Jdi na obsah Jdi na menu

Loděnice - Skalice 0:2 (0:1)

28. 10. 2014

  Loděnice - Skalice 0:2 (0:1)

 
G: V.Šabata (K.Vančura), V.Šabata (Mich. Kölbl)

Žlutá karta: V.Křepela

Červená karta: J.Jonák

Sestava - L.Klim - R.Žitka, M.Bílý ml. (58.J.Jonák), Mar.Kölbl, R.Gottlieb - M.Křepela, R.Till, L.Bartuněk, V.Křepela - V.Šabata, K.Vančura (75. Mich. Kölbl)

V netradičním úterním termínu jsme odehráli odložený zápas z průběhu sezony proti Loděnicím a v zápase jsme chtěli odčinit ztrátu z minulého zápasu. Na zápas jsme se i přes několik omluvenek dostavili v solidním počtu 13 hráčů a dokonce dvou brankářů, takže se M.Křepela postavil na pravou zálohu. V první půli byl soupeř aktivnější, když jejich hráči prokazovali kvalitu v krytí míče a krátkých přihrávkách, díky kterým si soupeř vypracoval i velké množství standartních situací z kterých však příliš neohrozili naší branku. Jejich převaha v poli nebyla vůbec plodná, když jejich akce končili většunou před našim pokutovým územím a tak si za celý první poločas vypracovali pouze dvě šance, když první z nich vynikajícím rozštěpem a reflexním zákrokem zneškodnil na čáře náš brankář a druhou možností byl průnik domácího hráče zakončený kličkou našemu brankáři, kdy následná střela z těžkého úhlu postrádala přesnost. My jsme celý zápas hrozili brejkovými situacemi a hned první náš nebezpečný útok v úvodu zápasu skončil brankou, když Vančura prodloužil míč na Šabaty, který samostatný únik na brankáře zakončil obstřelením brankáře. V úvodním dějství jsme si nevypracovali příliš mnoho šancí, protože několikrát nás srazila nepřesnost v podobě finální přihrávky, ale i tak jsme si vypracovali ještě jednu více než stoprocentní šanci, kdy brejk Šabaty byl zakončen kličkou brankáři, ale jeho následné zakončení vykopl z brankové čáry domácí obránce. Do kabin se tedy šlo za jednobrankového vedení našeho týmu. 

Druhá půle pokračovala ve stejných kolejích jako úvodní půli, kdy soupeř měl větší držení míče, které nevedlo ke golovým šancím a my si vypracovali několik šancí z brejků. Druhá půle byla velmi nervozní, když soupeři postupem času začali téct nervy a zápas připomínal jedno z našich minulých měření, kdy domácí i přes jasnou výhru vyfasovali dvě červené karty. V úvodu druhé půle si soupěř vypracoval asi jedinou vyloženou šanci ve druhé půli, když standartní situace prošla až na zadní tyč k domácímu hráči, který jej zakončil střelou do tyče. V 65. minutě pak došlo k vyloučení dvou hráčů, kdy se dostal Šabata do potyčky s domácím hráčem a po vzájemném pošťuchování mu přiběhl na pomoc Jonák, který žďuchl domácího hráče, což vyvolalo další reakce na domácí straně, kdy domácí Dresler udeřil našeho hráče pěstí a ještě u střídaček si na něj počkal a znovu jej udeřil. V té chvíli bylo hned několik domácích hráčů zralých na vyloučení zejména domácí obránce Kovář, který vyhrožoval našim hráčům a jak se dalo čekat také tento hráč zápas nedohrál, když těsně před koncem dvakrát zfauloval Šabaty, když tyto fauly opět doplnil dalšími nadávkami a tak jej sudí také zaslouženě poslal předčasně pod sprchy. Od zmíněné 65. minutě se domácí nesoustředili příliš na fotbal a výsledkem bylo několik našich vyložených šancí, když dvě si vypracoval Vančura, když jeho první průnik byl zakončení střelou do břevna a druhý samostatný nájezd na domácího brankáře skončil střelou těsně vedle tyče. Druhý gol pak tedy padl po přihrávce Mich. Kölbla na Šabaty, který opět tváří v tvář brankářovi zamířil k tyči. Zhruba deset minut před koncem jsme ještě nevyužili výhodu pokutového kopu, když po faulu na Šabaty náš brankář nabídnutou šanci zakončil špatně kopnutou penaltou, kterou mu domácí brankář chytil. Zápas jsme tedy vyhráli, opět se ukázalo, že zápasy na zdejším hřišti jsou vedeny ve velmi vyhroceném duchu, což značí časté disciplinární prohřešky domácích hráčů a ukázalo se, že týmu citelně chybí kanonýr Jedlička, který byl schopen tlak spoluhráčů přetavit v branku. Kaňkou je červená karta a disciplinární trest pro Jonáka, který nám tak bude citelně chybět v posledních důležitých zápasech v podzimní části. Naopak pozitivem je, že více našich hráčů se nenechalo vyprovokovat domácími. V dalším zápase v neděli zajíždíme na půdu Rybníků, na které se nám dlouhodobě nedaří a už by jsme konečně s tímto faktem chtěli něco udělat.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář