Jdi na obsah Jdi na menu

Prosiměřice B - Skalice 3:1 (0:0) kontumace 0:3

28. 9. 2014

Prosiměřice B - Skalice 3:1 (0:0)

kontumace 0:3 z důvodu odstoupení soupeře po podzimu

 
G: Kovář, Květoň, Kenereš - J.Jonák (Mich. Kölbl)

Žlutá karta:

Sestava - L.Klim - R.Žitka, M.Bílý ml., Mar.Kölbl, R.Gottlieb - V.Křepela (50.L.Bartuněk), R.Till, K.Vančura, J.Jonák - M.Křepela (60.Mich.Kölbl), V.Šabata

V dalším zápase jsme odjížděli v sobotu na půdu Prosiměřic sehrát zápas se zdejším B mužstvem. Naše sestava se neskládala vůbec jednoduše, protože z pracovních a zdravotních důvodů chyběli M.Kratochvíl, Z.Svoboda, M.Kuřitka, J.Neuman a F Gregor. Další ztrátou byl také odchod střelce z minulého zápasu M.Hlávky na hostování do dorostu Šatova. V naší základní sestavě se z těchto důvodů musel objevit stále zdravotně indisponovaný V.Křepela a v poli M.Křepela. Nepříjemností byl také fakt, že trojice R.Žitka, V.Šabata a J.Jonák absolvovala těsně po obědě svůj zápas v dorostu Horních Kounic, a protože naše možnosti střídání byly velmi omezené, museli odehrát dva celé těžké zápasy během pár hodin. Zato soupeř měl na lavičce 6 hráčů a v sestavě se objevili dva hráči A mužstva a zejména zkušený střední záložník Kovář nám dělal velké problémy. I přesto jsme byli v první půli jednoznačně lepším týmem a soupeře pustili za celou první půlku k pouze jednomu nebezpečnému zakončení, kdy na aut si naběhl domácí středopolař a střelou z pokutového území minul naší branku asi o metr. My jsme využívali rychlosti našich hráčů, kteří dělali domácí obraně veliké problémy a přímočarým fotbalem jsme se dostávali do řady možností, ale bohužel se nám žádnou nepodařilo využít, což se nakonec ukázalo jako klíčový moment celého zápasu, protože místo aby jsme šli do kabin s trojbrankovým rozdílem byl stav 0:0. Většina našich akcích v první půli vedla po levé straně, kde si domácí nevěděli rady s rychlostí a šikovností J.Jonáka a V.Šabaty, kteří si vypracovali několik slušných střeleckých možností, které však bohužel neskončily golem. Velmi dobře pracoval i střed naší zálohy, který přehrával domácí protivníky a po jednom dobře vypíchnutém míči se dostal do brejku R.Till, který běžel sám na brankáře, který ho však vychytal a následná dorážka R.Tilla trefila opět domácího brankáře. Několik nebezpečných akcí a zakončení si vypracoval i K.Vančura, který těsně před kocnem poločasu byl velmi blízko brance, ale jeho individuální akce skončila střelou do břevna. Pěknou šanci ke vstřelení golu měl i M.Křepela, který hlavičkoval po rohu J.Jonáka, ale bohužel jeho hlavička mířila přímo do rukavic brankáře. Nepříjmeným okamžikem těsně před koncem poločasu bylo zranění domácího hráče, který si sám přivodil problém s kolenem a v druhé půli pro něj přijela rychlá zdravotní služba. První půle tedy skončila bezgolovou remízou, ale z naší strany se jednalo o zřejmě nejvydařenější poločas sezony.


Do druhé půle domácí prostřídali a poslali na hřiště lepší hráče než kteří se objevili v základní sestavě. Soupeř si od začátku vypracoval převahu a bohužel jsme dostali opět během prvních pěti minut dvě branky. První branka byla dílem velké náhody, kdy zakončení domácího středopolaře z dálky trefilo dalšího domácího hráče, kterému zůstal míč u nohy a ten prostřelil našeho brankáře. Poté domácí pokračovali v tlaku vypracovali si nějaké střelecké možnosti a vstřelili druhý gol, kdy domácí útočník tvrdým zakončením z úhlu prostřelil ze štěstím našeho brankáře podruhé. To se promítlo na naší hře a psychice, když jsme se po vydařené první půli dostali strašně dolů, navíc musel střídat V.Křepela a M.Křepela a celý zápas museli odehrát V.Šabata a J.Jonák, kteří toho naběhali v první půli velmi hodně a v druhé půli po náročném programu už zákonitě nebyli tak aktivní jako v první půli. Soupeř měl stále převahu vypracoval si další střely, když některé zneškodnil náš brankář a jiné minuly naší branku. My jsme se nadechli k odporu po 60.minutě, když nás nastartovala velká šance, která byla po standartní situaci R.Žitky z vlastní poloviny, který našel milimetrovým pasem do běhu K.Vančury, kterému však brankář velmi dobře zmenšil úhel a jeho obstřelení skončilo těsně vedle tyče. Domácí obrana stále místy nepůsobila velmi jistě, ale řadu nadějných akcí a brejků se nám nepovedlo vyřešit ideálně. V 68.minutě nám vlila do žil krev branka J.Jonáka, kterému míč připravil Mich.Kölbl a střelou na zadní tyč nedal šanci domácímu brankáři. Hned o minutku později mohl být už stav vyrovnaný, když hlavička Mich.Kölbla skočnilo těsně vedle domácí branky. Blízko ke golu jsme byli i po standartní situaci K.Vančury, na kterou se natahoval J.Jonák, ale bohužel mu kousek chyběl a nedokázal míč usměrnit na branku. Domácí pak zhruba v 78.minutě zápas rozhodli, když náš brankář vyběhl z branky do souboje s domácím útočníkem, který byl u míče dřív obhodil si jej a z velkého úhlu a vzdálenosti zatočil míč do naší branky potřetí. Do konce zápasu se pak už nic zajímavého nestalo a tak jsme si bohužel připsali další prohru v řadě. Tato prohra velmi mrzí, protože výsledek je pro nás příliš krutý a neodpovídá předvedené hře. Spravedlivá by v tomto zápase byla asi remíza, protože v první půli jsme byli lepším týmem my a v druhé soupeř, ale v případě, že by se nám podařilo golově přetavit převahu v první půli mohli jsme si připsat i tři body, protože soupeřovi by se toto manko těžko dohánelo. V dalším kole nás čeká na domácím hřišti tým Lechovic a chce to navázat na výkon z první půle dnešního zápasu a pak věřím, že se k nám opět přikloní i štěstí v zakončení.

 


 


 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář