Jdi na obsah Jdi na menu

Vedrovice - Skalice 1:3 (1:0)

10. 10. 2024

Vedrovice - Skalice 1:3 (1:0)

G: J.Čech PK - J.Fiala (bez asistence), R.Křepela (bez asistence), L.Horák (J.Fiala)

Žluté karty: R.Žitka, L.Horák

Sestava hostů - L.Křepela – L.Venhuda, M.Kratochvíl, M.Venhuda, K.Šidlo, R.Žitka – R.Křepela, J.Fiala, L.Horák, M.Křepela – V.Šabata – D.Křepela, Jan Jonák, Mar.Kölbl, J.Jeřábek, T.Marek, Jak.Sklenský

K dalšímu zápasu jsme zajížděli do Vedrovic, kde se nám v minulosti většinou příliš nedařilo. Oproti minulému týdnu jsme k zápasu odjeli v hojnějším počtu, a tak jsme si chtěli domů přivést nějaké body ze souboje s přímým tabulkovým konkurentem. Do zápasu jsme nastoupili v netradičním rozestavení 5-4-1, které se nám osvědčilo v druhé půli zápasu v Litobratřicích. I přes defenzivnější rozestavení jsme byli v úvodu zápasu nebezpečnějším týmem. Branku soupeře ohrožoval zejména V.Šabata, který se dostal do pár nadějných příležitostí. Při první možnosti mu zabránil v zakončení včasným vyběhnutím domácí brankář, v druhém případě rychle vracející Kolegar a při třetí největší šanci jej vychytal domácí brankář, jenž vyrazil střelu našeho hráče na rohový kop. Postupem času se začali osmělovat i domácí, ale do velkých šancí jsme soupeře nepouštěli. Zhruba ve 30.minutě musel L.Křepela vyrazit nebezpečnou ránu domácího hráče z pravé strany. Nebezpečně vypadal i únik domácího Roučky, který však z levé strany přestřelil branku. V závěru poločasu jsme měli výhodu přímého kopu a následného autového vhazování v blízkosti domácího pokutového území, ale domácím se podařilo ubránit a naopak po rychlém brejku přišel penaltový zákrok M.Venhudy na J.Čecha, jenž nařízený pokutový kop sám proměnil. I přes slibný výkon jsme tedy odcházeli do kabin s jednobrankovou ztrátou. 

Ve druhé půli se do útoku postavil J.Fialy, kterého ve středu pole nahradil V.Šabata a i tato změna nakonec přispěla k obratu v zápasu. O osudu zápasu rozhodl začátek druhé půle, kdy nám domácí dvěma chybami v rozehrávce umožnili otočit stav zápasu. Ve 47.minutě našel domácí pravý záložník zpětnou přihrávkou z útočné poloviny J.Fialy, který díky tomu běžel sám na domácího brankáře. První zakončení, které našemu hráči ztížil dotírající Kolegar, ještě domácí brankář dokázal vyrazit, ale u následného odraženého míče byl nejdříve J.Fiala, který jej poslal do odkryté branky. O tři minuty později přišla další chyba domácích. Domácí levý obránce přihrával míč v pokutovém území svému brankáři, ten však podklouzl, díky čemuž byl u míče dříve presující R,Křepela, který využil své rychlosti, posunul si míč kolem stojícího brankáře a střelou do prázdné branky zajistil naše vedení. Krátce nato mohli domácí srovnat, a to když jimi zahrávaný rohový kop propadl na malého vápno k jednomu z jejich hráčů, jehož zakončení zastavil až na brankové čáře skluzem M.Křepela. O chviličku později jsme mohli navýšit náš náskok, poté co L.Horák ustál nedovolený zákrok domácích v pokutovém území a přihrávkou našel J.Fialy, který však v ideální pozici zamířil vedle domácí branky. Postupem času jakoby domácím docházely síly, a tak jsme si celkem v poklidu hlídali jednobrankový náskok. V 82.minutě se nám podařilo využít otevřenější obrany domácích a přidali jsme třetí branku. Na pravé straně se uvolnil J.Fiala, který naservíroval míč před poloodkrytou branku na L.Horáka, jehož placírka zapadla přesně za háčky vzdálenější tyče. Do konce zápasu jsme mohli náš náskok ještě zvýraznit, ale D.Křepela prováhal ideální chvíli k zakončení a L.Horák zamířil ve vyložené šanci těsně vedle levé tyče domácí branky. Tyto nevyužité příležitosti nás však vůbec netrápily, neboť jsme se i tak mohli po dobrém výkonu radovat ze zisku třech bodů za vítězství v poměru 1:3. Díky této výhře jsme se dostali na 10.místo tabulky, ale v závěrečných čtyřech kolech nás čeká velmi těžký los, když se střetneme s prvními třemi týmy tabulky. V nejbližším zápase nás v neděli dopoledne čeká na domácím hřišti tým Suchohrdel u Miroslavi, které jsou prozatím v tabulce na druhém místě za doposud suverénním Hevlínem.

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář