Jdi na obsah Jdi na menu

Břežany - Skalice 2:2 (0:0)

16. 10. 2017

Břežany - Skalice 2:2 (0:0)

G: R.Kutlák, M.Šerjeník - V.Šabata (Jan Jonák), J.Vacek (T.Kacký)

Žluté karty: J.Vacek, R.Venhuda

Sestava hostů- R.Venhuda - R.Žitka, M.Novotný (30.M.Křepela)M.Kratochvíl, R.Gottlieb (65.Mar.Kölbl) - R.Křepela (88.V.Křepela), J.Vacek, V.Šabata, Jan Jonák - M.Vyžrálek, T.Kacký 

Sestava domácích - M.Milotinský - R.Surovec, E.Uher, J.Protivínský, M.Wieder, M.Novotný (46.L.Forman), L.Švejdík, P.Novák, M.Šerjeník, A.Pavlík, Z.Sklenář (60.R.Kutlák)

V dalším zápase nás čekal jeden z klíčových zápasů podzimu na hřišti Břežan. Ještě v pátek vypadalo, že budeme mít velké problémy postavit k zápasu jedenáctku plnohodnotně připravených hráčů, ale na poslední chvíli se nám nakonec podařilo složit kvalitní sestavu. První půle nabídla mírnou optickou převahu domácích s minimem brankových příležitostí na obou stranách. Největší a v podstatě jedinou vyloženou šanci úvodní půle jsme si připsali ve 25.minutě my, když se po brejku dostal do pokutového území T.Kacký, který si míč navedl na levačku, ale jeho zakončení k bližší tyči vykopl špičkou kopačky domácí brankář. Domácí se v úvodní půli prezentovali pouze střeleckými pokusy ze střední vzdálenosti, které však v pohodě zlikvidoval náš brankář R.Venhuda. Z naší strany se do ještě jedné nebezpečné situace dostával T.Kacký, ale domácí obrana mu na poslední chvíli ukopla míč a zabránila mu tak v zakončení. Za zmínku v úvodní půli už stálo pouze zranění M.Novotného, po kterém se na pozici předstopera vrátil M.Vyžrálek. První půle tedy nabídla bezbrankovou remízu.

Do druhé půle jsme nastoupili s cílem zlepšit náš výkon, což se nám až do 70.minuty i podařilo. Hned v 47.minutě se nám podařilo po pěkné akci skórovat, když si na levé straně vyměnil míč Jan Jonák s T.Kackým a následný centr Jana Jonáka usměrnil ve skluzu do domácí branky V.Šabata. Hned záhy mohli domácí srovnat, když tečovaná střela z hranice vápna skončila na břevně, od kterého se míč odrazil před brankovou čáru, ale dobíhající domácí hráč nedokázal ze dvou metrů usměrnit míč do naší sítě. V 60.minutě jsme přidali druhou branku my, když domácí nejprve zblokovali pokus T.Kackého, který následné připravil míč pro J.Vacka, který z hranice šestnáctky překonal domácího brankáře přízemní ranou k tyči. V 65.minutě přišlo další zranění v naší sestavě a ze hřiště tak musel odstoupit R.Gottlieb. Zvýraznit naše vedení mohl záhy M.Vyžrálek, jehož přímý kop směřující co šibenice domácí branky vytáhl domácí brankář nádhernou robinzonádou. Zhruba v 70.minutě se dostali do velké šance domácí, když po odkopu od branky a prodloužení hlavou běžel sám na našeho brankáře R.Kutlák, jehož zakončení dokázal skokem pod nohy zneškodnit R.Venhuda a následnou dorážku vykopával z brankové čáry M.Kratochvíl. Od této chvíle si domácí začali vypracovávat převahu v poli, ale definitivně rozhodnout jsme mohli my po přízemní ráně k tyči od R.Křepely, kterou však dokázal domácí brankář vytáhnout na roh. V 78.minutě se z branky radovali domácí, když tvrdou přízemní ránu k tyči zpoza šestnáctky R.Venhuda vyrazil a dobíhající Kutlák dával míč do naší prázdné branky. Hned za tři minuty už bylo srovnáno, když přímý kop zpoza vápna napálil domácí Šerjeník s přispěním břevna do šibenice naší branky. Tyto dvě branky nalili domácím do žil sebevědomí a až do konce zápasu jsme se tak bránili jednoznačné převaze domácích, kteří se díky našim nedovoleným zákrokům u našeho pokutového území dostávali k nebezpečným standartním situacím. Po jedné z nich orazítkoval tyč naší branky domácí Šerjeník, a proto skončil zápas nakonec remízou 2:2. Hodnocení zápasu je velmi rozporuplné, protože do 70.minuty jsme vedli o dvě branky a zápas jsme kontrolovali, ale na druhou stranu, když by rána domácích neskončila na tyči, ale v naší brance, mohli jsme odcházet ze hřiště bez bodu a náš soupeř by nás v tabulce přeskočil. V dalším kole zajíždí na naší půdu tým Bohutic, který má v tabulce o tři body více než my, a proto uděláme maximum, abychom se na tohoto soupeře dotáhli.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář