Jdi na obsah Jdi na menu

Trstěnice - Skalice 1:3 (0:1)

17. 4. 2017

Trstěnice - Skalice 1:3 (0:1)

G: M.Procházka - V.Šabata (PK), Jan Jonák (V.Šabata), V.Šabata (Jakub Jonák)

Žluté karty: R.Žitka, Mar. Kölbl, V.Šabata

Sestava hostů - R.Venhuda - R.Žitka, M.Kratochvíl, Mar.Kölbl, D.Vorbis - R.Křepela (88.M.Knap), M.Křepela (46.L.Bartuněk), V.Šabata, Jan Jonák - L.Venhuda (89.Jakub Jonák), M.Vyžrálek (65.F.Gregor) 

Sestava domácích - J.Březina - J.Sklenský, O.Grác, A.Čejka, T.Fiedler (62.Z.Šarközi) - J.Vacek, T.Kacký, P.Vorbis (46.L.Molík), Z.Krejčí (73.J.Mihola) - M.Vorbis (82.P.Blaha), M.Procházka

V dalším zápase jara nás čekalo na Velikonoční neděli derby se sousedními Trstěnicemi. Domácím sice úvod jara nevyšel, ale k dnešnímu zápasu se soupeř dostavil v hojném počtu, a proto se dal očekávat náročný a vyrovnaný zápas. První půle nabídla vyrovnaný zápas s minimem šancí na obou stranách, ve kterém jsme měli územní převahu a naopak domácí hrozili z brejkových situací. Jako první zahrozili hosté, kdy se po rohu odrazil míč ke Sklenskému, který z těžké pozice napálil míč na naší branku a jeho křižná střela jen těsně přelétla šibenici naší branky. Po 10. minutách jsme začali být na hřišti aktivnějším týmem, ale přes soupeřovu obranu se nám nedařilo dostávat do vyložených brankových příležitostí. Ve 27.minutě se nám nakonec podařilo svou aktivitu korunovat brankou, když V.Šabata byl v pokutovém území zastaven skluzem a stejný hráč nařízenou penaltu procedil do branky domácích. Do konce poločasu se domácí ještě dostali do své největší šance, když se míč šťastně odrazil od země do běhu Procházkovi, jehož skákavou střelu R.Venhuda vyrazil a dobíhající Vacek naštěstí prováhal chvíli na zakončení do naší poloodkryté branky a náš vracející brankář nakonec stihl jeho zakončení zachytit před brankovou čárou. První půle tedy skončila našim vedením 0:1.

Do druhé půle vstoupili domácí aktivně se snahou o vyrovnání a díky individuálním schopnostem Kackého a Sklenského se dostali do několika přímých kopů v blízkosti našeho pokutového území. Po jednom z nich se domácí v 55.minutě radovali z vyrovnání, kdy přízemní střelu k tyči od Procházky neudržel náš brankář v rukavicích a míč se smolně dokutálel za brankovou čáru. Nám se však na tuto branku naštěstí podařilo ihned zareagovat, když za hranicí šestnáctky přízemní střelou orazítkoval tyč V.Šabata a dobíhající Jan Jonák dorazil míč do branky. Po této brance hrozili domácí stále zejména díky přímým kopům, když největší šanci na vyrovnání měl opět Procházka, který téměř z totožné pozice, ze které vstřelil svou úvodní branku, vystřelil opět k tyči naší branky, ale R.Venhuda pěkným skokem dokázal vyrazit toto zakončení na rohový kop. My jsme v této fázi zápasu hrozili zejména z brejkových situací, když se do pěkné příležitosti dostal Jan Jonák, ale jeho zakončení pravou nohou minulo soupeřovu branku a rychle padající projektil od L.Venhudy jen těsně přelétl břevno domácí branky. V 90.minutě se nám pak podařilo definitivně rozhodnout zápas díky V.Šabatovi, který potáhl míč, vyměnil si jej s Jakubem Jonákem, a prudkou střelou propálil domácího brankáře. Podařilo se nám tedy opět zvítězit v derby a protáhnout tak naší úspěšnou šňůru proti tomuto soupeři. Dnešní výhra proti tomuto soupeři však byla jedna z nejnáročnějších v poslední době, protože domácí ukázali svou sílu, ale díky naší bojovnosti a také velké úspěšnosti v zakončení se nám podařilo v tomto zápase uspět. Další týden nás čeká doma netradičně odpoledne tým Tavíkovic, který v uplynulém kole jednoznačně deklasoval tým Braníšovic.   

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář