Jdi na obsah Jdi na menu

Petrovice - Skalice 1:1 (0:0)

31. 8. 2023

Petrovice - Skalice 1:1 (0:0)

G: J.Sobotka - V.Šabata (L.Horák)

Žlutá karta: 

Sestava hostů - M.Křepela - L.Venhuda, M.Kratochvíl, R.Žitka, R.Gottlieb - R.Křepela, L.Horák, J.Fiala, T.Macko - V.Šabata, M.Vyžrálek - M.Hlávka, M.Venhuda, Mar.Kölbl, T.Marek, K.Šidlo, J.Jeřábek

Do nové sezony, ve které celý podzim odehrajeme na venkovních hřištích, jsme vstoupili zápasem v Petrovicích. V průběhu léta doznala naše soupiska několika změn. Náš tým opustil brankář M.Milotinský a R.Vondrák, naopak nově kádr rozšířil dorostenec J.Jeřábek. K prvnímu zápasu jsme odjeli v takřka nejsilnější možné sestavě, a tak jsme chtěli navázat na jarní zápas, kdy jsme na hřišti v Petrovicích zvítězili jednoznačně 1:5. První půle nabídla poměrně vyrovnaný souboj s minimem vyložených brankových příležitostí. Soupeř poučen z minulého zápasu se soustředil více na bránění a na našem výkonu byla znát nerozehranost. První velkou šanci zápasu jsme si vypracovali zhruba v 10.minutě, kdy R.Křepela vybojoval míč v blízkosti pokutového území a následný odražený míč se dostal na kopačku M.Vyžrálka, jehož dělovku vykopl brankář domácích reflexivně nohou. O chvíli později se do nadějné příležitosti dostával L.Horák, kterého v pokutovém území našel přihrávkou z pravé strany R.Křepela, ale domácí obraně se podařilo zablokovat střelecký pokus našeho hráče. Domácí zahrozili nejvíce zhruba v polovině první půle, kdy našemu brankáři vypadl míč z rukavic, ale Řehákovi se nepodařilo dopravil míč do naší sítě. Domácí střelec se při akrobatickém pokusu o zakončení zranil a do dalšího průběhu zápasu již nezasáhl. Přestože jsme se v první půli dostali do pár nebezpečně vyhlížejících akcí, vinou špatného řešení či zablokování našich zakončení se nám nepodařilo výrazněji ohrozit domácího brankáře, a tak se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Do druhé půle jsme vstupovali s tím, že domácím by měly rychleji docházet síly, čehož bychom měli využít. Hned ve 49.minutě se nám podařilo vstřelit vedoucí branku, poté co autové vhazování J.Fialy prodloužil L.Horák za sebe na V.Šabaty, který míč hrudí poslal od odkryté domácí branky. V tu chvíli jsme si mysleli, že nás vedoucí branka uklidní a přidáme ještě další branky, ale domácím se podařilo již po čtyřech minutách srovnat. Po rohovém kopu domácích jsme si dávali přednost v tom, kdo odkopne vysoký míč, díky čemuž se dostal k míči jeden z domácích, který poslal míč do pokutového území na J.Sobotky, jenž přehodil našeho brankáře. Přestože do konce zápasu zbývala ještě spousta času, na tuto branku domácích se nám již nepodařilo zareagovat. Naše útočné akce končily v blízkosti domácího pokutového území, kde nám chyběla větší kreativita. Nejblíže brance jsme byli krátce před koncem zápasu, kdy se díky presinku V.Šabaty, který donutil k chybě domácího brankáře, dostal zhruba dvacet metrů od branky k míči M.Vyžrálek, ale náš hráč se neodhodlal k pokusu o přehození vyběhnutého domácího brankáře. Zápas tak skončil remízou 1:1. V zápase jsme sice byli lepším týmem, ale proti organizovaně bránícímu soupeři se nám nedařilo v útočné fázi. Vzhledem k tomu, v jakém složení jsme k zápasu odjeli, nemůžeme být s remízou zcela spokojeni. V dalším zápase nás čeká nebezpečná rezerva Rakšic.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář