Jdi na obsah Jdi na menu

Skalice - Lechovice 3:0 (1:0)

5. 10. 2014

Skalice - Lechovice 3:0 (1:0)

 
G: V.Šabata (J.Neuman), R.Till (odr. míč), V.Šabata (př.kop)

Žlutá karta: V.Šabata

Sestava - M.Křepela - R.Žitka, M.Kratochvíl, Mar.Kölbl, R.Gottlieb - V.Křepela (75.Mich. Kölbl), R.Till, K.Vančura, J.Neuman (46. M.Kuřitka) - V.Šabata, J.Jonák (65. F.Gregor)

V dalším domácím zápase nás čekal tým Lechovic, se kterými jsme sehráli vůbec první mistrovské utkání v historii, takže jsme jejich mužstvo vůbec neznali. Vzhledem k faktu, že jsou zatím v tabulce na posledním místě bez zisku bodu byl cíl utkání zřejmý, přerušit špatnou sérii a opět si připsat body do tabulky. První půle se hrál poměrně vyrovnaný zápas, ve kterém jsme však byli o něco lepším týmem a vypracovali si více střeleckých příležitostí, ale dlouho se je nám opět nedařilo přetavit v branku. Velkým problémem naší hry byla finální přihrávka, když na mokrém trávníku byla většina našich přihrávek v důsledku tohoto faktu o něco rychlejší. I přesto jsme si vypracovali několik golových šancí, když Křepela se po našem brejku řítil sám na hostujícího brankáře, ale jeho zakončení přelétlo branku. Do nebezpečných akcí se dostávali také naši rychlí útočníci, ale ve finální fázi nám chybělo opět trošku více přesnosti a štěstí. Nebezpečnými akcemi se prezentoval také Vančura, kterého hostující obránci v několika situacích museli ve vápně držet rukama, ale píšťalka sudího zůstala v těchto momentech v klidu. I přes tento fakt se dostal Vančura, do dvou nebezpečných křídelních průniků, ale jeho zakončení zneškodnil hostující brankář. Blízko gölu jsme byli i po přízemní střele Křepely, kterou brankář vyrazil před sebe, ale volný míč na poslední chvíli brnakář stihl uzmout před nohami našich dobíhajících hráčů. Hosté v první hrozili zejména díky schopnostem zkušeného hráče s číslem 9, ale do vyložených šancí se v první půli nedostali, pouze do několika nepříjemných závarů, které se nakonec podařilo odvrátit naší obraně. V 45. minutě přišel klíčový okamžik zápasu, když Neuman vybojoval míč, potáhl jej a nádhernou uličkou vyslal do běhu Šabaty, který vyběhnuvšího brankáře zkušeně přehodil a poslal nás do zaslouženého vedení. 

S druhou půli opět nemůžeme být příliš spokojení, když soupeř byl aktivnějším a také nebezpečnějším týmem, který si vypracoval řadu standartních situací a rohových kopů, ale tyto závary se nám podařilo někdy i se štěstím přežít a uhájit jednobrankové vedení. Kromě těchto situací si vypracoval také jednu nebezpečnou střelu zpoza vápna, kterou musel bankář Křepela vyrazit na rohový kop a zhruba v 70. minutě přišel klíčový okamžik zápasu, když po naší ztrátě ve středu hřiště hosté zaútočili do naší rozhozené obrany a hostující útočník běžel sám na našeho brankáře, na poslední chvíli přispěchal do souboje ještě skluzem Žitka a útočník tak nakonec zvolil slabé zakončení, které v pohodě chytnul náš brankář. Nám se v druhé půli nedařilo dlouho vypracoval vyloženou šanci, když hostující obranu velmi dobře řídil hostující kapitán, který zastavil řadu našich možných brejků. Naší největší šanci na zvýraznění výsledku měl tedy střídající Kuřitka, který se ocitl sám před brankářem, který mu dobře zmenšil úhel a tak jej náš hráč pouze trefil. V 80. minutě nás uklidnil Till, když se k němu odrazil míč a přízemní střelou zpoza vápna překonal brankáře podruhé. Posledních deset minut už jsme byli lepším týmem, vypracovali si několik nadějných akcí, ale ke gólu nakonec vedla standartní situace v 90. minutě, když Šabatovu střelu z úhlu mířící do šibenice branky chtěl brankář chytit do rukavic, ale neudržel ji a srazil si jí do sítě. Po této situaci rozhodčí už odpískal konec zápasu a tak jsme si po dlouhé době připsali opět tři body. Tento zápas jsme už potřebovali zvítězit jakýmkoliv způsobem a šlo to vidět i na našem výkonu, kdy naše kopačky zvazovala nervozita, proto musíme být spokojeni i přesto, že výkon z naší strany nebyl ideální. V dalším kole nás čeká suverén letošní sezony tým Práčí B, takže se jedná o zápas, kde nemáme co ztratit. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář