Jdi na obsah Jdi na menu

Skalice - Šanov 3:0 (2:0)

4. 11. 2019

Skalice - Šanov 3:0 (2:0)

G: M.Knap (rohový kop), M.Vyžrálek (L.Horák), M.Knap (bez asistence)

Žluté karty: M.Vyžrálek

Sestava domácích - M.Křepela - L.Venhuda, M.Kratochvíl, Mar.Kölbl, R.Gottlieb - R.Křepela, L.Horák F.Gregor, V.Čech (46.L.Bartuněk) - M.Knap, M.Vyžrálek (75.Z.Šarközi) 

Sestava hostů - L.Kučera - M.Bártík, V.Kazdera, K.Machala, J.Petrů - F.Januš, L.Hél, J.Šindelář, P.Šišlák - D.Šišlák, P.Eliáš

V posledním zápase podzimní části jsme na našem hřišti přivítali tým Šanova. Oproti minulému zápasu se do sestavy vrátily naše ofenzivní opory, ale tentokrát jsme se pro změnu museli obejít bez několika defenzivních hráčů. Zápas začal ve znamení aktivity hostů, kteří náš zatlačili na naší obrannou polovinu. Hosté ohrožovali naší branku střelami zpoza vápna, ale tyto střelecké pokusy mířily mimo branku a střely mířící na branku zneškodnil spolehlivě chytající M.Křepela. Do naší první příležitosti se po výkopu M.Křepely dostal M.Vyžrálek, který však v dobré pozici zamířil vedle hostující branky. O chvíli později vyslal L.Horák do samostatného nájezdu M.Vyžrálka, jehož pokus šajtlí však z prostoru před brankou vykopl jeden z hostujících obránců. V 18.minutě jsme se už radovali z branky, a to když rohový kop z kopačky M.Knapa mířící na přední tyč pustil za sebe R.Křepela a míč skončil až v hostující brance. V 35.minutě jsme využili zaváhání hostujícího brankáře, který tak dlouho otálel s odkopem, až jej dostal pod tlak L.Horák, od kterého se míč odrazil na hranici šestnáctky, kde si jej našel M.Vyžrálek, který střelou do poloprázdné branky hostů zvýšil naše vedení. Největší šanci ke vstřelení kontaktní branky jsme hostům darovali chybnou rozehrávkou, po které se sám na našeho brankáře řítil Eliáš, avšak jeho zakončení ke vzdálenější tyči rozštěpem vykopl na rohový kop M.Křepela. Náš brankář si poradil i s ostatními zakončeními hostů, a proto se šlo do kabin za stavu 2:0.

I přes dvoubrankové vedení jsme do druhé půle vstupovali velmi ostražitě, neboť jsme si byli vědomi kvality hostujícího týmu. Hosté ve druhé půli pokračovali ve své aktivní hře, ale jejich útoky končily u dobře chytajícího M.Křepely. V 60.minutě hosty oslabil jejich kapitán D.Šišlák, který si za kritiku hlavního rozhodčího vysloužil dvě žluté karty v průběhu přerušené hry, v důsledku čehož musel odejít do sprch. V 65.minutě přetlačil hostujícího obránce M.Knap, na jehož skákající zakončení hostující brankář nestačil. Ani tato branka však hosty nezlomila a oslabení hosté si i nadále udržovali převahu v poli. Zhruba v 70.minutě se jeden z hostujících útočníků dostal do vyložené šance, ale střela mířící ke vzdálenější tyči těsně minula naší branku. Náš brankář si poté poradil s několika zakončeními hostů, kdy za zmínku stál zejména zákrok po střele, která byla L.Venhudou ztečována do protipohybu našeho brankáře, a zákrok po přímém kopu, který jeden z hostů zatočil přesně k tyči naší branky. Jelikož si hostující brankář poradil před koncem zápasu se střelou M.Knapa z pokutového území, skončil zápas naší výhrou 3:0. Po bojovném výkonu jsme si tak připsali velmi cenné tři body, neboť náš soupeř byl podle mého názoru druhým nejlepším protivníkem během celé podzimní části. Díky této výhře se nám podařilo udržet 2.místo tabulky se ziskem 25 bodů a náskokem čtyř bodů na třetí Litobratřice. K našemu výbornému umístění přispělo zejména vhodné doplnění kádru před a v průběhu podzimní části. Podle očekávání se ihned po svém příchodu stal výraznou osobností L.Horák, který kromě připravování vyložených šancí vstřelil hned 7 branek, díky čemuž se stal našim druhým nejlepším střelcem po M.Vyžrálkovi. Svou kvalitu prokázali i další nově příchozí (A.Čejka a V.Čech), kteří rozšířili náš kádr a přispěli k tomu, že v současnosti máme v podstatě každý post v sestavě dobře zdublovaný, a proto jsme dokázali sbírat body, i když se jsme v podstatě v každém zápase museli vypořádat s několika absencemi. Dobře zdvojené posty lze nejlépe ilustrovat na pozici brankáře, kde dobře chytajícího R.Venhudy musel z důvodu jeho zranění nahradit v průběhu podzimu M.Křepela, který se své těžké úlohy ujal skvěle a v každém zápase nás svým výkonem podržel. Pochvalu však zaslouží celý tým, neboť každý svou měrou přispěl ke zdařilé podzimní části. V průběhu zimní přestávky bude důležité udržet tým pohromadě a pokusit se jej ještě zkvalitnit, abychom na jaře mohli zabojovat o umístění v první trojce, čímž bychom dosáhli největšího úspěchu v historii týmu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář