Jdi na obsah Jdi na menu

Skalice - Rakšice B 6:0 (2:0)

2. 4. 2024

Skalice - Rakšice B 6:0 (2:0)

G: V.Šabata (bez asistence), V.Šabata (M.Vyžrálek), M.Vyžrálek (L.Horák), M.Vyžrálek (J.Fiala), M.Vyžrálek (R.Křepela), L.Horák (bez asistence)

Žluté karty: 

Sestava domácích - L.Křepela - L.Venhuda, M.Kratochvíl, Mar.Kölbl, R.Gottlieb - T.Macko, L.Horák, J.Fiala, D.Křepela - V.Šabata, M.Vyžrálek - R.Žitka, T.Marek, R.Křepela, K.Šidlo, M.Venhuda, A.Šustr

V průběhu zimní přestávky se nám podařilo rozšířit náš kádr o trojici dorostenců D.Křepela, L.Křepela a J.Sklenský. Na jaře naopak nebude náš dres již oblékat Mar.Hlávka a M.Knap, který rehabilituje po prodělané operaci. Po výsledkově zdařilé zimní přípravě (dvě výhry nad Křepicemi a výhra nad týmem Božice/Břežany B a Valtrovicemi) jsme v prvním zápase jara přivítali na našem hřišti rezervu Rakšic. Soupeři zápasy na našem hřišti dlouhodobě nevoní, přestože na menším prostoru by se měla projevit kvalita a individuální schopnosti hráčů při práci s míčem pod tlakem. Ačkoli souboje s rezervními týmy jsou vždy nevyzpytatelné, neboť nikdy není dopředu zřejmé, v jakém složení soupeř přijede, očekávali jsme, že soupeř přijede doplněn o hráče širšího kádru A mužstva. Nakonec přijelo 6 hráčů, kteří v sobotu nastoupili za A tým Rakšic, který se dostal do vedení okresního přeboru, ale na hřišti to nebylo znát. Zápas nám od úvodních minut sedl, směrem dozadu jsme předvedli výborný koncentrovaný a organizovaný výkon (k dobrému obrannému výkonu patří i odkopnutí míče za postranní čáru, neboť  úkolem obrany je především bránění útočných akcích soupeře) a v ofenzivě vynikly individuální schopnosti našich útočících hráčů. V první půli jsme hráli proti větru, ale i přesto jsme si od úvodních minut vypracovali převahu v poli a zatlačili soupeře na obrannou polovinu. Hned v úvodu jsme se mohli dostat do vedení, poté co se v pokutovém území dostal k míči M.Vyžrálek, jehož tvrdou ránu vyrazil hostující brankář. Stejný hráč se o chvíli později dostal k zakončení z hranice šestnáctky, které těsně minulo levou tyč hostující branky. V 9.minutě jsme se už dostali do vedení, a to když V.Šabata obral váhajícího hostujícího obránce a proměnil následný samostatný nájezd. Ve 25.minutě se po centru M.Vyžrálka dostal v pokutovém území k míči znovu V.Šabata, který střelou pod břevno překonal hostujícího brankáře podruhé. Zhruba v 30.minutě se dostali hosté k prvnímu vážnějšímu a v podstatě jedinému ohrožení našeho brankáře, ale zablokovanou střelu Haška mířící k tyči vyrazil L.Křepela na rohový kop. Z naší strany mohl po přímém kopu J.Fialy přidat třetí branku L.Horák, ale hostující brankář předvedl parádní zákrok proti zakončení našeho hráče. Do konce poločasu už nedošlo ke změně skóre, a proto se šlo do kabin za stavu 2.0 pro nás. 

V poločasové přestávce jsme si zdůrazňovali, že je třeba pokračovat ve výkonu z první půle a nelze podlehnout uspokojení z dvoubrankového vedení. Druhý poločas pokračoval v obdobném duchu jako první půle. První šance jsme ještě nevyužili, neboť hostující brankář vychytal vyloženou šanci M.Vyžrálka a L.Horákovi se již nepodařilo dorazit míč do hostující branky. Uklidnění nám přinesla 60.minuta, kdy L.Horák absolvoval tvrdý souboj a posunul míč hlavou na nabíhajícího M.Vyžrálka, který křižnou ranou rozvlnil síť hostující branky. O pět minut později poslal M.Vyžrálek míč do poloodkryté hostující branky po rohovém kopu J.Fialy. Stejný hráč unikl v 70.minutě po nákopu od R.Křepely hostující obraně a svůj únik zakončil svou třetí brankou v zápase. Šestou branku jsme přidali v 81.minutě, kdy se po autovém vhazování uvolnil V.Šabata, jehož střelu hostující brankář vyrazil, ale následný odražený míč poslal hlavou do branky L.Horák. V zápase jsme tedy zvítězili v poměru 6:0, přičemž brankový rozdíl mohl být ještě výraznější. Na zdařilý první zápas se budeme snažit navázat v neděli dopoledne, kdy nás na našem hřišti čeká tým Loděnic.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář