Jdi na obsah Jdi na menu

Těšetice - Skalice 1:2 (0:1)

9. 11. 2014

Těšetice - Skalice 1:2 (0:1)

G: A.Trávníček penalta - K.Vančura (V.Šabata), R.Till (odr. míč)

Žluté karty - R.Žitka, R.Gottlieb

Sestava: L.Klim - R.Žitka, M.Kratochvíl, Mar. Kölbl, R.Gottlieb - M.Křepela, F.Gregor (46.M.Kuřitka 65. L.Bartuněk), R.Till, V.Křepela - K.Vančura, V.Šabata

V posledním zápase v letošním kalendářním roce nás čekala předehrávka prvního jarního kola a soupeř z Těšetic, kterého jsme v úvodním kole po vyrovnaném průběhu zápasu porazili 1:0. V naší sestavě chyběli kromě distancovaného Jonáka z pracovních a zdravotních důvodů Bílý, Neuman, Mich. Kölbl a Bartuněk, který však naštěstí stihl přijet na druhý poločas, což byl nakonec jeden z klíčových faktorů, protože jinak by jsme museli dohrávat v deseti po zranění střídajícího Kuřitky.Ještě větší problémy měli domácí, kterých bylo přesně 11. V zápase jsme řešili, kdo zastoupí v posledních zápasech dobře hrajícího Nemana na pozici defenzivního středového záložníka a nakonec se s touto nezvyklou rolí musel popasovat Gregor, který si s touto úlohou poradil v prvním poločase velmi dobře. Začátek zápasu měl stejný průběh jako první vzájemný zápas, soupeř nás v úvodních 15. minutách přehrával, ale jeho převaha nevedla k vyloženým šancím, pouze k několika standartkám z velmi nebezpečných prostorů, jejichž exekuce domácím nevyšla. Poté jsme vyrovnali hru k čemuž nám pomohl i soupeř svými kostrbatými rozehrávkami v obraně, díky kterým jsme se dostali do nadějných šancí. Naše první zakončení postrádali přesnost, když jsme se dostali díky Tillovi a Vančurovi ke střelám z hranice vápna, které však minuly branku. Poté už jsme si vypracovali i vyložené šance, kdy M.Křepela se dostal do zakončení z pravé strany, které musel dobrým zákrokem zneškodnit domácí brankář. Ještě větší šanci měl Vančura, který běžel sám na brankáře, ale ten jeho střelu na bližší tyč vyrazil na roh. Největší šanci soupeři v prvním dějství soupeři připravil náš brankář nepovedenou rozehrávkou, ale svoji chybu ještě stihl napravit a odkopnout míč do bezpečí. V 38. minutě jsme se radovali z první branky v zápase, když odkop našeho brankáře, hlavou usměrnil Šabata do běhu Vančurovi, který míč potáhl a poté zakončil z hranice vápna tvrdou přízemní střelou na zadní tyč, na kterou byl domácí brankář krátký. První půle tedy skončila našim vedením o jeden gol, když domácí byli sice silnější na míči, ale nedokázali se dostat do vyložené šance a my jsme ze třech vyložených šancí vstřelili jeden gol.

Druhý poločas byl z naší strany jako už tradičně horší, domácí si vypracovali stálou převahu a narozdíl od první půle také vyložené šance. Jako první zahrozil svým průnikem po pravé straně Kosec, jehož střelu na poslední chvíli zblokoval Kratochvíl těsně nad břevno naší branky. Ještě blíže brance byl Katolický, jehož hlavičku po rohu vyhlavičkoval z brankové čáry Kölbl. V této době zápasu měli domácí ještě další střely, které těsně míjely naší branku nebo postrádali razanci a tak si s nimi poradil náš brankář. Domácí měli i smůlu, když po střele jejich nejlepšího hráče Trávníčka ze střední vzdálenosti nám pomohlo břevno naši branky. My jsme v druhé půli toho moc nepředvedli, ale i tak jsme si vypracovali tři vyložené šance, ale dva průniky Vančury neskončily golem, když nejprve jeho zakončení na dlouhou nohu minulo branku a při druhé šanci přehazoval domácího brankáře, ale toto zakončení přelétlo nakonec i branku. Ke druhé brance nám tedy pomohli domácí, když v 83. minutě po jedné z dalších chyb v obranné rozehrávce šli naši dva hráči na brankáře a po přihrávce střílel Till do odkryté branky, kde trefil sice domácího obránce, ale jeho dorážka už skončila v brance. Poté se ještě prezentoval pěknou střelou Šabata, která těsně minula šibenici domácí branky. V 86. minutě jsme si však zkomplikovali závěr zápasu, když v rohu pokutového území si pokopl míč Katolický mimo hřiště, ale po zbytečném a lehkém kontaktu s Kölblem upadl a rozhodčí nařídil pokutový kop, který nejlepší domácí hráč Trávníček zakončil přesně. V závěru jsme už tři body ubránili a připsali si další cenné tři body, které znamenají překvapivé 4. místo po podzimní části.





 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář