Jdi na obsah Jdi na menu

Horní Kounice B - Skalice 0:5 (0:2)

19. 9. 2023

Horní Kounice B - Skalice 0:5 (0:2)

G: M.Vyžrálek (J.Fiala), V.Šabata (J.Fiala), M.Vyžrálek (L.Horák), L.Horák (V.Šabata), J.Jeřábek (bez asistence)

Žluté karty: 

Sestava hostů - M.Křepela - L.Venhuda, M.Kratochvíl, K.Šidlo, R.Žitka - L.Bartuněk, L.Horák, J.Fiala, R.Gottlieb - V.Šabata, M.Vyžrálek - T.Marek, M.Venhuda, J.Jeřábek, Z.Šarközi

V pátém kole jsme se střetli s rezervou Horních Kounic. Utkání nabídlo ofenzivní podívanou s velkou řadou nebezpečných útočných akcí. Hned ve 2.minutě unikl po levé straně M.Vyžrálek, jehož centr doplachtil až na vzdálenější tyč domácí branky. Domácí na tuto příležitost odpověděli takřka záhy, kdy si jejich útočník navedl míč do středu pokutového území, odkud přízemní střelou zamířil těsně vedle naší branky. O chvíli později jsme zahrozili opět my, a to když přihrávku do běhu dostal M.Vyžrálek, který naservíroval míč do pokutového území na nabíhajícího L.Horáka, ale náš dosavadní nejlepší střelec sezony zamířil placírkou pouze do prostoru, kde se nacházel domácí brankář. V následujících minutách stála za zmínku zejména neuznaná branka domácích po ofsajdu signalizovaném delegovaným rozhodčím a přímý kop domácího Szajka zpoza vápna mířící do levého horního rohu, který zneškodnil parádní robinzonádou M.Křepela. Od 20.minuty jsme zvýšili aktivitu a vypracovali si převahu v poli. Blízko brance jsme byli zejména po hezké kombinační akci, kdy se míč dostal na pravou stranu k V.Šabatovi, který parádním centrem našel nabíhajícího J.Fialy, jehož hlavička těsně minula domácí branku. Stejný hráč byl o pár minut později na konci další naší akce, ale tvrdá rána J.Fialy z hranice šestnáctky rozezvonila břevno domácí branky. Zasloužené branky jsme se dočkali v 36.minutě, kdy si na přímý kop L.Fialy z levé strany naběhl M.Vyžrálek, jehož akrobatické zakončení na dlouhou nohu ve stylu Zlatana Ibrahimoviče doplachtilo až do vzdálenější šibenice domácí branky. O tři minuty později se k přímému kopu z obdobné pozice postavil opět J.Fiala, který posadil míč na hlavu V.Šabaty, jenž poslal míč přesně k tyči domácí branky. Do konce půle už nedošlo ke změně skóre, a tak se šlo do kabin za stavu 0:2.

Hned v úvodu druhé půle jsme mohli přidat třetí branku, ale J.Fialy, který se prodral s míčem až do pokutového území, nepřekonal domácího brankáře, a M.Vyžrálek zamířil v dobré pozici vedle domácí branky. Také domácí mohli na začátku druhého poločasu vstřelit branku, ale M.Křepela vyrazil přízemní střelu jednoho z domácích po přihrávce z pravé strany. Domácí se ve druhém poločase dostali do několika nebezpečně vyhlížejících akcí do naší otevřenější obrany, ale mladí ofenzivní hráči domácích tyto akce nevyřešili ideálně, v důsledku čehož se nedostali k ohrožení našeho brankáře. O výsledku zápasu definitivně rozhodla 69.minuta, kdy se po ubráněné útočné akce dostal k míči na naší obranné polovině L.Horák, který přesnou přihrávkou vybídl k samostatnému nájezdu M.Vyžrálka, jenž sice napálil míč do hlavy domácího brankáře, ale od té se míč odrazil do vzduchu a s přispěním odrazu od země a břevna skončil až v síti domácí branky, přestože se domácí obránce snažil na brankové čáře  vykopnout míč z branky. Tato branka domácí zlomila. Po chybě v rozehrávce mohl přidat naší čtvrtou branku V.Šabata, ale náš útočník sám před brankářem napálil míč pouze do břevna. Čtvrtou branku jsme nakonec přidali v 75.minutě, kdy L.Horák po přihrávce V.Šabaty překonal přízemní ranou domácího brankáře. Poté mohl přidat první branku v našem dresu J.Jeřábek, který si vyměnil míč s Z.Šarközim, ale domácí brankář vykopl střelu našeho hráče z levé strany. J.Jeřábek se nakonec své premiérové branky dočkal v 82.minutě, kdy po centru J.Fialy a zákroku brankáře dorazil míč do odkryté branky domácích. Jelikož těsně před koncem zápasu minul domácí útočník míč na malém vápně po přihrávce z pravé strany, skončil zápas našim vítězstvím o pět branek. Po nejlepším výkonu v sezoně jsme si připsali tři body, díky kterým jsme se dostali na 2.místo tabulky. V dalším kole zajíždíme opět v neděli dopoledne na půdu Branišovic, které v sobotním zápase zvítězili v Bohuticích.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář