Jdi na obsah Jdi na menu

Jezeřany B - Skalice 5:1 (2:0)

31. 8. 2014

Jezeřany B - Skalice 5:1 (2:0)

 
G: V.Šles, L.Vlk, R.Hájek, J.Popela, M.Hájek - F.Gregor (K.Vančura)

Žlutá karta: J.Jonák

Sestava - M.Bílý ml. - R.Žitka, Z.Svoboda, Mar.Kölbl, M.Kratochvíl - V.Křepela (65.L.Bartuněk), V.Šabata (70.Mich. Kölbl), K.Vančura,  J.Jonák - R.Till, F.Gregor

Ve čtvrtém kole jsme zajížděli na půdu Jezeřan proti zdejšímu B týmu a protože hrálo jejich A mužstvo dvě hodiny před naším zápasem, tak jsme si mysleli, že by soupeř mohl mít problémy se sestavou, ale opak se stal pravdou. Domácí měli na soupisce 16 hráčů a někteří hráči širšího kádru A mužstva jako Vlk, Popela a Hájek, kteří poměrně pravidelně střídali nebo v případě absencí se objevovali i v základní sestavě A mužstva v loňské sezoně byli připravení v základní sestavě a když jejich tým doplnil ještě hráč A mužstva P.Klopar, který dostal v prvním kole za A mužstvo červenou kartu a trest na 3 zápasy a dlouholetý hráč áčka V.Šles, tak protože na této úrovni stačí jeden nebo dva takoví rozdíloví hráči, kteří poté jednoznačně převáží zápas na jednu stranu bylo jasné, že zápas bude velmi těžký. Zřejmě i z toho důvodu, aby hráči stihli přijet z nedalekých Pohořelic na zápas B mužstva začal zápas s poměrně velkým zpožděním. Teď už k našemu týmu my jsme měli opět velké množství absencí, když nejvíc citelná byla absence třech našich brankářů a tak se musel do branky postavit hráč M.Bílý a nutno říci, že i když to není brankář s některými možnosti domácích si poradil velmi dobře a celkově jeho výkon byl příjemným překvapením. Dále chyběli Gottlieb, Hlávka, Kuřitka a Neuman. Od začátku zápasu nás soupeř přehrával, když šla poznat jejich velká individuální síla, ale jejich tlaku jsme dlouho odolávali, když soupeř hrozil zejména z velkého množství rohů, kde domácí využívali nejvyššího hráče na hřišti Šlese a dalších hlavíčkářů, ale přes 20 minut nemohli dopravit míč do sítě někdy díky smůle a obětavosti naší obrany. První gol zápasu nakonec padl po situaci, kdy po ubráněné standartní situaci byla naše obrana velmi rozhozená a nechala tři domácí hráče volné na jedné straně hřiště a jeden z nich vysílal před branku míč, který nakonec usměrnil do sítě V.Šles, ale samotný hráč, který vysílal míč před branku přiznal, že tato přihrávka nebyla chtěná. My jsme zahrozili v první půli pár brejky, když nejblíže golů byl Vančura, který se s míčem dostal až do pokutového území a jeho střelu pravačkou pod břevno zneškodnil pěknou robinzonádou brankář domácích Becha. V 45. minutě korunovali domácí svoji převahu v první půli druhým golem, když po naší ztrátě ve středu pole se dostal míč až na křídlo, kde Klopar vyslal před branku centr, který přeletěl jak naší obranu a brankáře, tak i hráče domácích, ale Vlk se stihl vrátit pro míč za sebe a vystřelit do naší ještě odkryté branky a zvýšit na 2:0 a s takovým výsledkem se odcházelo také do kabin. 

Do druhé půli došlo ke změně rozestavení, kdy Tilla na hrotu nahradil Šabata. V začátku druhé půle jsme vstřelili kontaktní gol, když po rohu se nejprve dostal do zakončení hlavou Vančura, které bylo zablokováno, ale míč se k němu dostal ještě jednou a napodruhé využil situace, kdy brankář domácích byl velmi vyběhnutý a vyslal před branku centr, který našel hlavu Gregora, který jí usměrnil do prázdné branky. V této situaci signalizoval domácí pomezní ofsajd, ale rozhodčí jej neodpískal. Tato branka nám sice vlila pozitivní náladu, ale tu jsme zase ztratili v 60. minutě, kdy nepovedený centr domácího R.Hájka přeletěl našeho brankáře a skončil až v síti. Domácí stále pokračovali v jejich převaze, když my jsme zahrozili pouze dvěma dalekonosnými pokusy Tilla, které sice minuly branku jenom těsně, ale golem tudiž neskončily a pěknou přízemní střelou Šabaty, kterou Becha vyrazil na roh. Poslední dva goly dali domácí po rychlých akcích do naší otevřenější obrany, kdy se dokázali prokombinovat až do našeho pokutového území a nejprve Popela a poté M.Hájek prostřelili našeho brankáře. V zápase jsme tedy uštědřili jednoznačnou porážku, kdy nás soupeř jednoznačně přehrál, ale zároveň prokázal, že jeho loňské výsledky a začátek letošní sezony nejsou náhodné a pokud  v zápase mohou použít hráče širšího kádru A mužstva patří mezi jednoznačné aspiranty prvních třech míst v letošní sezoně.Bohužel jsme druhý týden po sobě prohráli proti B mužstvu našich soupeřů a opět se ukázalo, že nejspravedlivější by bylo kdyby tato mužstva hráli společnou soutěž, protože minulý týden jsme dostali všechny branky od hráčů Olbramovic, kteří dali odpoledne branky i za A mužstvo a dnes jsme nastoupili proti některým hráčům, co nastupují i o tři třídy výše a ta kvalita se zákonitě pak projevila i na hřišti. Také proto naší tabulku vede zatím suverénně tým Práčí B s nejlepším střelcem R.Kosecem, který dává pravidelně i branky za A tým Práčí. V dalším týdnu nás čeká pauza, protože máme volno a další týden zajíždíme opět ven na hřiště Loděnic.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář