Jdi na obsah Jdi na menu

Skalice - Jezeřany B 0:5 (0:3)

12. 4. 2015

Skalice - Jezeřany B 0:5 (0:3)

G: - Machala 2, Mil. Hájek, R.Hájek, vlastní Žitka

Žluté karty - 

Sestava: L.Klim - R.Žitka, M.Kratochvíl, Mar. Kölbl, R.Gottlieb - M.Bílý (46. M.Křepela), F.Gregor, R.Till, R.Křepela - K.Vančura (65.Mich. Kölbl), J.Jonák 

Ve třetím zápase jara jsme, netradičně v sobotu, přivítali na našem hřišti tým Jezeřan B. Soupeř se nachází v tabulce na druhém místě a v minulém zápase na domácím hřišti porazil suveréna soutěže rezervu Práčí. Z tohoto důvodu jsme do zápasu vstupovali s vědomím, že nemáme co ztratit a chtěli jsme zkusit soupeře potrápit. Soupeř pro mě trochu překvapivě změnil styl hry oproti předcházejícím společným zápasům, kdy svou hru přizpůsobil našemu hřišti a hrozil po dlouhých výkopech brankáře Břinka na agilního útočníka Machalu, který prokazoval, že v minulých sezonách patřil mezi střelce A mužstva. Úplně první vyloženou šanci zápasu jsme si připsali však my, když Vančura přihrál Jonákovi, který běžel  z pravé strany sám na brankáře hostů, ale ten jeho zakončení vyrazil. Hned záhy předvedl pěkný zákrok i náš brankář, kdy střelu z hranice vápna mířící pod břevno vyškrábl na roh. Poté následovala z naší strany hrůzostrašná desetiminutovka, kdy hosté vstřelili ze tří střel tři branky. První branku si připsal Machala, který napřáhl z hranice šestnáctky a jeho tvrdá střela pod břevno znamenala úvodní branku. O chvíli později jsme prohrávali už o dva góly, když jsme uvolnili střed hřiště a umožnili Machalovi samostatný nájezd na našeho brankáře, který hostující útočník zkušeně využil. Hned záhy přišla třetí branka, kdy se hostující hráč probil do vápna a z těžkého úhlu střelou o tyč přidal třetí branku. Až jsme se otřepali z tohoto šoku, tak jsme si také vypracovali šance ke vstřelení branky, ale zakončení R.Křepely minulo hostující branku, pumelice Tilla levou nohou z hranice vápna orazítkovala břevno a soupeř měl štěstí i po obranném zákroku jejich obránce, který na poslední chvíli odehrával míč před dotírajícím Vančurem a tento míč jen těsně minul hostující branku. Hosté zahrozili do konce půle nejvíce průnikem středového hráče, jehož přízemní střela ze střední vzdálenosti těsně minula naší branku. První poločas tedy skončil pro nás nepříznivým výsledkem 0:3.

Ve druhé půli jsme chtěli zkusit potrápit soupeře, ale hned v úvodní minutě se dostal k zakončení z 20 metrů Hájek a jeho tvrdá střela pod břevno skončila opět v naší brance. Poté odmítl hattrick Machala, když jeho střela minula naší branku. O chvíli později musel stejný hráč pod sprchy, když si neodpustil komentáře na adresu rozhodčího a ten jej následně vyloučil. Poté jsme si vypracovali šanci na čestný úspěch, ale průnik Vančury zastavil rukou mimo vápno brankář Břínek, který ještě následně srazil našeho hráče, který poté musel odstoupit ze zápasu. Rozhodčí si asi netroufl vyloučit dva hráče hostů během pěti minut a tak dostal brankář soupeře pouze žlutou kartu. Poté se zápas dohrával v poklidném tempu, našim střelám ze střední vzdálenosti chyběla razance a tak si s nimi brankář soupeře hravě poradil. Pátý náš obdržený gól byl dalším důkazem, že se jednalo o ,,zápas blbec" z naší strany, když rohový kop soupeře se snažil odvrátit Žitka, ale míč špatně trefil a ten tak skončil v naší síti popáté. Poté ještě zahrozili hosté po standartní situaci Vlkem, který však branku nevstřelil. Naší úplně největší šanci v druhém poločase si vypracoval Gregor, kterého však vychytal Břinek, a proto se už výsledek zápasu do konce nezměnil. Proti tak kvalitnímu soupeři se nedá uspět, pokud soupeř prokáže tak dobrou produktivitu, kdy z prvních 4 střel na branku vstřelí 3 branky. Stačí si vzpomenout na naše výhry v přátelských zápasech proti týmům hrající třetí třídu, kdy soupeři své šance nevyužívali a tím nám dali šanci v těchto zápasech uspět. Z naší strany to nebyl dobrý zápas, ale za takto nepříznivého výsledku se hraje špatně. V dalším kole máme volno a poté za 14 dní nás čeká na našem hřišti tým Loděnic.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář