Jdi na obsah Jdi na menu

Práče B - Skalice 3:1 (3:0)

12. 10. 2014

Práče B - Skalice 3:1 (3:0)

 
G: Šprencl 2, R.Kosec - V.Šabata (K.Vančura)

Žlutá karta: R.Žitka, L.Klim

Sestava - L.Klim - R.Žitka, M.Kratochvíl, Mar.Kölbl, R.Gottlieb - M.Křepela (65.F.Gregor), R.Till, J.Neuman, J.Jonák - V.Šabata, K.Vančura

V dnešním zápase nás čekal suverén letošní sezony rezerva Práči a nám se bohužel sešlo velké množství omluvenek a tak z nejrůznějších důvodů chybělo 6 hráčů sestavy. Zápas se hrál nakonec v neděli, protože jak nám domácí řekli mají v současné době pouze 18 hráčů a to je pro dvě mužstva málo, a proto musí měnit termíny zápasů, které nesmí kolidovat s jejich A mužstvem. Otázkou tedy zůstává, proč zdejší B tým vlastně funguje jestli by nebylo lepší, kdyby těch pár hráčů kteří výkonostně nemají na A tým nešlo do okolních vesnic, ale vedení Práč má na tuto problematiku asi jiný názor a vyhovuje jim současná situace :). V zápase nám musel vypomoci i zraněný Gregor, který musel nahradit M.Křepely, který musel odjet do práce. Do zápasu jsme šli s jednoznačnou defenzivní taktikou a hrou na brejky a nutno říci, že soupeři naše obranná hra dělala velké problémy. Na výsledku to ale není příliš znát, protože soupeř byl v první půli maximálně efektivní a z mála vytěžil tři goly. V první půli neměla hra příliš vysoké tempo, domácí drželi častěji  míč, ale jejich kobinace směřovaly často směrem dozadu a nevedly k vyloženým šancím. V úvodu poločasu jsme zahrozili třemi nebezpečnými situacemi my, když dvěma pěknými dalekonosnými střelami se prezentoval Till, když jednu musel brankář s vypětím všech sil vytáhnout na roh a druhá těsně minula domácí branku. Ještě větší šanci na gol jsme měli, když se míč dostal ve vápně na nohu M.Křepely, jehož střelu však na poslední chvíli zblokoval domácí obránce a zabránil tak velmi nebezpečné střele. Domácí se ujali vedení v 11. minutě, když si na roh vyskočil nejvýše Šprencl a hlavou umístil míč nechytatelně k tyči. My jsme měli slušnou šanci na srovnání po autovém vhaozování, kdy míč letěl kolem domácí branky, ale našim hráčům chyběl kousek do zakončení a míč tak prošel až na zadní tyč, kde už měl Gottlieb těžkou pozici na zakončení. Kolem 30. minuty udeřili domácí podruhé, když nakrátko rozehraný roh směřující na zadní tyč umístil opět Šprencl hlavou opět nechytatelně za tyč a domácí i z druhého zakončení na branku vytěžili branku. Třetí branka padla krátce nato po našem zaváhaní, když jsme soupeři odevzdali míč a domácí předvedli akci do naší rozhozené obrany, kdy v náběhu dostal míč domácí kanonýr R.Kosec, který samostatný únik na brankáře zakončil zkušeně na bližší tyč. Tyto tři branky ze třech domácích zakončení se na nás poté podepsaly a soupeř si vypracoval dvě velmi dobré šance, které však domácí zahodili. Soupeř tedy v první půli byl sice lepším týmem, ale tří brankové vedení bylo pro nás kruté.

Druhá půlě měla opět stejný průběh domácí drželi míč a dobývali naší branku a my hrozili z brejků. Druhá půli opět začala našim zakončením hned v úvodní minutě, kdy Šabatova střela sice trefila branku, ale chyběla jí razance. Poté nás na 15 minut domácí hodně zatlačili vypracovali si dvě velké šance, když domácí hráč samostatný nájezd zakončil přehozením brankáře, která však přelétla i branku a individuální akcí se prezentoval R. Kosec, který obehrál naše dva hráče a jeho tvrdé zakočnení směřovalo naštěstí na našeho brankáře, který jej reflexivně vytáhl nad břevno. Právě od tohoto hráče jsme čekali vzhledem k tomu, že je suverénně nejlepší střelec soutěže největší nebezpečí domácích, ale za zápas měl pouze pár nebezpečných momentů a překvapivě pro nás byl aktivnější jeho kolega z útoku Krejčiřík. Kromě těchto šancí z domácí převahy plynuly po celý zápas i velké množství závarů, které však naše dobře organizovaná defenziva celého týmu dokázala odvracet. My jsme zahrozili v druhé půli opět M.Křepelou ke kterému se odrazil míč na hranici vápna, ale na zakončení se podepsal fakt, že se jedná o našeho brankáře, který musel zaskakovat v poli z důvodu množství absencí. Další střeleckou příležitost si vypracoval opět Till, ale jeho přízemní střelu brankář chytnul. Úplně nejblíže golu byl Šabata, který si naběhl na pěkný centr Jonáka a hlavou přehlavičkoval v souboji domácího obránce a brankáře, ale jeho hlavička těsně přelétla i branku. Gólu jsme se dočkali těsně před koncem, kdy domácí pomezní rozhdočí mával ofsajdové postavení Šabaty, ale míče se zmocnil Vančura, který potáhnul míč po křídle předložil jej na vápno Šabatovi, který se uvolnil a překonal domácího brankáře. Zápas tedy nakonec skončil pro nás přijatelnou prohrou, soupeř byl sice v utkání lepším týmem, ale paradoxně na brankové příležitosti byl zápas téměř vyrovnaný a osobně jsem čekal od domácích lepší výkon. Vzhledem k velkému množství našich absencí a faktu, že soupeř je v letošní sezoně suverenní díky pravidelnému využívání hráčů A mužstva je výsledek pro nás poměrně příznivý. V dalším zápase nás čeká na domácím hřišti důležitý zápas proti Tavíkovicím a doufejme, že se nám podaří předvést dobrý výkon.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář