Jdi na obsah Jdi na menu

Skalice - Jamolice 3:2 (3:0)

6. 11. 2017

Skalice - Jamolice 3:2 (3:0)

G: M.Křepela (V.Šabata), M.Vyžrálek (odr. míč), M.Křepela (V.Sabata) - M.Gruna, D.Smejkal

Žluté karty: M.Vyžrálek

Sestava domácích - R.Venhuda - R.Žitka, M.Vyžrálek, M.Kratochvíl, M.Novotný (46.Mar.Kölbl) - R.Křepela, L.Venhuda, J.Vacek, Jan Jonák - V.Šabata, M.Křepela (46.L.Bartuněk)

Sestava hostů - M.Bořil - J.Řezáč, Z.Novák, V.Dočkal, P.Beneš - J.Smejkal, J.Smejkal, D.Smejkal, L.Minář - P.Rozmahel, M.Gruna

V posledním zápase podzimu jsme na našem hřišti přivítali tým Jamolic, na kterého jsme v tabulce měli náskok dvou bodů. Oproti minulému zápasu jsme se k zápasu sešli v hojnějším počtu, chyběli pouze T.Kacký a R.Gottlieb. Do sestavy hostů se sice po šestizápasovém trestu vrátil kanonýr Gruna, ale v jejich sestavě chyběl nejlepší střelec Hancar. Do zápasu jsme vstoupili aktivně a náš snový úvod zápasu jsme korunovali třemi brankami v rozmezí čtyř minut. Úvodní branka zápasu byla k vidění ve 3.minutě, když se po dlouhém autu J.Vacka odrazil míč ke kopačkám V.Šabaty, jehož nepřesné zakončení usměrnil do sítě M.Křepela. O dvě minuty později se k odraženému míči dostal M.Vyžrálek, jehož první pokus sice hosté zablokovali, ale ke stejnému hráči se míč znovu odrazil a jeho rychle padající projektil z 25 metrů skončil až pod břevnem hostující branky. O minuty později připravil míč V.Šabata M.Křepelovi, jehož tečovaná střela z hranice vápna skončila přesně u tyče. Během těchto 4 minut se z branky mohli radovat i hosté, když se po rohovém kopu a následném závaru dostali do dvou zakončení, se kterými si však poradil R.Venhuda. V průběhu první půle zahrozili hosté ještě dvěma nebezpečnými střelami, které však zlikvidoval dobře chytající R.Venhuda. My jsme se ve zbylé části první prezentovali několika nebezpečnými akcemi, které se nám však nepodařilo dobře vyřešit a přesně zakončit, a proto se šlo do kabin za stavu 3:0 pro nás.

Druhá půle byla z naší strany špatná, nevypracovali jsme si jedinou vyloženou šanci, dostali jsme se pod tlak hostů, ale naše vedení z úvodní půle se nám nakonec podařilo uhájit. Hosté nakopla kontaktní branka v 56.minutě, když si na dobře rozehranou standartní situaci naběhl Gruna, který razantní hlavičkou překonal našeho brankáře. Stejný hráč za chvíli unikl naší obraně, ale jeho křižné přehození našeho brankáře mířilo těsně vedle naší branky. Další dvě zakončení hostů již sice mířily na naší branku, ale zneškodnil je R.Venhuda. V této fázi zápasu si hosté vypracovali několik nebezpečných standartních situací v blízkosti našeho pokutového území a po jedné z nich se hosté v 79.minutě radovali z druhé branky, když přímý kop z úhlu zatočil do naší branky D.Smejkal. Do konce zápasu se nám už podařilo uhájit těsné vedení a díky zdařilému úvodu zápasu jsme si tak připsali cenné tři body. V podzimní části sezony jsme vybojovali 12 bodů, které nám díky horšímu skóre stačí na 11.místo tabulky. Po pěti porážkách v úvodních pěti zápasech podzimu musíme hodnotit náš premiérový půlrok ve třetí třídě jako úspěšný, i když samozřejmě mrzí ztráta vítězství v poslední minutě v zápase s Horními Kounicemi B a ztráta dvoubrankového vedení v Břežanech. Podstatné však bylo, že s výjimkou zápasu s Vedrovicemi, jsme neztratili v zápasech s našimi nejbližšími konkurenty v tabulce. Důležitým faktorem zlepšení výsledků v druhé polovině podzimní části bylo přesunutí historicky nejlepšího střelce našeho týmu M.Vyžrálka na pozici předstopera, díky čemuž se zlepšila obranná fáze celé naší hry. Zároveň se v důležitých momentech přiklonilo na naší stranu štěstí, které jsme postrádali v úvodních zápasech. Přes zimu bude klíčové udržet tým pohromadě a zapracovat na fyzičce, protože v druhých poločasech nám docházely síly, přestávali jsme aktivně přistupovat k soupeřům, díky čemuž jsme se dostávali pod tlak soupeřů, ze kterého se nám následně nedařilo dostat.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář