Jdi na obsah Jdi na menu

Branišovice - Skalice 4:1 (3:0)

3. 10. 2023

Branišovice - Skalice 4:1 (3:0)

G: M.Hověz, J.Petráš, Mar.Kölbl vlastní, T.Habrle PK - J.Jeřábek (M.Vyžrálek)

Žlutá karta: M.Vyžrálek

Sestava hostů - M.Křepela - R.Žitka, M.Kratochvíl, Mar.Kölbl, R.Gottlieb - T.Macko, L.Horák, V.Šabata, R.Křepela - M.Knap, M.Vyžrálek - A.Šustr, K.Šidlo J.Jeřábek, 

V průběhu posvícení, které jsme letos organizačně zajišťovali, jsme v neděli dopoledne odjeli k zápasu do Branišovic. V zápase jsme se museli vypořádat s několika absencemi, naopak po delší době se v našem dresu objevil M.Knap, který v útoku nahradil V.Šabaty, jenž ve středu pole zastupoval zraněného J.Fialy. Zápas se hrál za větrného počasí, přičemž domácí o svém vítězství rozhodli již v první půli, kdy nás zaskočili třemi brankami. Domácí vyhrávali většinu vzdušných a osobních soubojů, díky čemuž dostávali naší obranu pod tlak, která pak na těžkém terénu kupila chyby. Možná by se zápas vyvíjel jinak, kdyby se hned ve 2.minutě podařilo M.Vyžrálkovi dostat míč z bezprostřední blízkosti do domácí branky po přihrávce M.Knapa. Také domácí se hned úvodu první půle dostali do šance, ale křížná střela Potůčka orazítkovala tyč naší branky. Domácí se dostali do vedení v 8.minutě, kdy autové vhazování v blízkosti střídaček prodloužil domácí Škůrek za sebe na nabíhajícího Hověze, který přetlačil naše obránce a šťastným zakončením přehodil našeho brankáře. Domácí zvýšili svůj náskok ve 26.minutě, kdy autové vhazování v blízkosti našeho pokutového území prodloužil za sebe znovu Škůrek a následný skákající míč v našem pokutovém území se po našem nedůrazu dostal až k domácímu Petrášovi, který střelou kolem našeho brankáře rozvlnil síť naší branky. Přestože se nám v průběhu první půle nedařilo, dostávali jsme se do brankových příležitostí, které se nám však nedařilo přetavit v branky. Dvakrát se za záda domácí obrany dostal M.Vyžrálek, který při první příležitosti zamířil nad branku a při druhé šanci uspěchal svou střelu a nevyužil vyběhnutého domácího brankáře. Brankou neskončila ani samostatná akce R.Křepely, který se s míčem u nohy dostal až do domácího pokutového území, ale domáčí brankář přízemní střelu mířící k bližší tyči vyrazil na rohový kop. Nadějně vypadala i akce, kdy M.Vyžrálek posunul v pokutovém území míč na nekrytého V.Šabaty, který však prováhal možnost zakončení a následně zamířil svým pokusem pouze do bránícího domácího hráče. V 43.minutě se nám nepodařilo zastavit útok domácích a po následné přihrávce do pokutového území zamířil Mar.Kölbl smolně při snaze odkopnout míč přesně k pravé tyči naší branky. Do konce poločasu mohli přidat domácí ještě další branku, ale domácímu Habrlemu se při úniku rozeskákal míč tak, že jej předběhl a následný souboj s R.Žitkem neposoudil hlavní rozhodčí jako nedovolený.

V poločasové přestávce přišla bouřka v naší kabině. Přestože jsme si říkali, že za poločas můžeme také vstřelit tři branky, nepodařilo se nám ve druhé půli zlepšit náš výkon. V úvodu druhé půle se sice dostal do zakončení L.Horák, ale domácího brankáře Tomečka nepřekonal. V 55.minutě dostal přihrávku do pokutového území domácí Hověz, který upadl, poté co mu míč na poslední chvíli vykopl špičkou kopačky Mar.Kölbl. Hlavní rozhodčí po tomto zákroku nařídil pokutový kop, ale po naší intervenci a konzultaci s pomezním rozhodčím byla penalta odvolána. O chvilku později se domácí znovu zlobili na hlavního rozhodčího, který neuznal branku jednoho z jejich hráčů z důvodu ofsajdu. Nervozity domácích v této fázi zápasu se nám bohužel nepodařilo využít. Kontaktní branky jsme se dočkali až v 72.minutě, kdy centr M.Vyžrálka doplachtil k nikým nekrytému J.Jeřábkovi, který napálil míč z voleje nekompromisně pod břevno domácí branky. Netrvalo dlouho a mohli jsme přidat i druhou branku, ale V.Šabata napálil míč z úhlu z bezprostřední blízkosti pouze do tyče domácí branky. Naší snahu o zdramatizování zápasu definitivně utla 81.minuta, kdy po odvrácení míče R.Žitkem upadl domácí útočník, který byl v souboji s našim obráncem, načež hlavní rozhodčí odpískal přímý volný kop, aby následně na základě intervencí domácích změnil své rozhodnutí na pokutový kop. K pokutovému kopu se postavil domácí Habrle, jehož střela s přispěním tyče skončila v naší brance. Jelikož do konce zápasu skončilo zakončení M.Vyžrálka po přihrávce V.Šabaty pouze na tyči a další střelu M.Vyžrálka mířící k tyči vytáhl nádherným zákrokem výborně chytající Tomeček na rohový kop, skončil zápas vítězstvím domácích v poměru 4:1.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář