Jdi na obsah Jdi na menu

Lesonice - Skalice 2:5 (1:3)

18. 10. 2023

Lesonice - Skalice 2:5 (1:3)

G: P.Lichovník PK, P.Štefl - V.Šabata (J.Fiala), M.Vyžrálek (bez asistence), L.Horák (bez asistence), vlastní, J.Fiala (rohový kop)

Žlutá karta: M.Vyžrálek

Sestava hostů - M.Křepela - R.Žitka, M.Kratochvíl, Mar.Kölbl, R.Gottlieb - V.Šabata, L.Horák, J.Fiala, R.Křepela - M.Knap, M.Vyžrálek - T.Marek, K.Šidlo, J.Jeřábek, M.Venhuda, Z.Šarközi

Po dvou zápasech s papírově slabšími soupeři jsme se v dalším utkání střetli s týmem Lesonic, který obhajuje prvenství z loňské sezony a před začátkem zápasu na nás ztrácel dva body. Přestože našemu soupeři před začátkem podzimu odešel klíčový záložník M.Novák (odchod do Olbramovic), věděli jsme, že nás bude čekat těžký zápas. Do zápasu jsme vstoupili aktivněji, přičemž převaha v poli nám vydržela v podstatě v průběhu celého zápasu. Na menším hřišti domácích jsme od prvních minut působili velmi koncentrovaně a kompaktně. Jelikož jsme v zápase vyhrávali vzdušné souboje a při rohových kopech a autových vhazováních v blízkosti branky pomáhala naší obraně vysoká postava brankáře M.Křepela, nedařilo se domácím dostávat do brankových příležitostí. Z naší strany zahrozil jako první M.Knap, kterému se však z hranice šestnáctky nepodařilo přehodit vyběhnuvšího domácího brankáře Hrubého. Do vedení jsme se dostali ve 12.minutě, kdy autové vhazování J.Fialy prodloužil V.Šabata hlavou za sebe, načež míč přeletěl domácího brankáře a skončil až v domácí brance. Pro V.Šabaty to byla 84 branka v dresu mužů, díky které se osamostatnil na 2.místě historické tabulky střelců našeho týmu. Na specifickém hřišti měla domácí obrana velké problémy s bráněním našich autových vhazování v blízkosti pokutového území, a tak není divu, že i naše druhá branka padla po autovém vhazování. V 35.minutě odhlavičkoval jeden z domácích míč pouze do prostoru penalty, kde číhal M.Vyžrálek, který tvrdou střelou z voleje propálil domácího brankáře. O čtyři minuty později jsme vedli už o tři branky, a to když zblokovaný přízemní přímý kop M.Vyžrálka doběhl L.Horák, který z prostoru vzdálenější tyče poslal míč do domácí branky. Jen o dvě minutky později přišel faul R.Gottlieba v pokutovém území, po kterém hlavní rozhodčí nařídil pokutový kop, který proměnil domácí Lichovník. Tento moment nás na chvíli vyvedl z koncentrace, ale i přesto jsme ještě do konce poločasu mohli zvýšit náš náskok. V pokutovém území se dostal k míči V.Šabata, který v dobré pozici ještě přihrával nekrytému L.Horákovi, jehož vychytal domácí brankář. Po dobrém výkonu jsme do kabin odcházeli s dvoubrankovým vedením.

Hned na začátku druhé půle běžel po výkopu M.Křepely sám na brankáře M.Vyžrálek, který však skákající míč napálil pouze vedle levé tyče domácí branky. Čtvrtou branku jsme nakonec přidali v 55.minutě, kdy po dalším autovém vhazování poslal jeden z domácích po hlavičkovém souboji s L.Horákem míč na vlastní branku, kde jej domácí brankář chytil až za brankovou čárou. Tato branka domácí definitivně zlomila. V dalších minutách se hrálo pouze na domácí polovině, přičemž v 63.minutě se nám podařilo přidat pátou branku, poté co přízemní rohový kop J.Fialy proskákal, aniž by se jej kdokoliv dotknul, až ke vzdálenější tyči domácí branky. Domácí nás zatlačili až v posledních deseti minutách, kdy jsme hráli v kombinované sestavě. V 86.minutě se domácím podařilo vsítit druhou branku, kdy střela Štefla zpoza vápna proskákala až za záda našeho brankáře. Víc jsme však už domácím nedovolili, a tak jsme po jednom z nejlepších výkonů podzimu zaslouženě zvítězili v poměru 2:5. K dalšímu zápasu zajíždíme v neděli odpoledne do Polánky, kde se střetneme s týmem Moravského Krumlova C.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář