Jdi na obsah Jdi na menu

Skalice - Oleksovice 3:1 (2:0)

22. 5. 2018

Skalice - Oleksovice 3:1 (2:0)

G: V.Čech (R.Křepela), J.Vacek (M.Vyžrálek), M.Vyžrálek (J.Vacek) - P.Tapšík

Žluté karty: Mar. Kölbl, J.Vacek, L.Klim

Sestava domácích - L.Klim - L.Venhuda, M.Kratochvíl, Mar. Kölbl, R.Žitka - R.Křepela (65.J.Jonák), V.Šabata, J.Vacek, V.Čech (50.T.Kacký) - M.Křepela (75.L.Bartuněk), M.Vyžrálek

Sestava hostů - P.Valenta st. - P.Tapšík, M.Dočekal, M.Hanzel, R.Till - M.Novák, R.Skřivan (65.Z.Koukal), D.Klouda, A.Buchta - R.Holas, P.Valenta ml.

Po sérii venkovních zápasů jsme po delší době sehráli opět zápas na domácím hřišti, a to proti Oleksovicím. K zápasu jsme se znovu sešli v poměrně hojném počtu se silnou lavičkou, a proto jsme se chtěli pokusit využít domácího prostředí a čtvrtý tým tabulky obrat o body. První půle hned od úvodního hvizdu nabídla zajímavou podívanou s velkým množstvím střeleckých příležitostí na obou stranách. Jako první zahrozili hosté, když se po hezké uličce dostal za záda naší obrany Klouda, který však při pokusu o obstřelení našeho vyběhnutého brankáře minul naší branku. O pár minutek později jsme zahrozili i my, avšak hostující brankář Valenta st. nohou vykopl střelecký pokus M.Vyžrálka. Záhy po této naši příležitosti se na levé straně uvolnil M.Vyžrálek, který přihrávkou našel osamoceného M.Křepelu, jehož pokus z hranice šestnáctky však pouze rozezvučel břevno hostující branky. Hosté na tuto naší šanci odpověděli centrem z levé strany a hlavičkou jednoho z útočníků, který však z malého vápna usměrnil míč pouze do rukavic L.Klima. Náš brankář poté zastavil i další nadějnou akci hostů, když včasným vyběhnutím sebral míč z nohy jednoho z protihráčů. Oboustranný útočný fotbal pokračoval i nadále, z naši strany hrozil zejména M.Vyžrálek, který dělal obraně hostů značné problémy v průběhu celého zápasu, avšak našemu hráči se nepodařilo přetavit v branku hned několik nadějných akcí. Blízko brance byl i V.Šabata, ke kterému se odrazil míč v pokutovém území, avšak jeden z hostujících obránců před brankovou čárou skluzem zablokoval míč letící do branky hostů. Také hosté se prezentovali několika nadějnými útoky, ale dva jejich pokusy/centry z velkého úhlu pouze orazítkovaly tyč naší branky. Jeden z dalších centrů hostů poté zasáhl ruku M.Kratochvíla, což znamenalo výhodu pokutového kopu pro hosty, avšak hostující Buchta napálil míč do břevna, od kterého se míč odrazil do blízkosti brankové čáry a poté směrem od naší branky. Hosty tato neproměněná penalta musela velmi mrzet, neboť záhy ve 31.minutě jsme se radovali z úvodní branky zápasu, a to když se R.Křepela dostal s míčem až do pokutového území, kde přihrávkou před branku oslovil V.Čecha, který dával míč do poloodkryté branky hostů. O dalších šest minut později našel svým výkopem L.Klim rozběhnutého M.Vyžrálka, který potáhl míč a přihrávkou před branku našel J.Vacka, který přidal naší druhou branku. Do konce poločasu stál za zmínku ještě přímý kop nejlepšího střelce hostů Valenty ml., jehož přízemní rána těsně minula naší branku. V první půli jsme tedy zvítězili 2:0, a to díky dvěma prakticky totožnými brankami.

Druhá půle už nenabídla tak zajímavou podívanou, hosté si vypracovali převahu v poli, ale nedařilo se jim překonat naší obranu. Nejblíže ke vstřelené brance byli hosté po samostatné akci jednoho z jejich hráčů, která byla zakončena tvrdou ranou z hranice vápna, kterou náš brankář dokázal vyrazit, a po přímém kopu, který vyrazil náš brankář pouze před sebe, ale následná dorážka hostujícího hráče skončila s přispěním ležícího L.Klima na břevně naší branky. Z naší strany stál za zmínku další průnik M.Vyžrálka, který zopakoval stejnou akci jako při naší druhé brance, ale hostující obránci tentokrát pokus J.Vacka zablokovali. Do slibné šance se dostal i T.Kacký, kterému se však nepodařilo přehodit vyběhnutého brankáře hostů. Třetí branka zápasu tak byla k vidění až v 75.minutě, když si po autovém vhazování zpracovával míč J.Vacek a následný skákající míč napálil z hranice šestnáctky M.Vyžrálek křižnou ranou do protilehlého koutu hostující branky. Definitivní podobu výsledku dali hosté v poslední minutě zápasu, když využili našeho nedůrazu při bránění autového vhazování, kdy se míč odrazil od ležícího hráče hostů na malé vápno, kde míč ve skluzu dostal do naší branky P.Tapšík. Tato inkasovaná branka však již nemohla nic změnit na našem vítězství, a proto tato branka nejvíce naštvala našeho brankáře, který díky tomu přišel o svou první jarní nulu. S vítězstvím v tomto zápase musíme být nadmíru spokojeni, neboť se nám na domácím hřišti podařilo po Prosiměřicích porazit i další tým z popředí tabulky. Díky zaváhání našich nejbližších soupeřů jsme se díky této výhře v tabulce posunuli na 9.místo. V dalším kole zajíždíme v neděli odpoledne na půdu Olbramovice.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář