj - F.Gregor (R.Gottlieb), M.Vyžrálek (M.Věchet)

Žlutá karta: L.Klim

Sestava - L.Klim - R.Sysel, R.Žitka, Z.Svoboda (60.Mich. Kölbl), Mar.Kölbl - M.Bílý, M.Kratochvíl, M.Věchet, R.Gottlieb - F.Gregor, M.Vyžrálek.

V posledním zápase sezony 2013/2014 jsme zajížděli na škváru do Tavíkovic a chtěli jsme napravit dojem po nepodařených posledních zápasech, ale to se nám bohužel nepodařilo. Zápas měl z hlediska posledních zápasů tradiční průběh, kdy my jsme své šance neproměnili a soupeř nekompromisně trestal každou naší chybu, kterých jsme však bohužel vyrobili v první půli příliš. Domácí byli v první půli aktivnějším týmem, kdy naší obraně dělala problém zejména aktivní a přímočará hra domácích ofenzivních hráčů. První gol zápasů dali domácí po našem špatném autovém vhazování, kdy hozený aut na brankáře byl krátký a díky tomu se napadající domácí útočník Vrana dostal do souboje s našim brankářem, kde míč propadl za oba hráče a Vrana pak dorazil míč do prázdné branky. Druhý gol padl po nevinném autovém vhazování u branky, kdy Fendrych si zpracoval míč a z otočky vystřelil přesně a vstřelil druhý gol. Poté jsme převzali iniciativu my, ale dvě nebezpečné střely Věcheta minuly branku, stejně jako zakončení Vyžrálka po jeho průniku, kdy se dostal až před domácího brankáře. Domácí mezitím zahrozili průnikem Herolda, ale jeho střelu z úhlu vyrazil Klim. Další gol dali domácí opět po naší chybě, kdy po autu se míč odrazil od našeho hráče na vápna ke Krainerovi, který vystřelil přesně k tyči. Domácí využili špatného psychického rozpoložení našeho týmu, kdy jsme si byli vědomi, že jsme soupeři jeho goly prakticky darovali a po kostrbaté rozehrávce po inkasované brance se míč dostal až k našemu brankáři, který jej odkopl na domácího hráče a domácí využili našeho špatného obranného postavení a vstřelili čtvrtý gol. Do kabin se šlo tedy za hrůzostrašného skóre 4:0 pro domácí.

Do druhého poločasu jsme šli s cílem vstřelit nějaké góly a zkusit soupeře znervoznět. Ve druhé půli jsme byli aktivnějším týmem, kdy soupeř byl možná ukolébán jednoznačným vedením, ale vyložené šance jsme si přes dobře fungující domácí obranu vypracovávali těžce. Do první šance se dostala dvojice Věchet a Vyžrálek, kdy Věchet se pěkně uvolnil na hranici vápna a mohl si vybrat střelu nebo přihrávku do šance Vyžrálkovi, ale jeho přihrávka byla bohužel dlouhá. Gólu jsme se tedy dočkali až po standartce Sysla z půlky hřiště, který prodloužil patou Gottlieb a míč se dostal ke Gregorovi, který prostřelil poprvé domácího brankáře. Hned o chvilku později jsme se dostali do další možnosti, kdy Mar.Kölbl poslal míč za obranu, na který si naběhl Věchet, ale brankář mu dobře zmenšil úhel a tak našemu hráči nezbylo nic jiného než klička, díky které se dostal do velkého úhlu a toto zakončení už zablokovala domácí obrana. Další vyložené šance jsme si moc nevypracovávali a soupeř hrozil zejména brejky, kterých však neměl v druhé půli příliš. Do jedné možnosti se dostal Vrana po nedorozumění v naší obraně, ale tato akce nakonec byla zakončená slabou střelou. Definitivně zlomil náš odpor nákop Krainera za naší obranu, kdy Vrana dobře tělem zablokoval Mar. Kölbla a následný brejk zakončil přihrávkou na velké vápna a domácí hráč vystřelil opět ukázkově, kdy jeho zakončení skončilo přesně na zadní tyči naší branky. Nám se nakonec podařilo vstřelit druhý gol v 87. minutě po hezké akci, kdy Věchet obloučkem našel za obranou Vyžrálka a ten ze vzduchu přehodil vyběhnuvšího domácího brankáře. Zápas jsme tedy nakonec prohráli 5:2, bohužel v tomto zápasu se nikomu z nás nepodařilo předvést maximální výkon a projevila se na nás podle mě psychická deka, která na našem týmu v konci sezony ležela, kdy téměř každé naše zaváhání v defenzivě končí golem a naopak v ofenzivě se nám nedařilo své šance zakončit golem. Tento výsledek a výkon mrzí o to víc, že pro některé hráče to byl možná poslední zápas v našem dresu a končit by se mělo za jiných okolností. Nakonec jsme v tabulce udrželi i díky výsledkům v posledním kole sedmé místo, což je bohužel propad oproti podzimu, ale to bylo způsobeno oslabením našeho týmu odchody hráčů do vyšších soutěží. Uvidíme jak se bude dařit v další sezoně, kdy to tak vypadá, že naše mužstvo hodně omladí.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář